Bugün 2gb kıngston ddr2 800 ram almayı planlıyordum fiyatını görünce ağzım açık kaldı 82 TL fiyat var 1GB 800 ise 60 tl zamanında iki adet 1gb lık kıngstonu tanesı 23 TL den almıştım şimdi ise 60 TL ne iş anlamadım her sene sonu fiyatlar fırlıyor neredeyse tüm parçalarda.DVD-Rw lerin fiyatıda yüksek şu sıralar
Tüm ram fiyatları birden arttı
Evet oldukça artmış. Gigatek.com.tr'ye bakın. Az da olsa bir miktar daha düşük fiyatlar. Ben yazın parçalarımı oradan almıştım.
Pc parçaları değilde şu motosikletteki ÖTV bi düşsede :D hayallerimizi gerçekleştirsek :D ahh.. ah.. bi zamanlar KDV - ÖTV tek haneliydi ..
Fiyatların artmasının yanında artı birde ram ve dvd yazıcılarda kıtlık var resmen, her model her yerde bulunmuyor
dvd-rw alamadım ben eski pc dekini taktım idare ediyorum :D
dvd ler çok pahalı şu sıralar.
evet :) gördüm. 1600mhz 6 gb dominator ramler 600 liradan 800 liraya fırlamış. gerçekten acayip.
Bence bunun sebebi yeni oyunların ve 64 bit sistemlerin daha fazla ram istemesi ve üreticilerin bu fırsattan yararlanma çabaları...
Ben kaç gün önce bu durumu Süleyman abiye mesaj atarak bildirmiştim, böyle oynamaların normal olduğunu söylemişti bana. :)
Corsair'in XMS2 serisi RAM fiyatı 200 TL civarındaydı ben alacaktım ama ertesi gün bir baktım 300 TL olmuş. Ben bakıyorum fiyatlara herhalde yanlış yazım falan oldu diye ama bir sonraki gün fiyat 310 TL'yi bulunca her şeyin normal olduğunu gördüm. Şaşırdım kaldım. OCZ Türkiye'ye parça yollamayı bırakıyor heralde? Stokta biten parçaların yenisi eklenmiyor nedense. ???
Piyasada en çok bulunan ramlerden biriside kingston ancak 23 TL ye aldığım ramler nasıl 60 TL ye fırlar 800 mhz birde 2gblık daha vahim 85 tl 2010 a girince düzelir umarım
nedenlerinden birisi tahminimce milletin win7 e geçişte 64 bit tercih etmesi olabilir. çünkü şuanda pc toplıcaklara nezaman sorsam en aşağı 4 gb takarım win7 64 bit kurarım sözlerini duyuyom. :D ama sadece tahmin. çünkü stok bitse hepsinin mi bitio :P
Disbiritör firmalar her yıl sonu yeni ürün getirmezler ellerinde kalan stokların fiyatlarını yükseltip piyasaya az miktarlarda sürerler talep yüksek olduğundan millet mecbur alacak adamlar bu yolla kar ediyor 2010 a girince düzelir bir kaç ay sonra.
Tahminen ne zaman ucuzlar donanımlar?Bilen var mı?Gerçekten vergi %18 olunca çok arttı.
yeni seri bir ürün çıkınca eskisi düşer o yüzden malesef belli bir zamanı yok ya yeniden bir kriz gelecek devlet ötvyi almayacak yada yeni seri ürünler çıkacak bizde ucuzlayan eskisini alacağız
ben yazın yaklaşık 1200'e aldığım donanımları şimdi alsaydım 1400-1500 arası para verecektim
Arkadaşlar RAM fiyatlarındaki artış yurtdışı kaynaklı.
RAM çipi üreten şirktlerin bir çoğu iflas etmiş duruda.RAM çipi üreticilerinin sayısıda büyük bir azalma var yani.Anlayacağınız şuan zorla da olsa ayakta kalan RAM çipi üreticileri var olan talebi karşılayamamaktadır.Durum böyle olunca RAM fiyatları birden bire şuan 2 ye katlanmış durumdalar.
Aslında bunun sinyalleri daha 2009 başından beri verildi ve 2009 sonuna doğru patlak verebileceği söylendi.
Denilenler aynen de gerçekleşmiş durumda.Açıkçası bu durum kolay kolay düzeleceğe benzemiyor.Umarım fiyatlar yeniden yaza doğru normale dönmeye başlar da pusuda bekleyen bizler tekrardan makul fiyatlara RAM ihtiyacımızı giderebiliriz.