Starter
[/url]
Starter sürümünden bir görüntü.
En düşük Windows 7 sürümü, Starter olacak ve tüm dünyada yeni bilgisayarlarla birlikte satışa sunulacak. Starter sürümünün en büyük dezavantajı, aynı anda üçten fazla uygulamanın çalışmasına izin vermiyor olması. Aslında buna dezavantaj demek pek doğru olmaz; çünkü [url=http://tr.wikipedia.org/wiki/Microsoft]Microsoft, büyük ihtimalle Starter'ı netbooklarla birlikte sunmayı planlıyor. Düşük performans sunan netbooklarda sorun yaşamak istemeyen yazılım devinin, böyle bir yolu seçmesi çok da şaşırtıcı değil.
Microsoft gelişmekte olan ülkelerde Windows 7'nin daha ucuz olan Starter sürümünü satacak. Bu sürümün amacı, netbooklarda Windows XP'nin yerini almak olacak. Starter'da Windows Aero, sistem yedekleme, Windows Media Center ve 64 bit desteği bulunmuyor. Ayrıca bu sürümde varsayılan olarak gelen veya bilgisayar üreticisinin belirlediği masaüstü duvar kağıdının kullanıcı tarafından değiştirilmesi mümkün değil.
Windows 7 Starter sistem ihtiyaçları düşük ama performansı yüksek bir işletim sistemi olarak, Windows 7 seçenekleri içerisinde kullanıcılaraen ucuza mal olan olacak. Ancak Microsoft, Starter'ı sadece orijinal donanım üreticilerine (OEM) satacak. Kullanıcılar bilgisayarcıya gidip masaüstü bilgisayarları için Windows 7 Starter alamayacak.
Microsoft Starter sürümünü sadece 10.2 inç ekran, 1GB bellek, 250GB sabit disk veya 64GB SSD ve 2GHZ'i aşmayan tek çekirdekli işlemciye sahip netbook'larda kurulabilecek.
Home Premium [/url]
Home Premium sürümünden bir görüntü.
Home Premium sürümünde şu özellikler mevcut olacak :
- Gelişmiş grafik kullanıcı arayüzü ve masaüstü yön bulma.
- Windows Search
- [url=http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Internet_Explorer_8&action=edit&redlink=1]Internet Explorer 8
- Windows Media Center
- HomeGroup (Windows 7'ye özel network)
- 32 bit ve 64 bit sürümler; hem standart satış, hem yükseltme seçeneği olarak sunuluyor.
- Windows Aero arabirimi.
- Gelişmiş kablosuz bağlantı.
- Windows 7, Vista ve XP'nin bir arada bulunduğu ağların gelişmiş yönetimi.
- Ses ve görüntü codec desteği.
- Gelişmiş dijital TV desteği.
- Dosya ve sistem yedekleyen Windows Backup.
- Araç ve yazıcı kontrol arabirimi.
- Çok işlevli araçlar için gelişmiş sürücü desteği.
Windows 7 Professional
[/url]
Professional sürümünden bir görüntü.
Microsoft, iş yerleri için artık "Business" tabirini kullanmayı bırakarak Professional etiketine geri döndü. Vista Home Premium'dan, Vista Business'a geçen kullanıcılar iş yeri için gelişmiş ağ ve dosya yedekleme imkanına kavuşurken, Windows Media Center'dan oluyorlardı. Bu, pek çok kullanıcı için iş yerinde bile Vista Home Premium'da kalmaya teşvik ediyordu. Neyse ki daha önce de dediğimiz gibi Windows 7'de özellikler sürümden sürüme eksilmiyor, artıyor. Home Premium'daki bütün özelliklerin üzerine, Professional şu özellikleri sunuyor:
- [url=http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_XP]Windows XP
Windows 7 Ultimate [/url]
Windows 7 Ultimate Flip 3D görüntüsü
En üst sürüm olan Windows 7 Ultimate, bütün özellikleri içinde barındırmaktadır. Windows 7'nin halka açık betasını veya RC sürümünü denediyseniz, Ultimate sürümünün çıkış öncesi halini denediniz demektir.
- GPS vb. sistemler için tümleşik yer bulma sistemi
- XP Mode ve donanım sanallaştırması desteği.
- +Vista Ultimate özellikleri
Kaynak : Vikipedi