Öncelikle herkese merhaba,
Malum, 5800 ve diğer Nokia telefonları ile ttnet wifi noktalarına bağlanmada sorun yaşanıyordu.Tam ttnet wifi giriş sayfasına girecekken telefon güvenlik ya da ona benze bir hata veriyordu.Ama biraz araştırdım ve bu sorunu donanımhaber forumundan fktanik'in çözdüğünü tespit ettim ve sizlerle paylaşmak istedim.
fktanik, ayarlar/telefon/telefon yönetimi/güvenlik/sertifika yönetimi/yetki sertifikaları menüsünden "GlobalSign Certificate Authority" isimli sertifikayı silince sorunun ortadan kalktığını söylemiş.Bunu bulmak içinde tüm sertifikaları tek tek silip denediğini eklemiş.Sağolsun.
Ancak benimde ufak bir keşfim oldu.Şöyleki,
Belirtilen sertifikayı silmeye gerek yok.Üzerine bir kez tıklatıp seçiyoruz ve seçeneklerden güven ayarlarına tıklıyoruz.Buradan internet bölümünü hayır olarak ayarlayarak geriye tıklıyoruz.İşte bu kadar.Boş yere silmeye gerek yok yani ;)Telefonda hiçbir sorun oluşmamaktadır merak etmeyin.Yinede bir sorun olursa aynı ayarın tersini yaparak eskiye döndürebilirsiniz.3 farklı ttnet noktasında denedim.Sorunsuz internet bağlantısı yaptım.Ayrıca bilgisi olmayanlar için ekleyeyim,Bu ttnet modemlerinden internete girildiğinde otomatik bir sayfa açılacak ve bu sayfadan giriş yapılması istenecek.Ttnet adsl abonelerine aylık 300-600dk bedava kullanım hakkının olduğunu hatırlatalım.Diğer kullanıcılar için belli bir miktar ödeme gerekli.Teşekkürler..;