Selam arkadaşlar,
Hattımın 8 Mbit'i destekleyip desteklenmediğini nereden öğrenebiliyoruz?
hat zayıflama değerlerin baya yüksek. ben 37 dbi da alamadım. 2 mbite sabitlediler. ama snr margin değerlerin iyi. şöle yap. www.ttnet.com.tr ye gi online işlem merkezinde şifreni oluştur. sora 8 mbps paketlerinden birine geç. o an modemin reset atar ve 8 e çıkarsın. bi dene bakalım 2 veya 3 gün eğer sürekli kopmalar olursa ttneti ara arıza kaydını bırak. aslında santrale uzaksın ama snr margin değerlerin iyi gözüküyor. santralden sana sinyal iyi geliyor. bi sorun olursa eozenir@windowslive.com msn adresimi ekle yardımcı olurum. kolay gelsin.
Selam eozenir,
İki gün önce 8 mbit tarifesine geçtim. Ama hemen kullanamadım. İki gün format atma macerası yaşadım. O yüzden hemen cevap yazamadım. Kusura bakma. Şu an 8mbit kullanıyorum.
Sonuçlar şu şekilde:
Hız gayet iyi. O db olayı gözümü bayağı korkutmuştu. Şu an fena değil. Güzel hız. 8 mbit ile aramda 1.32 MBit var, o da o kadar dert edilecek birşey değil. Santrale fazla uzak değilim bu arada. Santralle aramda 1,5 km'mi ne var. Olsun olsun 2km.
Bu arada eozenir sana çok teşekkür ederim yardımın için. Bir sen ilgilendin sorunumla. Sağolasın gerçekten. Kendine iyi bak. Görüşürüz.
ne demek. elimden geldiği kadar tabii ki ilgileneceğiz. insanları mağdur durumda bırakmak hiç güzel değil. fakat ben sana şeyi soracaktım. bende 35 dbi olduğu halde desteklemedi sende 40 dbi destekledi. kopmalar oldumu. bide hangi santrale bağlısın? merak ettim. görüşmek üzere.
Selam eozenir,
Durup dururken kopmadan bahsediyorsan bugün öğlen civarı gibi 1 kere koptu. Onda da Adsl'i kapatıp yeniden açtım. Sorun düzeldi. Onun dışında bir kopma yaşamadım. Zaten beni o kopmadan sonra birşey şaşırttı. Kopmadan önce 5.92 hız alırken. Kopmadan sonra hız 6.50'lelere çıktı. En son olarakda yukarıda bahsettiğim 6.68 Mbit'e ulaştım. İşin tuhafı bir üstteki resimde downstream daha dün akşam 6900 civarı birşeyken bugün 7808'e çıkması beni gayet şaşırttı. Bu arada benim modem US Robotics 9111 Kablosuz Modem.
Bu arada ben Bakırköy'de oturuyorum. Bakırköyde Town Center var bilirsin belki, onun 300-400 metre yukarısında Türk Telekom Ana Santrali var. Ben oradan nete bağlanıyorum. Aramızda da demin dediğim gibi 1,5 - 2 kilometre arası bir mesafe var.
Ve dediğim gibi 1 kere kopma yaşadım. Onda da adsl'i kapatıp yeniden açtım. Hız olarak ulaştığım en son download'da 852 kb/sn gösteriyor NetMeter.
Kendine iyi bak, dostum. Görüşürüz.
8 mb tam sınırsız yapmayacaksanız geçmeyin derim 15 gb sonunda 512 oluyor hız yani sanki kotalı kullanıyormusum gibi tereddut içerisindeyim. kota bitecek hızım gidecek diye gelecek ay tekrar 1 mb sınırsıza gececeğim