Konuyu açan arkadaşım haklı olabilir, sonuçta kimse burada tartışma olsun istemez. Ancak takdir edersiniz ki forum tartışma alanıdır, ama kavga alanı değildir. Kavga-sataşma ile akıllı uslu tartışmayı ayırmamız lazım; bu ayrımı yapılamadığında zaten sonuçlarını görüyorsunuz. Özzeybek gibi ben de forumun eskilerindenim ve takdir edersiniz ki forumun üye profilini, geleni gideni de iyi bilirim. Şahsen benim de hatalarım olmuştur, her durumda ben haklıyım demiyorum, olabilir; ancak benle kasıtlı olarak uğraşan pek çok üye oldu bugüne kadar, bir tanesi forumdan banlandıktan sonra iyi hali göz önüne alınarak tekrar foruma döndürüldü, hala aramızda, meşhur üyelerimizden. Diğerleri de zaten tek tek forumu terk etmek zorunda kaldılar, bırakıldılar. Yani ortamı germeye çalışan üyelerin zaten burada fazla barınamadığını görüyorsunuz. Beni her daim suçlu gören kesimin anlamadığı bir şey var, eğer bende bir yanlış varsa nasıl oluyor da yaklaşık 4 yıldır bu forumda olabiliyorum? Kuralları en iyi bilmesi gereken benim, aksi olduğunda modların yetişemediği alanlara ben de dayanamayıp yazdığım olurdu bir zamanlar, şimdi bunu daha az yapıyorum, çünkü üyeler bunu anlamıyor ve kara listesine sokuveriyorlar.
Bu forumda çok güzel arkadaşlıklarım oldu, hala da onlarla görüşürüm. Bu forum aslında benim internetteki ilk çevrem, ve ilk forumum olma özelliğini taşıyor. O yüzden tüm forumlar bir yana, Chip'in forumları bir yanadır benim için. Ama özzeybek, kabul edersin ki bu konu başlığını açarak hiçbir şekilde bu olmasını istemediğin olayları engelleyemezsin; daha bu konu başlığında bile tartışmalar almış başını gidiyor. İnternet üzerinden uzlaşı sağlamak zordur, çünkü kimseyi yakından tanımaz etmezsin, burada herkes rahatça kendi gibi davranır ya da aşırıya kaçar, onları dizginlemek ancak yetkililerin elindedir (ban ya da uyarı gb.) Şimdi bu mesajımdan sonra mucize olmazsa yazdıklarımın aksini savunan, laf dokundurmaya çalışanların çıkması işten bile değil, ama onlara alışığım ben, buyursun yazsınlar, saygı çerçevesini aşmadıktan sonra sorun yok.
Kısacası bu konuyu açmana lüzum yoktu arkadaşım; bu şekilde hiçbir şeyi değiştiremezsin, belki görüşünü aktarmak istedin ama senin yaptığını yapan çok sayıda üye oldu ben de dahil bir zamanlar, ama hiçbir şey değişmedi, değişeceği de yok, üzgünüm.
elvis32