Merhaba,
Bir süre önce tamire giden harici harddiskimi laptopa ilk taktığımda trojan uyarısı verdi. Ben de "move to chest" seçeneğini kullandım. Sonra her iki diskte de (harddiskimi formatlarken ikiye bölmüştüm) birkaç kez daha aynı uyarıyı verdi. Ben de hep "move to chest" yaptım. Sonra hemen laptopı AVAST ile tarayıp bulaşmış mı diye baktım! Ama laptopta bulamadı AVAST. Yalnız bir iki gün sonra artık AVAST harici hardiski taktığımda hiçbir uyarı vermemeye başladı. Harddiskte değişik bir dosya görüyorum. Ama hiç açmadım!
Harddiskin bir bölümünü boşaltıp formatladım. Şimdi herşey normal gibi. Ama diğer bölümde 180 GB veri var ve aktarabileceğim bir yer yok çünkü laptop da bir o kadar dolu. Bu bir tracking trojanı! Acaba AVAST neden artık görmüyor? Temizlendiği anlamına mı geliyor yoksa bilgisayarımda artık başkasının kontrolü mü söz konusu? Format atamayacağım kadar çok verim var aktarılması gereken?Bir öneri üzerine SUPERANTISPYWARE ile de tarattım. Sadece birkaç cookie buldu bilgisayarda. "Delete" ile sildim hepsini. Başka hangi programı kullanıp check edebilirim neler olup bittiğini? Dosyayı doğrudan silsem (çünkü artık virüs prog. görmüyor onu chest'e attığımdan) yine de temizlenmiş sayılır mı?
Dün USB belleğimi taktığımda onda da TROJAN buldu AVASt. "Move to chest"ten sonra bir türlü "donanımı güvenle kaldır" seçeneği çalışmadı!Söktüm aldım ben de USB'yi. Şimdi başka bilgisayara takmaya da çekiniyorum!
*Bu arada bu forumda trojanların ne olduğunu anlatan yazıları okudum. Hatırlatmaya gerek kalmasın diye yazıyorum:)
İlgileneceklere şimdiden teşekkürler!
Selin[/resim]