Tüm gençlere gönüllü hacker dersi...

CHIP Online
27-04-2009, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

ABD, ülkedeki gençlerin gönüllü hacker olup olmamaları gerektiğini tartışıyor. Peki, ama neden?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Tum- ... er-dersi_12345.html

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Bir bilgisayar güvenlik uzmanı ABD hükümetine, Amerikan gençliğinin hem siber saldırı hem siber savunma alanında yetiştirilmesini önerdi ve bu şekilde ülkenin ileride kritik siber saldırılara karşı daha hazırlıklı olacağını söyledi.

Yapılan bir güvenlik konferansında konuşan InGuardians güvenlik şirketi danışmanı Ed Skoudis, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerin yetenekli çocukları bulabilmek için bilgisayar korsanlığı yarışmaları düzenlediklerini belirtti ve Amerika'da da çocukların lise ve üniversitede bu alanlara kaydırılması gerektiğinin altını çizdi: "Bunun için ilgi çekecek ve hem saldırı hem koruma amaçlı bilgisayar güvenliğinin öğretildiği yaz kampları oluşturulabilir."

Skoudis'in böyle düşünmesinin sebebi ise son günlerde ortaya atılan, Amerikan'ın karşı karşıya kaldığı siber tehlikelerin ve terörist saldırıların paralel olduğu fikri. Özellikle Pentagona yapılan son başarılı saldırılar sırasında enerji ağı ve bir jet planı gibi stratejik verilerin çalınmış olması Amerika'da güvenlik danışmanları arasında oldukça huzursuzluğa yol açmış. Hatta kimileri bunun geceleri rüyalarına bile girdiğini belirtiyor. Güvenlik uzmanları tam bir çözüme ulaşamasalar da çözemeyecekleri konusunda ortaklaşmışlar:  "Bir kişi birkaç yüz dolarla bir netbook alarak biraz çaba ve yetenekle milyonlarca bilgisayarı etkileyecek saldırılar geliştirebilir. Bunun önüne geçmek neredeyse imkânsız."

Tüm konu: Tüm gençlere gönüllü hacker dersi...

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Güvenliği arttırmak için genç hacker'lar yetiştirmek - Çivi çiviyi söker mi?

Fattur
27-04-2009, 17:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Böyle birşey olsa direk başvururdum zamanında...

buzl
27-04-2009, 17:52   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

kesinlikle olmalı.ama biz suanda Türkiye den bahsediyoruz......

umut101010
27-04-2009, 18:01   |  #4  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

bizim ülkemizde olsa suça teşvik bütün kredi kartları gider valla:D

Kapalı Hesap (91855)
27-04-2009, 22:49   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

türkiye teknoloji ile çok uzak

mk1
27-04-2009, 22:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
481 mesaj

türkiyede 1 mbps ile neyin savunmasını yapıcaz...

bektash
27-04-2009, 23:23   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,997 mesaj

Arkadaşlar Kimse Kusura bakmasında Şuanda Güzel Türkiye'mizde ''Hacker'lık Sertifikası'' Almak İsteyen Gençler var :D Yani burada olsa Genç nüfusun hepsi bu kursa dahil olurdu :D

emrah33
28-04-2009, 00:05   |  #8  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
802 mesaj

Ama birde bizim genç nufusta bir hayalcilik var anlamadım.Msn şifresi eline geçiren ben hackerim diyor,birkaç keylogger ile şifre yürüten ben hackerim diyor,bilgisayarın b'sinden anlamayan ben hackerim diyor.Valla çok acı bir durum.Bence hackerlik eğitiminden önce bir toplum kültürünü öğretmek gerek insanlarımıza.Dünyada ilk sahte doları üretenler Türkiyeden,ilk kola makinesinden kutu kola çalan gene Türkiyeden. Birde onun bunun msn adreslerinde gözü olanlar gene bizden. Şimdi bu durumda böyle ciddi bir eğitim verip de nasıl güveneceksin bu insanlara..?

