yaklasık 1 haftadır aldığım ortalama hız bu... maksimum 50 kbps gördüm upload da. canıma tak etti ttneti aradım az önce yaklasık 20 dakikalık konusmanın ardından telefonun ucundaki şahısa derdimi anlatamadım, ttnet in upload hızı yüzünden teknik destek veremediğini söyleyip durdu, yaklaşık 20 dakikalık telefon görüşmesinden sonra elemanı hız testi yapmaya ikna ettim, dns ayarlarını otomatiğe çekip bana bir adres vereceğini söyledi o adrese girmemi istedi -dns ayarı değiştir diyor arkasından ip adresi söylüyor bu ne tezattır :)- , sözde hız testinden sonra (yok bana mynetin ip adresini verdi buraya girin ne kadar sürede açılacak gözlemleyin) arkasından limewire ares tarzı programları kapatın antivirusunuzu devre dışı bırakın filan, beyfendi zaten bunları yaptım sadede gelin speedtest.ttnet.net.tr adresine girip test yapmayacak mıyız dedim. sonrasında testi başlattım işte testin hiç bitmediğini elemana daha önce söylemiş olmama rağmen ısrar etti, yaklasık 10 dakika bekledik test tamamlanmadı upload da takılı kalıyor sürekli :) ve en sonunda arıza kaydı almaya razı oldu.
ben acaba modem yada splitterda filan mı problem var diye hem yedek modemimle test yaptım hem baska splitter ile hem de direk hatta baglayıp test ettim sonuçlar hep aynı. 20 metre uzaktaki evde denedim onun baglantısı normal 880 kbps down rate 210 kbps up rate geliyor.
hikayenin özü...
ben bu upload rate ile bit-hdtv ratio mu nasıl yükselteceğim :) ya onu geçtim ufak 100 kilobyte lık bir resimi bile upload edemiyorum. geçenlerde 600 kblık bir dosya için yarım saat bekledim :S
1 hafta öncesine kadar problemim yoktu, 1 hafta önce aniden baglantım kesildi modem de hattı görüyor ama ip alamıyordu. sonra telekoma telefon açıp arıza kaydında bulundum 1 saat sonra filan baglantım geldi ama upload hızım o günden beri saniyede 2 kilobyte ı geçmiyor o da çok nadir 2 kb oluyor. genelde 0,5 kb ile upload ediyorum. bu da doğal olarak internetteki surf hızımı etkiliyor