ttnete e-faturaya geçti

mahsun494
27-09-2008, 23:41   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
136 mesaj

evet arkadaşlar beklenen oldu artık ttnete e-faturaya geçti ama bi sorun var hiç bir kampanyası yok
işte link : https://efatura.ttnet.com.tr/

Banned
28-09-2008, 01:39   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Ttnet sömürgeci zihniyetine uygun olarak hem alacağının peşine düşmüş hemde millet e-fatura'ya geçerde giderden kırpar karımı katlarım düşüncesine bürünmüş. Olay sizin bizim için değil ttnetin kendi çıkarları için. Tüm ekstrelerim k. kartları vs. tamamı elektronik olarak e-mail adresime gelmekte ev telefonu faturam ve internet (ttnet) faturam haricinde. Onlar eski düzen fatura olarak gelmekte. Onlarda ne zaman e-faturaya geçeceğim  ? Türk telekom internet bağlantısı için telefon bağlantısını zorunlu tuttuğu sürece asla, asla, asla ! Varsın benim için bir ağaç  daha  kesilsin.Yeterki  parası Türk telekomdan çıksın. Hem ptt'ninde müşteriye ihtiyacı var. Değilmi!

limp
05-12-2008, 13:34   |  #3  
Üye
91 mesaj

1.si, ttnetin e-faturaya geçmesi kendi başına bi kampanya sayılır zaten - kağıtların israf olmayıp ağaçların daha az kesilmesi kampanyası. bu neden insanlara yeterli gelmiyo anlamıyorum

2.si, varsın benim için bir ağaç daha kesilsin'i diyebilmeniz çok ücüzü birşey... şahsen benim için, faturamı basılı almaktansa bi ağacı kesilmekten kurtarıcağımı bilmek yetiyor e-fatura sistemine geçmek için.

biz böyle davranırsak ağaçlarımız hızla tükenmeye devam eder ve sonra suçu başkalarında ararız gene. indirim ya da kampanya bekleyenlere çok şaşırıyorum çünkü fatura olarak harcanan onca kağıt email yoluyla gönderilebiliyoken böyle bi israfa ne gerek var? türk telekom açıklamasında yılda 780 ton kağıt tasarruf edilecek demiş, bu yılda 10 bin küsür ağacın kesilmekten kurtulması anlamına geliyor. bu neden size yetmiyor? kağıtları israf etme konusunda çok aceleciyiz nedense ama aynı özeni ağaçlarımızı korumak konusunda gösteremiyoruz... türk telekom bizim yerimize böyle bi hizmet geçmiş saolsun ben kendi adıma ve destekliyorum bu projeyi umarım daha çok insan bunun önemini kavrar çok zaman geçmeden

cuneytsahin
05-12-2008, 14:12   |  #4  
Yeni Üye
49 mesaj

Bankalar e ekstreye geçenlere 10-50 YTL arası puan veriyorlar. Öyle millet geçiyor. TTnet ne yapıyor?
ABD, Avrupa, Japonya, Çin, Rusya gibi ülkelerde internet artık neredeyse bedava seviyesinde...
Biz Dünya'nın en pahalı, benzininden sonra en pahalı internetini de kullanıyoruz!

alexkidd
05-12-2008, 14:14   |  #5  
alexkidd avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
361 mesaj

dostum e-faturada ne gibi bir kampanya olmasını beliyorsun ki ?
telekom internet icin telefon zorunlulugunu kaldırsında baska biseye gerek yok...

kalamarr
05-12-2008, 17:59   |  #6  
Yıllanmış Üye
561 mesaj
limp
1.si, ttnetin e-faturaya geçmesi kendi başına bi kampanya sayılır zaten - kağıtların israf olmayıp ağaçların daha az kesilmesi kampanyası. bu neden insanlara yeterli gelmiyo anlamıyorum

2.si, varsın benim için bir ağaç daha kesilsin'i diyebilmeniz çok ücüzü birşey... şahsen benim için, faturamı basılı almaktansa bi ağacı kesilmekten kurtarıcağımı bilmek yetiyor e-fatura sistemine geçmek için.

biz böyle davranırsak ağaçlarımız hızla tükenmeye devam eder ve sonra suçu başkalarında ararız gene. indirim ya da kampanya bekleyenlere çok şaşırıyorum çünkü fatura olarak harcanan onca kağıt email yoluyla gönderilebiliyoken böyle bi israfa ne gerek var? türk telekom açıklamasında yılda 780 ton kağıt tasarruf edilecek demiş, bu yılda 10 bin küsür ağacın kesilmekten kurtulması anlamına geliyor. bu neden size yetmiyor? kağıtları israf etme konusunda çok aceleciyiz nedense ama aynı özeni ağaçlarımızı korumak konusunda gösteremiyoruz... türk telekom bizim yerimize böyle bi hizmet geçmiş saolsun ben kendi adıma ve destekliyorum bu projeyi umarım daha çok insan bunun önemini kavrar çok zaman geç

maalesef senin gibi pollyanna değiliz. oger telekom için ağaçlar bahane paralar şahaneBeğenmedimBeğenmedimBeğenmedim.