Turkish Developer
28-04-2009, 00:23   |  #9  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
671 mesaj

Pentagon Çok Mücadele Ediyor Saldırılar ile. Aslında Saldırıların Kaynağı Ülkeler, Az veya Çok Tahmin Ediliyor. Bunun Nedeni Son Yıllardaki ABD nin 3 Savaş Yapana 1 Savaş Bedava Mantığında Olmasının Nedeni Yatıyor. Ülkeler Arası Ekşi İlişkiler. Neyse Bunlar Bir Yana....

ABD Ülkesi FBİ ve Cyber Crime Tarafından Kırmızı Bültenle Aranan Siber Saldırgan Suçlularını Hangi Ülkede Olursa Olsun Kendileri Bulmayı Amaçlıyor. ve Kısmı Cezalar Vererek Bu Beyinleri İlerde Kendi Birimlerinde Kullanmak İçin Denetliyor.

Bunu Gerçekleştiren ve Bu Beyinleri Değerlendiren En Büyük Ülke ABD dir.

Bir Çok Büyük Hacker , Ya Büyük Donanım Firmalarında , Yada Gerek Ulusal Sistem Güvenliği Gerekse Kurumsal Alanda Büyük Güvenlik Uzmanlıklarını Sürdürüyorlardır.

Kısaca Amerika Ciddi Siber Tehditler İçin , Dışardan ve İçerden Çok Büyük Beyinleri Transfer Edecek ve Bunda da Oldukça Büyük Bir Başarı Elde Edecektir. Denetlemeli Olarak Bilgileri Kullanılacak Olan Hackerlarin Her Türlü Siber Materyalleri Gelecekte Kontrol Altına Almalarıda Kaçınılmaz Olabilir.

Dünyanın En Büyük Grafiker ve Yazılımcıları Genelde Hindistanlılar , Yeni Zelandalılardır, Bu Yazılımcılar Zaten Çoğu ABD de Bulunuyor :)

Rusya , Çin , Brezilya , Gibi Ülkelerde Saldırı Boyutlarında Önde Gelen Ülkelerden...

Kısaca Bir Kaç Ülkenin Gizlice Yaptığı Çalışmayı, Amerika Duyurarak Yapmak İstiyor :), '' Hazırlıklı Olun '' Mesajınıda Veriyor

Sevgiler...

Mustafa@PC
28-04-2009, 00:34   |  #10  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Saçmalık,

Bunun yerine güvenlik uzmanları yetişterseler çocukluktan itibaren,

En fazla bence eski hackerlar veya böyle deneyime sahip insanlar ders verebilir.Bu daha yararlı olur.

Yetiştirdikleri insanların ilerde bigün "menfaatdışı işler" yapmıyacağı ne malum

Tamam aşıda biraz mikrop içerir ama herşey kararında.

Çivi çiviyi bazı durumlarda sökmeyebilir,

Daha çok acı verebilir diğer çivi...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 28 Nisan 2009 00:37
Mustafa@PC
28-04-2009, 01:12   |  #11  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
AdRaMiTi

"Mustafa@PC" Zaten Güvenlik Uzmanı kişiler Bir nevi Hacker'lardır.

Hack Dünyasında Çeşitli Hacker grupları vardır.

Black,White vs..

En basitinden bir anlatım

Black : Adında'da anlaşılacağı gibi karaişler yapanlar.
White : Tam tersi kara işler yapanlara karşı önlem alan kişilerdir,Yani Güvenlikçilerdir.

Söyle düşün Senin bir kalen var.

Şayet sen bu kalenin nerelerden daha cok saldırı alacağını ve kalenin nerelerinin zayıf halkayı oluşturup hangi yöntemler ile güçlendireceğini bilmezsen ve senin kalene karşıdaki düşman hangi atak ve stratejiler uygulayacağını bilmezsen o kaleyi koruyabilirmisin ?

Bu yüzden Güvenlikçiler'de böyledir.Karşıdaki kişilerin hangi atak ve stratejileri uygulayacaklarını bilmezlerse hiç bir anlamı kalmaz. Göz kırpma

Örnek : Kevin Mitnick  // Dünyanın En tanınmış Hackerlarından biri ancak hapsi boyladıktan sonra Güvenlikçi oldu.. Beğendim

Sevgili Adramiti;

Çok uzun bir süredir bilgisayar kullanıcısıyım,hackerlığın az çok ne demek olduğunu biliyorum.Aslında benim demek istediğim şey  "White" bilinci verilmeli
bilinç verilmesi gereken insanlara.

