TTNETMÜZİK

celaloner1423
10-02-2008, 18:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

İyi günler ben ttnet in tarifem den dolayı ban verdi ttnetmüzik üyeliğini kullanarak müzik indirdim.TTNETMüzik tarafından şarkılara uygulanan drm koruması ve .wma formatıyla ilgili birkaç sorum olacak.
1-Her ay 100 şarkıyı cd ye çekme imkanımız var diyorlarlar.
     22. İndirdiğim şarkılardan müzik CD’si yaratabilir miyim ?

Evet, TTNetMüzik Gold üyelik sahibi iseniz indirdiğiniz müzik parçalarını, 100 kere ile sınırlı olmak üzere  CD’ye yazabilirsiniz. Örnek olarak; bir şarkıyı, bir kere CD’ye yazdığınızda aylık hakkınız olan 100’den 1 hak eksilecektir. Aynı şarkıyı bir kez daha bir CD’ye yazarsanız, bu durumda yine kalan haklarınızdan 1 adet hakkınız daha eksilecektir.

Ancak wma formatıyla cd ye çektiğim scdler ne dvd ne cd player calmıyor.Ben korsan olmasın diye indiriyorum cd ye çekme hakkı veriyoruz diiyo ama olmuyo.Neroda normalleştrim çektiğimde  drm izni gerek diyo bunun bi resmi yolu var mı

2-Benim evimde 2 tane bilgisayar var ancak bir bilgisayarda  
media player çalmak için gerkli drm yi yükleyebildi öbür bilgisayarımda olmuyor bunu nasıl hallederim

Banned
10-02-2008, 21:50   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

1. bahsettiğiniz 100 sınırlaması kere değil adet. yani bir ayda indirdiğiniz şarkılardan sadece 100 tanesini diğer bilgisayarlarada kullanılabilecek şekilde cd ye çekebilirsiniz.
2. ttnet ilgili lisans haklarını media playere yüklenen güncelleştirme ile takip etmekte bu nedenle diğer bilgisayarı internete bağlayıp mediaplayer ile çalmaya çalıştığınıda ilgili güncelleştirmeyi yaparak çalmaya başlayabilirsiniz
3. şarkılara kullanıcıya özel kodlar işlenmekte bu nedenle aynı işlemi kendi pc dahil ancak 3 bilgisayarda yapabilirsiniz.
4. sözü edilen aylık 100 şarkının diğer pc lerde sorunsuz çalışabilmesi için şarkıyı indirdiğiniz bilgisayarın media playerinin yazma özellğini kullanarak şarkıları yazdırmanız gerekmekte. Bu şekilde media player hem şarkıları yazmakta hemde lisans haklarını işlemektedir.Bu şekilde oluşturduğunuz cd başka bilgisayarlara kopyalanamayacak ançak cd takıldığında sorunsuz dinlenebilecektir. Aylık 100 adetten fazla yazmayı denemeniz halinde lisans hakları yazılmayacak ve cd çalşmayacaktır. Başka bir şekil yada programla (nero dahil) yazacağnız şarkılar hiçbir bilgisayarda çalışmayacaktır.
5. ttnet bunu nasıl bu şekilde kontrol ediyor diye soracaksanız. Şarkıları ilk indirip dinlemek istediğinizde sizden istenen yükseltme yapılması gerektiği uyarısı ttnet ilgili takip yamasıdır. Siz ne zaman bu şarkılar üzerinde işlem yapmaya çalışsanız media player ttnete bağlanarak işlem yapmaktadır. bu şekildede sizin yasal haklarınız ve sınırlarınız takip edilmektedir