Uçkun Akyüz
05-12-2008, 18:26   |  #7  
Üye
88 mesaj

EH iyi olmuş vatana millete hayırlı olur inşallah.Arkadaşlar,ben Edirne'nin bir köyünde doğdum.45 yasındayım.Ailecek(Amcam,Halam,Çocukları ve biz)toplam 14 fertiz. 280 dönüm tarlamız var şükürler olsun.Son üç senedir Küresel ısınma yüzünden Her yıl 55 ton Ekin (buğday)veya 40 ton ayçiceği aldığımız tarlalardan şimdi ise 25 ton ekin alabildik.Köy yakınlarında ki bütün göletler ve dereler ki,bunların yakınları hep sebze ve meyva bahcesidir.artık kendimize kadar ekebiliyoruz ama çoğu kuraklıktan kavruluyor.Dikkatinizi çekerim.Ücret azlığı falan demiyorum.Artık ne kadar uğrassak bile eski bol sulu zamanlar geride kaldı.Yakında tarlalardan ne kadar uğraşsak ürün alamıyacağız gibi durum.O yüzden Ağaçları kesmeyi değil,bir dal bile koparırken 1 değil 10 hatta 100 kere düşünmeliyiz.Sadece biz değil ciar köylerdki insanlar bile aynı durumda.Tek umudumuz YAĞMURLAR oda ağaçlık olan yerlere sıkca yağar.Ben fakir olacam diye kormuyorm.Yarın Ülke olarak komsu ülkelerden ekmek dilenir hale gelicez diye korkum.İlgilerinize
Birde TTnet e-posta bas vurusu yaptım da işte dası var bana verdikleri e-posta adresini (kendileri verdiği halde)geçersiz adres diyorlar.Ağacları kurtardı ama bizleri delirmek ten ne zaman kurtaracak acaba?
Yanıt:?????

limp
15-12-2008, 10:54   |  #8  
Üye
91 mesaj

arkadaşlar benim yaptığım hiç de polyannacılık diil şuan gerçeğin farkında diiliz henüz ama çevremiz çok ciddi zarar görüyor bunu yalnızca biz düzeltebiliriz. Uçkun Akyüz, siz başvurmakla doğru olanı yapmışsınız. umarım sizin bu hareketiniz herkese örnek olur ve sizin gibi bir tek ağacın bile değerini kavrayabilirler.

aldığınız eposta adresinin geçersiz olmasını anlayamadım ama ttnet'te efatura dönemi 1 ocaktan itibaren başlicağı için şuan çalışmıyor olabilir gibi geldi bana

cuneytsahin
15-12-2008, 12:28   |  #9  
Yeni Üye
49 mesaj

Ttnetten nefret ediyorum neye geçerse geçsin umurumda değil.
Türkiye olarak dünyanın en pahalı internetini ve telefon görüşmelerimizi yaptığımızı aklınızdan çıkarmayın!
Japonya'da bir çok Avrupa ülkesinde internet ve telefon bir gereklilik olarak görülürken bizde vergi üstüne vergi bindiriliyor halen bir lüks olarak görülüyor.
Bu yüzden Türk Telekom'a olan antipatim her geçen gün artıyor.!

trinity
15-12-2008, 13:46   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
khramn
Ttnet sömürgeci zihniyetine uygun olarak hem alacağının peşine düşmüş hemde millet e-fatura'ya geçerde giderden kırpar karımı katlarım düşüncesine bürünmüş. Olay sizin bizim için değil ttnetin kendi çıkarları için. Tüm ekstrelerim k. kartları vs. tamamı elektronik olarak e-mail adresime gelmekte ev telefonu faturam ve internet (ttnet) faturam haricinde. Onlar eski düzen fatura olarak gelmekte. Onlarda ne zaman e-faturaya geçeceğim  ? Türk telekom internet bağlantısı için telefon bağlantısını zorunlu tuttuğu sürece asla, asla, asla ! Varsın benim için bir ağaç  daha  kesilsin.Yeterki  parası Türk telekomdan çıksın. Hem ptt'ninde müşteriye ihtiyacı var. Değilmi!
çok haklısınız özellikle hükümet türk telekomu yabancılara ki yahudilere bu firmayı çok ucuza peşkes çektikten sonra türk telekom oldu yahudi telekom yahudide nereden kırpsam diye düşünüyor senelik 11 milyar dolar net karı olan bir firmayı hükümet 6 milyar dolara hemde üö sene taksitle sattı vallhi yazık bakalım sırada ne satılacak

Uçkun Akyüz
16-12-2008, 01:25   |  #11  
Üye
88 mesaj

Limp kardeşim kusuruma bakma benim windows çöktü bilgisayar acemisi olduğumdan yanıtını gec okudum.ağaclara benim gibi değer vermeniz beni duygulandırdı teşekkürler.E-posta adresim e gelince interneti alınca özellikle sordum bana e-posta atmak istiyenler nereye atacalar adresi ne diye,verdikleri e-posta adresini (telefon nom @ttnet)seklinde verdiler.o adresi ttnet sitelerindeki her yer gecersiz diye kırmızı bir yazı çıkıyor da.Ama ben hem MSN Hemde Gmail im var onlarıda kabul etmediler,
Ayrıca www.Pasaoren.tr.gg adresi bizim komsu koydur ziyarete beklerim
Saygılar.

limp
16-12-2008, 14:27   |  #12  
Üye
91 mesaj

geçmiş olsun :) düzeldiğine sevindim.
Paşaören Köyü'nün sitesine baktım gerçekten çok güzel görünüyor...

ağaçların değerini keşke herkes bizim kadar bilebilse. bişeyin değerini kaybedene dek anlamıyoruz ya, umarım bu çevremiz için de aynı şekilde olmaz... doğanın korunmasına hepimiz katkıda bulunalım lütfen e-faturayla çok az bi fedakarlıkla çok şey değiştirebiliriz

Kaya Erdoğdu
01-01-2009, 12:16   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj

Ağaçlar kesilmesin diye böyle bi uygulama çıkardılar. Hemde CEplerinden kağıt parası çıkasın diye (: