geçenlerde basıma gelen bir olayı türkçeleştirerek anlatıyorum.
TCDD nin bir servisine Wireless erişimi kurmak için çağrıldım. Kore'den mühendisler gelmiş wireless olmadığı için yakınıyorlardı. onlar beni Access point ve mesh pointleri yerleştirirken görmediler. mesh pointten birisini onların toplantı salonunun ağzına diğerini de diğer ucuna (dışarıdan görünüyo) yerleştirdim. testlerimi filan yaptım. koreliler beni salona çağırdılar, efendim ne oldu diye sordum içeriye bir tane daha mesh point eklememi istediler, bende içeriye gerekmediğini anlatmaya calistim sinyal seviyesi zaten %90 da oldugunu, neden istediklerini sordum. çok yavas bu dediler.
sonra içlerinden birisi gayet iyi ingilizce biliyordu, ve de bilgisayar hakkında biraz bilgiliydi. ona iyice anlattım neden bu kadar yavas oldugunu. 4 mbit baglı dediğimde adamın bakısını görmeniz lazımdı, ve sonrasında soyle dedi "I have over 100mbits even at my home" türkçesi Evimde bile 100 mbitten daha hızlı baglantısı varmıs.
adam neden daha hızlısı yok diye sordu daha hızlılarının fiyatlarını söyleyince ses çıkartamadı :S
Yazık Bu Ülkenin Haline....