TTnet Tarife Değişikliği

ExFactoR
13-08-2009, 16:10   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj

Merhaba arkadaşlar.

Taahhütüm bulunduğu için TTnet işkencesi ile 2 yıl daha boğuşmak zorundayım. Gelelim asıl meseleye..

Şuanki tarifem 4 gb 2 Mbps kotalı..  Bugün internet üzerinden yeni başvuru yaptığım tarife  NETLİMİTSİZ ( 8 Mbps'ye kadar / kotasız )..

Eğer tarifem yarın değişirse, yarından itibaren sürekli dosya indirsem, bu downloadlar hangi tarifeye yazar ? Kotalıya mı, kotasıza mı ?

Diğerbir olay ise, bu ayın kotası şuanlık 5 gb oldu. Normali 4gb ve faturada 10 liralık bir fark olucak..  Ben yeni tarifeye geçtiğim için bu aybaşında hangi tarifeye ücret öderim ve tutarı tahminen ne olabilir, bilgisi olan yardım edebilirse çok sevinirim.

İyi günler...

casper3483
13-08-2009, 16:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
114 mesaj

modemi tarife değişikliğinden sonra 1 defa resetlemeyi unutma ve 1. soruna gelince tabiki yeni tarifeden ücretlendirilirsin yani limitsiz tarifeye geçtiğin için ek bi ücret gelmez yalnız şunu unutma netlimitsizde 15 gb lık veri indirisen diğer bi aya kadar 512  hızına düşüceksin 2. soruna gelince diyosun ki 5 gb oldu ay başından beri indirdiklerim senden o aştığın 1 gb tın parası+ayın 1 i ile değiştirdiğin tarife gününe kadar olan gün sayısı kadar eski paket ücreti+ayın 13 den sonuna kadar yeni paket yani tarife ücreti hesaplanıp yansıtılacak ha şu netlimitsizin bi kampansı vardı devam ediyosa (ilk üç ay eski tarifenizden ücretlendirileceksiniz kampası) o zaman geçen ay ne ödüyosan bu ay da aynı ödicen kota aşımı eklenere tabiki

murderer09
13-08-2009, 17:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
452 mesaj

8 mb e ilk geçtiğim zaman hız mükemmeldi, torrent indirmeye başladığım zaman net ölüyor adeta durma noktasına geliyor. Port açtım biraz düzeldi ama şimdide torrent yokken bile hız düşük eski 1Mb hız gibi oldu portu kapatsam bi dert açsam başka bir dert 
benim tahminim telekomun alt yapısı yetersiz ancak bu işten sıyrılmanın torrenti de internetide hızlandırmanın bir yolu var mı?

ExFactoR
13-08-2009, 20:39   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj
Alıntı: casper3483  
 netlimitsizin bi kampansı vardıdevam ediyosa (ilk üç ay eski tarifenizden ücretlendirileceksinizkampası) o zaman geçen ay ne ödüyosan bu ay da aynı ödicen kota aşımıeklenere
Hocam eğer eski tarifeden ücretlendireleceksem benim için daha kötü :) Çünkü sınırsıza geçtiğimde kotanın durumu en aşağı 100Gb olur :) Eğer yeni tarifeye geçene kadarki ücret gelecekse sorun yok, kaderimize razıyız...

Bu arada ilginiz için teşekkür ederim.

Alıntı: murderer09  
8mb e ilk geçtiğim zaman hız mükemmeldi, torrent indirmeye başladığımzaman net ölüyor adeta durma noktasına geliyor. Port açtım birazdüzeldi ama şimdide torrent yokken bile hız düşük eski 1Mb hız gibioldu portu kapatsam bi dert açsam başka bir dert 
benim tahminim telekomun alt yapısı yetersiz ancak bu işten sıyrılmanın torrenti de internetide hızlandırmanın bir yolu var mı?

Bulunduğunuz yerin altyapısı desteklemiyor diyecektim ama ilk zamanlar mükemmel olduğuna göre bende çözemedim sizin sorununuzu :/

Son Düzenleme: ExFactoR ~ 13 Ağustos 2009 20:40
casper3483
14-08-2009, 01:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
114 mesaj
Alıntı: ExFactoR  
Hocam eğer eski tarifeden ücretlendireleceksem benim için daha kötü :) Çünkü sınırsıza geçtiğimde kotanın durumu en aşağı 100Gb olur :) Eğer yeni tarifeye geçene kadarki ücret gelecekse sorun yok, kaderimize razıyız...

Bu arada ilginiz için teşekkür ederim.

Bulunduğunuz yerin altyapısı desteklemiyor diyecektim ama ilk zamanlar mükemmel olduğuna göre bende çözemedim sizin sorununuzu :/

anlatamadım galiba senin eski paket 45500 ise örneğin, net limitsiz 49 dimi sen netlimitsiz olucan ama 3ay 45500 ödicen merak etme 24 saattten az sürede tarife değişikliği gerçekjleşiyo ama modemi resetlemeyi unutma sakın

diğer arkadaşın sorunu belli onuda yazdım netlimitsizde 15 gb dan sonra hız 512 ye düşüyo bi sonraki aya kadar

casper3483
14-08-2009, 01:18   |  #6  
Yıllanmış Üye
114 mesaj

bende netlimitsizdeyim bu işin kurdu oldum artık hem boşuna heveslenmeyin bağlı bulunduğunuz santralin alt yapısı ne kadar destekliyosa o hıza çıkıyosunuz benim önce 8 di modem bağlanamadı sürekli kopukluk yaşadım 4 e indi aynı en son 2 de sorun çözüldü yani alt yapı güçlendirilene kadar 8 mbit hayal

ExFactoR
14-08-2009, 11:24   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

Peki teşekkür ederim..

Dün sabah bu saatlerde başvuruyu yaptım ama hala arayan soran yok :) Para veriyorsun almıyorlar, vermiyorsun istiyorlar.

murderer09
14-08-2009, 12:29   |  #8  
Yıllanmış Üye
452 mesaj

ttnet in online işlem merkezi var oradan yap istersen 1-2 dk içinde geçiyor.