Tüm Hacker'ların BaşUcuna Koyduğu Metin

ExCeLLiuM
01-06-2007, 20:17   |  #1  
ExCeLLiuM avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,149 mesaj

BİR HACKERİN VİCDANI ( CONSCiENCE OF A HACKER )
HACKER’iN MANiFESTOSU ( THE HACKER’S MANiFESTO )

Bugün bir kişi daha yakalandı, tüm gazeteler yazıyor. “Bilgisayar suçu skandalını yaratan genç yakalandı”, “Bankanın sistemine giren hacker tutuklandı”…
Lanet olası çocuklar. Hepsi birbirine benziyor. Fakat siz hiç, 3 parça psikolojinizle ve 1950’lerin teknolojik beyniyle, bir hackerin gözlerinin içine baktınız mı? Onu neyin zayıflattığını hiç merak ettiniz mi, hangi güçlerin onu keskinleştirdiğini onu neyin kalıplaştırmış olabileceğini?
Ben bir hackerim, dünyama girin…
Benimki okulla başlayan bir dünya… Diğer çocukların çoğundan daha zekiyim, öğrettikleri saçmalık beni sıkıyor…
Lanet olası tembeller, hepsi birbirine benziyor. Bir ortaokul veya lisedeyim. Öğretmenlerin bir kesrin nasıl sadeleştirileceğini anlatmasını 15. defa dinledim. Anlıyorum.”Hayır, Bayan Smith, ödevimi göstermedim. Aklımdan yaptım.”
Lanet olası çocuk. Muhtemelen bir başkasından kopya çekti. Hepsi birbirine benziyor.
Bugün bir şey keşfettim. Bir bilgisayar buldum. Bir saniye, bu muhteşem! Ben ne yapmasını istersem onu yapıyor. Eğer yanlış bir şey yaparsa, benim hatamdan dolayıdır. Beni sevmediğinden değil…
Veya benden korktuğunu hissettiğinden değil…
Veya benim kendimi beğenmiş bir inek olduğumu düşündüğünden değil…
Veya öğretmek istemediğimden ve burada olmaması gerektiğinden değil…
Lanet olası çocuk. Bütün yaptığı oyun oynamak. Hepsi birbirine benziyor.
Ve sonunda olan oldu… Bir kapı açıldı bir dünyaya… Bir bağımlının damarlarından geçen eroin gibi telefon tellerinden geçen, elektronik bir kalp atışı gönderildi, günden güne bir barınak arandı beceriksizce… Bir pano bulundu.
“İşte bu… Ait olduğum yer burası…”
Buradaki herkesi tanıyorum… Onlarla hiç buluşmamış olsam da, onlarla hiç konuşmamış olsam da, onları bir daha hiç duymayacak olsam da… hepinizi tanıyorum…
Allah’ın belası çocuk yine telefon hattını kilitlemiş. Hepsi birbirine benziyor…
Hepimizin birbirine benzediğine, k*çınıza iddiaya girersiniz… Biz okulda bifteği arzularken bebek mamasıyla beslendik… Boğazımızdan geçirdiğiniz et parçaları çiğnenmiş ve tatsız oldu hep. Biz sadistler tarafından  hükmedildik, ya da ilgisizler tarafından görmezden gelindik. Öğretecek bir şeyleri olan çok az kişi bizi istekli öğrencileri olarak buldu karşısında, ama bu kişiler bir çöldeki su damlarlı gibiydi.
Artık bu bizim dünyamız… Elektron ve anahtarın dünyası, baud’un güzelliği. Biz var olan –belki biz olmasak ucuz ve kalitesiz olacak- bir servisi para ödemeden kullanıyoruz ve siz bize suçlu diyorsunuz. Biz araştırıyoruz… Ve siz bize suçlu diyorsunuz. Biz bilginin peşinden koşuyoruz… Ve siz bize suçlu diyorsunuz. Biz deri rengi, milliyet ve dini önyargılar olmadan yaşıyoruz… Ve siz bize suçlu diyorsunuz. Siz atom bombaları yaptınız, savaşları başlattınız, öldürdünüz, hile yaptınız, bize yalan söylediniz ve bizi bunların kendi iyiliğimiz olduğuna inandırmaya çalıştınız… Ve hala suçlu biziz.
Evet, ben bir suçluyum. Benim suçum merak etmek. Benim suçum insanları söyledikleriyle ve düşündükleriyle yargılamak, görüşleriyle değil. Benim suçum sizden daha zekice davranmak. Bu beni asla affetmeyeceğini bir suç…
Ben bir hacker’ım, ve bu benim bildirim. Beni durdurabilirsiniz, fakat hepimizi asla durduramayacaksınız… Sonuçta, hepimiz birbirimize benziyoruz.

Bu manifesto The Mentor rumuzlu Loyd Blankenship tarafından 8 Ocak 1986’da yazılmıştır.
Loyd Blankenship şu anda multimedya uygulamaları geliştiren bir şirkette çalışıyor.

KAYNAK: PC-NET NİSAN 2006 SAYI 103

djnakres
01-06-2007, 20:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
221 mesaj

ya bunla rbişemi bu işi 7 yaşında başlayan çocuklar var

ExCeLLiuM
01-06-2007, 20:30   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

ÜNLÜ HACKER’LAR

Kevin Mitnick

Condor rumuzunu kullan Kevin Mitnick, adını FBI’ın “en çok arananlar” listesine yazdıran ilk hacker olarak efsaneleşmiştir. 1989’da DEC’den 1 milyon dolar değerindeki bir işletim sistemini ( VMS-OS ) çalmış, California motorlu taşıtlar dairesinin veri tabanına girmeyi başarmış, online hizmet veren bir siteden 20.000 kredi kartı numarası çalmıştır.Tsutomo Shimomura adlı bir güvenlik uzmanının bilgisayarına girmesinin ardından sıkı bir takip altına alındı ve 1995’te FBI tarafından yakalandı. 5 yılını hapiste geçirdikten sonra şartlı tahliye edildi. Ancak bilgisayarlara dokunabilmek için 3 yıl daha beklemesi gerekecekti. Taliye yasaklarının süresi dolduktan sonra kurduğu şirkette güvenlik danışmanlığı yapıyor.

Mark Abene

Phiber Optik rumuzlu Mark 17 yaşına geldiğinde bilgisayar ve telefon teknolojilerinin ustası haline gelmişti. Masters of Deception ( MOD ) adlı hacker grubunu yönetiyordu. MOD grubu AT@T, Bank of America, Ulusal Güvenlik Dairesi gibi kuruluşların sistemlerine girerek imini duyurmuştu. Kasım 1989 New York’ta yayın yapan WNET adlı televizyon kanalının bilgisayarlarını hack’leyerek “MOD bütün hindilerin şükran gününü kutlar” mesajını bıraktılar. Temmuz 1992’de dört arkadaşıyla birlikte tutuklandı. Diğer hack’erlere ders olması için 1 yıllık hapse mahkum edildi. Ama beklenen olmadı. Onun yerine Phiber Optik bir hakl kahramanına dönüştü. Adına partiler düzenlendi ve New York dergisi, onu eyaletin en zeki 100 kişisi listesine aldı.

Robert Morris

rtm rumuzlu Robert Morrizin babası ABD ulusal bilgisayar güvenlik merkezinde çalışan bir bilim adamıydı. Cornell Üniversitesinden mezun olan Robert yazdığı bir internet solucanını 1988’de yanlışlıkl (!) yayınladı. Unix ağlarındaki gvenlik açıklarından faydalanarak yayılan solucan  8 saat içinde 6000 bilgisayara ulaşarak o zamanki internetin onda birinin çökmesine sebep oldu. Bu sayede Robert 1986’da çıkarılan bilgisayar sahtekarlığı ve  bilgisayarların kötüye kullanımı yasası gereğince yargılanan ilk kişi oldu. Şu anda 1988’de virüsü ilk yayınladığı yer olan MIT’de profesör asistanı olarak görev yapmaktadır.

Kevin Poulsen

Dark Dante rumuzunu kullanan Kevin hükümet ve orduya ait sistemleri kırmakta oldukça yetenekliydi. Pentagon’un güvenliğini test etmek üzere güvenlik danışmanı olarak işe alındığında hayallerindeki işe kavuşmuştu. Gündüzleri hükümet sırlarını korumak için hacker’liğini konuşturuyor, geceleri ise son derece saldırgan bir eşkıyaya dönüşüyordu. 1989’un Kasım ayında sahtekarlık, telefon dinleme, kara para aklama nedeniyle hakkında açılan 19 davada berat etti. 1 Haziran 1990 sabahı bir radyo istasyonunun bütün telefon hatlarını kilitleyerek kendisinden başka hiç kimsenin radyoyu arayamamasını sağladı. O sırada radyo bir yarışma düzenlemekteydi. Kevin radyoyu arayan 102. kişi olarak 50.000 dolar değerindeki Porche’yi kazanmış oldu. 10 Nisan 1995’te tutuklandı ve 51 ay hapis yattı.

KAYNAK: PC-NET NİSAN 2006 SAYI 103

ufuks
01-06-2007, 22:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

Adamlar gerçekten efsane ya.Bende 9 yıldır Pc kullanıyorum bişey yok.Ama içinde heves olcak be kardeşim.

TheZaMNoS
02-06-2007, 11:32   |  #5  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

Şimdi "keşke biz de öyle olabilsek" diyeceğim, ama çok karışık bir durum. Bu adamlar yüzünden mağdur olan birçok insan var. Ama internet korsanlığı gerçekten çok çaba sarfedilmesi gereken, işin içinden ancak zeki adamların kalkabileceği şeyler.