Kaleye böyle saldırılır deyip,öğretip,
Kaleyide emanet etmenin alemi yok.Sonuçta herkes farklı,duyguları,düşünceleri,karakterleri,
Herkes kötü demiyorum ama bu kadar önemli bilgilerinde bu kadar riske atılması saçma geldi.

İşi mutlaka tecrübe yapmışından öğrenmek daha iyi,buna bende %100 katılıyorum ama bu sadece bir deneyim paylaşımı yada işin mutfağından gelmiş aşçının yemek pişirmeyi öğretmesi niteliğinde olmalı.

Gelecekte aktif roller alıcak insanların Kevin Mitnick  gibi hapsi boyladıktan sonra güvenlik konusunda görev almasın alemide yok önemli olan hapsi boylamadan Kevin Mitnick  gibi olmakta bence bunu yaparlarsa asıl işi başarırlar hemde risk olmayabilir.

Sonuçta yazıda anlatılanlara göre o insanlar önemli bilgiler korucaklarmış...

Banned
28-04-2009, 05:01   |  #12  
Banlandı
35 mesaj

bu dersleri versinler hemen başlayayım...

kays
28-04-2009, 12:31   |  #13  
Yıllanmış Üye
348 mesaj

ya arkdaşlar hangi bilgisayar parcası türkiyede üretiliyor

kays
28-04-2009, 14:52   |  #14  
Yıllanmış Üye
348 mesaj

ben söyleyeyim hiç bir parça teknoloji türkiyede kıt gençler bilgisayarları sırf oyun için alıyor ve sanal alemde dolaşmak ve chat yapmak için kullanıyorlar tamam oyunu anladık sıkılırsın bir iki el  oynarsın sırf bir oyun bilgisayarı kaldırmıyor diye 2 milyarlık bilgisayar aldı mantık dışı bir şey kimisi zaten hiç kullanmasını bilmiyor kimileri de can sıkıntısı için okey ve ben zeri internet oyunları oynuyorlar sorsan bu bilgisayar kullanıcılarına en basidinden hdd nedir diye bilmem ki der ve geçer alın size türkiye gerçeği ve bu durumlar ege bölgesinde böyle peki güney ve doğu ana dolu bölgesi oaralar daha berbat birde hackerlik dersi mi

Turkish Developer
28-04-2009, 15:14   |  #15  
Yıllanmış Üye
671 mesaj
kays
ben söyleyeyim hiç bir parça teknoloji türkiyede kıt gençler bilgisayarları sırf oyun için alıyor ve sanal alemde dolaşmak ve chat yapmak için kullanıyorlar tamam oyunu anladık sıkılırsın bir iki el  oynarsın sırf bir oyun bilgisayarı kaldırmıyor diye 2 milyarlık bilgisayar aldı mantık dışı bir şey kimisi zaten hiç kullanmasını bilmiyor kimileri de can sıkıntısı için okey ve ben zeri internet oyunları oynuyorlar sorsan bu bilgisayar kullanıcılarına en basidinden hdd nedir diye bilmem ki der ve geçer alın size türkiye gerçeği ve bu durumlar ege bölgesinde böyle peki güney ve doğu ana dolu bölgesi oaralar daha berbat birde hackerlik dersi
Bizim Ülkemizde Şöyle Bir Durum Var.
Bilen Çok İyi Biliyor, Bilmeyende Hiç Bilmiyor. Yani Orta Düzey Kullanım Yoğunluğundan Uzağız.
Bir Kaç Yıl Sonra 10 Milyon Kullanıcı (Abone) Sınırna Varabiliriz, İnternet ve Hizmetlerini Faydalı Amaçlar İçin Kullanım Konusunda Oldukça Yoksunuz.

Basit Bir Örnek, Şu An Sadece Microsoft Redmond ve Seattle de 270 e Yakın Bilgisayar Programcı ve Yazılımcısı Türk  Var. Aslında Sadece Amerikada Bulunan Türk Çalışanlarımızın Bu Mertebede Olmaları, Bizim Bu Sektörde Kafaya Koymuş Niteliklerdeki Kişilerin Açılımını Ortaya Yansıtıyor.

Bırakalım , Oyun , Film, vs. Konuları.
Hackerlik İçin Ülkemizde Ciddi Anlamda Büyük merak ve Özveri var.
Lise Çağındaki Çocuklar Bile Mirror Sitelerinde Adları Geçmek İçin, haftalık Harçlığından Bir Domain Alıp, İndex Yazarak Çok Basitinden Kendi Sitesine Bir Sürü Söz ve Kendince Uyarılar Yazarak, İndex Atıyor ,Deff.Att. Mirror Sitelerine Kaydını Geçiyor.

Bir Erkeğin Kız Arkadaşının Kimle Konuştuğunu Öğrenmek İçin , Keylogger Serverler Oluşturmak,İzlemeye Kalkışmas.

Google Trend lerinde +18 Kelime İçerikli Aramalarda Liste Başında Olma Nedenlerinde Amansız Çalışma Gösterir Gibi Durmak... Bir Babanın Kızına Ders Çalışması İçin Aldığı Bilgisayar ve Dünyaya Açılan İnternet Erişimini Sağlayıp, Kızının Farklı Alanlarda Arayışa Girmesi ,vs Konularını. veya Daha Önemlisi İşsizliğin Artması ve Yaş Ortalaması da Genç Sayılan Ülkemizde İlelgaliteye Yönelik Kazanç Güddeler Üzerinde Durulması da Bir Diğer Örnek.

Aslında Bir Takım Öğrenim Gereksinlerimin Altında Yatan Neden. Bilgiyi İlelaglite ye Yönelik Kullanmak ve Saf Kullanıcıları Elde Etmektir.
Bu ve Bunun Gibi Girşimleri Var Olan İmkan ve Kullanılan Sistemler ile , Ciddi Bir Ekip Oluşturup denetlemektir. Kendi Ülkenizdeki Bu Gibi Bertaraf Girişimlere Anında Çözüm ve Caydırıcılıklar Getirilir, ve Var Olan Beyinler Kullanılırsa Var Olabilecek (ki Olası Çok Sürmez Siber Soğuk sanal Savaş Patlayabilir-Rusya -Çin Tetiklemesiyle) Ulusal Siber Savaşlar İçin Ülkeler Kendilerini Bu Alanda Rahatlıkla Koruyabilir, ve Global Dünyanın En Büyük Yükselişinde Olan teknoloji ve İnternet Bilgisayar teknolojisinde Bilinçli Kullanıcı Kitlesinide Ortaya Koyar.

Gerçek Bir Hacker Kendini Asla İma Etmez, Ulu Orta Reklam Etmez, veya En Önemlisi Sebepsiz Yere Zarar Verme Gereksinimi Duymaz.

Ülkemizde Resmi Kurum Kuruluşlara, Polis Teşkilatlarımızın Pol. tr Sitelerine Saldırı Gerçekleştirip İndex Bırakanları da Hacker Olarak Tanırsak, Biz Daha Çok Bu Konuda Yoğrulur Dururuz,Diğer Ülkelere Kıyasla.

ABD ; Kendi Ülkesindeki Meraklı ve Hevesli gençleri Kontrol Altına Alıp, Başarılı Olanları Birimlerinde Kullanmak İçin , Kararlı Bir Soruna Çözüm Bulduğu Ortaya Çıkıyor. Tabiki İlerde Bu Durum ve Cereyanlar Değişiyor Olmazsa

Hayırlısı Bakalım...:)

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 28 Nisan 2009 15:17
bektash
28-04-2009, 16:48   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,997 mesaj

Turkish Developer Sıkıntısız Okudum Yazdıklarını HeLaL Olsun Ne Diyeyim ..

Turkish Developer
28-04-2009, 16:53   |  #17  
Yıllanmış Üye
671 mesaj
bektash
Turkish Developer Sıkıntısız Okudum Yazdıklarını HeLaL Olsun Ne Diyeyim ..
İlginiz ve Hassasiyetiniz İçin , Ben Çok Teşekkür Ederim.
Saygılar / Sevgiler.