Geçtiğimiz gün iş çıkışında çeşitli alışverişten sonra yorgunluk atmak için bir kafeye girmiştim.
Doğal olarak yanımda herdaim taşıdığım dizüstü bilgisayarımı orada açtım.
Kafede kablosuz internet bulunduğunu gösteren bir duvar yazısına istinaden garsondan şifreyi rica ettim ve kafenin interneti ile internete girdim. Chip online de biraz takıldıktan sonra ortamın uygun olmasından dolayı bir online oyun sitesinde okey oynamaya başladım. O da ne.. Bir anda internetim kesildi ve bilgisayarım başka bir adrese yönlendirilerek aşağıdaki uyarı geldi.
Tüm arkadaşların konuyla ilgili yorumunu bekler, İlgili yönetici arkadaşların da konuyla ilgili yönergelerini beklerim..
[URL=http://img856.imageshack.us/i/ttnet.jpg/][/URL]
TTNet ten hırsızlık uyarısı
Hayret şu an a kadar kimse yorum yapmamış.
Halbuki bu ciddi bir konu. herkesin başına gelebilir.
Ben yine de ilgililerle fikir alışverişi yapacağım. Gerekli bilgileri paylaşırım..
modemi resetlemiş olabilirlermi acaba ?
modemi resetlemiş olabilirlermi acaba ?Durum öyle değil.
Ben cafeden bağlanırken interneti kesip koymuş olduğum resimdeki uyarı geldi bana.
Yani efendi efendi oturmuş yumurtalı çayımı içip okey çevirirken birden netten düştüm ve bu uyarı geldi.
Bu kafe internet kafe değil haa. Çay çorba içilen bi yer..
ttnet wifi hizmeti olduğuna nasıl emin oldun? bence şifrelerini değiştir... belki wifi kırmaya çalışan garibanın marifetidir...Valla her tarafta ttnet yazıyo.(resme bakılırsa)
Ben resmde görüleceği üzere yine de bi cookie temizliği yaptım.
Wi-fi kırmaya çalışan bi garibansa önemli değil hatta yanıma gelse çay bile ısmarlardım. ))
Ama bu yamyamlığı ttnet yapıyosa olay ciddi boyutlarda ve gerçekten dikkate alınması gereken birşeydir.
Yani ben taşınabilir bilgisayarımla komşuma gidince onun kablosuzundan yararlanamayacakmıyım. Ya da bir kafede oturup yumurtalı çayımı içerken laptopumla oyun çeviremeyecekmiyim. Dikkat edilirse bana gelen uyarıda başka bir hatta girdiğimi (hack) belirtiyor. Bunu yüzüme karşı yapsa da beni hırsızlıkla suçluyor anlamına gelir ve dava açılması gereken bir konudur.
Herşeyden önemlisi bilgisayarıma böyle bir ibare koyarak beni net dışına atması ve bilgisayarıma bir yazılım koyması anlamına gelir ki bu da bir çeşit hack olayına girer..
KABUL EDİLEMEZ
yetkililere belirttinizmi bu durumu ?
Bu arada Steve Jobs hayatını kaybetmiş bu söylentiler doğrumu ?
Bu sorun daha önce de dayımın bilgisayarının başına gelmişti ttneti arayıp arıza bildirimi yaptık 2 gün sonra gelip sorunu çözdüler bu ttnetten kaynaklanan bi sorun
Mr_yamyam abim ttnet demişse doğrudur :D
kusra bakmda yumurtalı çaymı onu duyudm bütün şevkim kaçtı okuamdım midmbi tuhaf oldu
şaka maka yumurtalı çay ne yaw arkadaş...? :D o nasıl bir şey...
-Çayınıza kaç yumurta alırdınız.?
- 2 lütfen
-Haşlama mı yağda mı.?
-Çiğ
:p
-Yada bana orta yumurtali bir kahve lütfen...
-Nasıl.?
:D
Şimdi size acem usulü bol böcüklü çay severmisiniz desem yine O NE diyeceksiniz.
Burada anlatmak istediğim başka bir yerden ADSL ile nete bağlandığımı ttnet biliyor. Bunu bilebilmesi için bilgisayarıma bir yazılım yerleştirmesi lazım ki karşılaştırma yapabilsin.
Bu da yasadışıdır.
Yani ttnet kişisel haklarımı ihlal ediyor.
Şimdi size acem usulü bol böcüklü çay severmisiniz desem yine O NE diyeceksiniz.bulunduğum semtteki çoğu kafe ve restaurantlarda, hotellerde ve hatta ttnet in belirlediği noktalarda ( AVM, Terminaller) insanlar ücretsiz olarak internete erişim sağlıyabiliyorlar. insanlar faydalandıkları bu hizmetten sizinkine benzer uyarılar alsaydı sanırım tepki gösterirlerdi ki en azından sık gittiğim için benimde kulağıma bunlar gelirdi diye düşünüyorum.
Burada anlatmak istediğim başka bir yerden ADSL ile nete bağlandığımı ttnet biliyor. Bunu bilebilmesi için bilgisayarıma bir yazılım yerleştirmesi lazım ki karşılaştırma yapabilsin.
Bu da yasadışıdır.
Yani ttnet kişisel haklarımı ihlal ediyor.
karşılaştığınız uyarı ekranını farklı yorumluyor olabilirsiniz.
yamyam bey bu hatanın sizle ilgisi yok kafe çalışanları modem ayarını bozmuşlar büyük ihtimal modemi restlemişler geçen bir komşunun modem ayarlarını yaparken ttnetin verdiği kullanıcı adı ve şifreyi yanlış girdiyimizden dolayı bu mesaj bizede çıktı sonra müşteri hizmetlerini arayıp öğrendik
yamyam bey bu hatanın sizle ilgisi yok kafe çalışanları modem ayarını bozmuşlar büyük ihtimal modemi restlemişler geçen bir komşunun modem ayarlarını yaparken ttnetin verdiği kullanıcı adı ve şifreyi yanlış girdiyimizden dolayı bu mesaj bizede çıktı sonra müşteri hizmetlerini arayıp öğTabiiki her türlü ihtimal üzerine tartışıyoruz.
Benim bu şekilde tepki göstermem belki de bilmediğimiz bir konudan dolayı olabilir.