Evet arkadaşlar,başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartı,ses kartı vb. donanımları güncelleştirmeyi biliyoruz.
Acaba Harddisk,Dwd rw gibi donanımlarda güncelleştirilebilir mi ?
Soru:
Tüm donanımlar güncelleştirilebilir mi, ve nasıl ...
Tüm donanımlar Güncelleştirilebilir mi ?
Donanımları daha iyisi ile değiştirme şeklinde güncelleştirebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken diğerleri ile uyumlu olması.
Donanımları daha iyisi ile değiştirme şeklinde güncelleştirebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken diğerleri ile uyumlu olması.en kolay ve açık anlatımı budur :D HDD'nizi daha hızlı daha yüksek kapasiteli ve diğer donanımlarınızla uyumla olanı ile güncelleyebilirsiniz :D DWD-RW daha iyi özelliklere sahip bir model ile veya BlueRay okuyucu ile güncelleyebilirsiniz :D kısaca bütün donanımlar güncellenebilir :))
çok nadir yayınlansada bu firmwareler ile donanımlarımızı güncelleştirebiliriz.
bir zamanlar seagate firmasının harddiskleri kendi kendine sector kaybedip olmadık zamanda veri kayıplarına yol açıyordu :)
sonra bir firmware ile işi hallettiler ;
http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931
Bence arkadaş aygıt sürücüsü ve firmware güncellemelerinden bahsediyor. Aygıtı bozma riski olsada aygıta yeni özellikler katıp, bazı sorunlarını giderebilir. Yani güncelleme mümkün.
Evet kardeşim,aynen aygıt sürücüsü ve firmware güncellemelerinden bahsediyorum,aslına bakarsan durum şu;
ben ekran kartı ses kartı,ethernet,anakart falan bunların hepsini en son şekilde güncelleştirdim ama bu harddisk ve dwd rw gibi aygıt sürücülerinin tarihine baktığımda 2006'dan bahsediyor ve bu da sinirimi bozuyor ...
Driver Genius tarzı programlarla donanımları güncelliyorsun ama bu aygıt sürücüleri için,ya da tüm hepsi için bir program varmı acaba ...
Kısaca ;
Evet kardeşim,aynen aygıt sürücüsü ve firmware güncellemelerinden bahsediyorum,aslına bakarsan durum şu;
ben ekran kartı ses kartı,ethernet,anakart falan bunların hepsini en son şekilde güncelleştirdim ama bu harddisk ve dwd rw gibi aygıt sürücülerinin tarihine baktığımda 2006'dan bahsediyor ve bu da sinirimi bozuyor ...
Driver Genius tarzı programlarla donanımları güncelliyorsun ama bu aygıt sürücüleri için,ya da tüm hepsi için bir program varmı acaba ...
Driver : Bir donanımın pc ye tanıtılması için gerekli sistem dosyalarına driver denir,Ve hemen hemen her donanımın driveri vardır.
Firmware : Firmware donanım üzerindeki romlara kodlanmış olan bir tür işletim sistemidir. Örneğin mp3 çalarınızdaki tüm menüler firmware ın bir parçasıdır. Bunun yanında donanımın doğru ve verimli kullanılabilmesi için son derece gereklidir. Üretici firma tarafından kodlanır. Bazen güncellenmesi gerekebilir. Yanlış güncelleme sonucu ürününüz garanti dışı kalır ve kullanılmaz hale gelebilir. Doğru güncellemeler genellikle performans artışını veya yeni özellikleri beraberinde getirir.Firmware yazılımları ürünün üreticisinden başkası yayınlayamaz.
ve Driver Genius tarzı programlarda sadece windowsa tanıtımı için işe yarar.
tek bakıcağınız nokta ürünün üretici sitesidir.
Kısaca ;
Driver : Bir donanımın pc ye tanıtılması için gerekli sistem dosyalarına driver denir,Ve hemen hemen her donanımın driveri vardır.
Firmware : Firmware donanım üzerindeki romlara kodlanmış olan bir tür işletim sistemidir. Örneğin mp3 çalarınızdaki tüm menüler firmware ın bir parçasıdır. Bunun yanında donanımın doğru ve verimli kullanılabilmesi için son derece gereklidir. Üretici firma tarafından kodlanır. Bazen güncellenmesi gerekebilir. Yanlış güncelleme sonucu ürününüz garanti dışı kalır ve kullanılmaz hale gelebilir. Doğru güncellemeler genellikle performans artışını veya yeni özellikleri beraberinde getirir.Firmware yazılımları ürünün üreticisinden başkası yayınlayamaz.
ve Driver Genius tarzı programlarda sadece windowsa tanıtımı için işe yarar.
tek bakıcağınız nokta ürünün üretici sitesidir.
Cevabın için teşekkürler dostum,riskli ve bir o kadar da gereksiz iş olduğunu anladım hiç dokunmamak en iyisi ...
riskinden ziyade zaten çogu ürün artık bir kere yazılıyor yani aldığımız bi harddiskin 2.firmware kolay kolay çıkmıyor. eğer çıkarıyorlarsa büyük bi sorun vardırki ortada çıkarmışlardır :)
Cevabın için teşekkürler dostum,riskli ve bir o kadar da gereksiz iş olduğunu anladım hiç dokunmamak en iyisi ...
onuda yüklemek veya yüklememek size kalmış.
eğer harddiskinizin veyahut optik sürücünüzün bir firmware güncelleştirmesi varsa önce hangi sorun için bu güncelleştirmenin geldiğini öğrendikten sonra bakarsınız sizde aynı problemle karşı karşıyasınız o zaman güncelleme işleminizi yaparsınız.