(not: bu tür bir konu önceden de açılmış mı diye biraz araştırdım, ama bulamadım eğer varsa, beni o konuya yönlendirebilirsiniz.)
Çok güzel yazmışsınız, ellerinize sağlık.
Şimdi fatura bilgilerinizi eğer 444 0 375 numaralı telefondan öğrenmeyecekseniz çok basit bir şekilde bunun formülü var, öyle hesaplayabilirsiniz.
Örnek bir kota verisi:
Diyelim ki bu arkadaş, 1Mbps, 4 GB kotalı tarifeden kullanıyor, yani 29 YTL'lik (!) tarife.4GB'a kadar 29 YTL ödeyecek değil mi ? (Evet) Ancak bu arkadaş kotasını fazladan 6,3 GB - 4 GB = 2,3 GB aşmış yani bir başka deyişle ~2300 MB.Kotayı aşan 100 MB için 1 YTL para verdiğimize göre 2300/100=23.Yani bu arkadaş 29 YTL'nin üzerine ek olarak 23 YTL daha ödeyerek 29 + 23 = 52 YTL para ödeyecekmiş. (Gerçekten kabarıkmış yahu )
Hesabı bu şekilde yani.Aslına bakarsanız niye 444 0 375'i aramadınız anlamadım.Sizi fatura öğrenirken bekletme gibi bir durum yok ki, neticede insan değil, bilgisayar ile muhattabsınız.O numaranızı girdiğiniz anda hemen söylüyor zaten tutarı.Bilgisayar olduğu için öyle işini bırakıp gelmesini beklemeye de gerek yok.
Seçim sizin, hangisi kolayınıza geliyorsa onu seçebilirsiniz.
Hoşçakalın.İyi günler...