Reklamda konuya 'cuk' oturmuş
Ttnet Yurtdışı çıkışlarında problem.. (14.10.2010)
yarın sabah görürsün sen :)
ttnet sana şaka yapıyor...
evet ben varım 14:00'den sonra başladı
Zeytinburnu hep sorunlu :) Ping 600-800 arası değişiyor benim :)
Hız iyide ping 45 ms sorun orada
internet şu an düzeldi.
Böyle birşey olamaz yaa
bundan sonra böyle mi devam edeceğiz.
Aradım arıza kayı açtı "arızalar" ama yine umudum yok düzeleceğine dair
Akışına bırak Özgür abi ben öyle yaptım :)
bu konunun tüm sayfalarını yazdırıp.Ttnet'e postalayacağım birşey olmaz da,alayına protesto olsun en azından
Montaj var derler bu sefer kendileri girip baksın :)
kore yolu gozuktu ama hangi kore.
BİR TTNET MACERASI:
1- Yıl 1999. 56K modemle TT Netten bağlıyız. Hatta sorun var. Hemen telefon ediyoruz sorun nedir diye. SORU: Sorun Nedir? CEVAP: "Altyapı çalışmamız var KAZIYORUZ."
2-Yıl 2005 ADSL almışız. Sevinçten uçuyoruz derken; Hatta sorun var. Hemen telefon ediyoruz sorun nedir diye. SORU: Sorun Nedir? CEVAP: "Altyapı çalışmamız var KAZIYORUZ."
3-Yıl 2008 ADSL hızımızı 4 Mbit e çıkarmışız. Sevinçten uçuyoruz derken; Hatta sorun var. Hemen telefon ediyoruz sorun nedir diye. SORU: Sorun Nedir? CEVAP: "Altyapı çalışmamız var KAZIYORUZ."
4-Yıl 2010 hızımızı 8 Mbit e çıkarmışız. Seviçten uçuyoruz derken; Hatta sorun var. Hemen telefon ediyoruz sorun nedir? SORU: Sorun Nedir? CEVAP: "Altyapı çalışmamız var KAZIYORUZ."
Kazın bakalım kazın bir gün sizinde mezarınızı kazan çıkar elbet.
Son 2 saat içerisinde internet sorunlarım ;
- Bilgisayardan kalkıyorum mutfağa gidiyorum 15 dk. oyalandıktan sonra tekrar bilgisayar başına dönüyorum ama o da ne ? İnternet bağlantısının üzerinde ünlem işareti var ! Modeme bakıyorum 'PC' ışığı yanıp yanıp sönüyor.
- Modeme reset atıyorum bakıyorum ama bu seferde 'Data' ışığı yanmıyor ! Dolayısıyla ünlem işareti devam ediyor.
- Bekliyorum bekliyorum... 5-6 dk. geçiyor bakıyorum 'Data' ışığı yanmış ve bağlantı var ama internet can çekişiyor bende haliyle modem'e reset atıyorum deniyorum. Reset sonrası bakıyorum ne saçmalıktır ki 'Data' ışığı yine yanmıyor. E haliyle internet yok.
- Bekliyoruz bekliyoruz 7-8 dk. sonra 'Data' ışığı yanıyor ve internet sonunda geldi. Ama tam sevinecekken 5 dk. sonra yine 'PC' ışığı yanıp sönüyor.
- Şansımızı deniyoruz yine modem'e reset atıyoruz ve beklendiği gibi 'Data' ışığı yine yok ve ünlem işareti var.
- Yine bekliyorum bekliyorum ama 'Data' ışığı yanmamakta ısrar ediyor ve yine reset atıyorum mecburen yine bekliyoruz...
- Tam 1 saat sonra internet sonunda geliyor. Denemek için modem'e reset atıyoruz ve mutlu son internet sorunsuz geliyor :)
Umarım Özgür abi'nin dediği Mersin'de olan / olacak çalışma için kesilmiştir. :)
2 gün önce Mersin için çalışma vardı saat 3-4 de felan kesilecekti o gün kesilmedi dün kesildi heralde :)
Sabahladım oturuyorum n'apalım :)
Sorun düzeldi.
Dün akşam aradım o sorun çıktıktan sonra benim hızda 2 mbye düşmüştü söyledim mt ye oda dediki"8 Mbit tarifede en fazla kaç mhps gördünüz"ben dedim 4 mhps gördüm oda dediki"size daha iyi hizmet verebilmek için ve daha fazla hız almanız için türkiye genelinde bir altyapı çalışmamız var,hızınız altyapı çalışması yapılıyorken düşebilirde yükselebilirde"
7/24 Chip değil yav. Koca geceye ders, oyun, TV, yemek, Chip, bilgisayarda surf sığdırdım :)
dün gece 23:30'da arayıp arıza kaydı açtırmıştım.
Bu sabah 11:30 da problemim vardı ancak öğlen 12:30'da internetim düzeldi.
Bütün gün test ettim yanılmayayım diye hızım hiç düşmedi.
Dün müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede bana hızın belirli saatler arasında düşmesinin santraldeki bağlantı noktamdan kaynaklandığı söylenmişti.
Bize bildirilen sonuçta bunu gösteriyor.
Özellikle Z.Burnu'nda oturan arkadaşlar mutlaka arayıp arızayı açıklasınlar.Ya Santralin telefonunu verip direk orası ile görüştürüyorlar ya da arızayı kendileri bildiriyorlar.
Sorun çözülmüş gözüküyor.
Şimdi de Ttnet'ten bugünkü genel yavaşlık hakkında şu açıklama geldi
23.10.2010 16:51 Ttnet Duyurusu
Türk Telekom'un yurtiçi linklerinde meydana gelen kesintilerden dolayı yurtdiçi trafiklerinde problem yaşanmaktadır. Konuyla ilgili takibimiz sürmektedir.
Ben bugün bu açıklamaya rağmen sorun yaşamadım.
Önemli bilgi:
Öğrendiğime göre Yurt Dışı çıkışları ve yurtiçi bağlantı problemlerinde.Sitelere girememek ve download yapamamak normal bir durum ancak Ttnet safasından hız testi yaptığınızda hızın normal değerler vermesi gerekiyormuş.
Tamamen düşük hız santraldeki port hızından kaynaklanıyormuş