Tum Uyeler Okumali

ozzeybek
12-07-2007, 01:53   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
357 mesaj

Merhabalar Arkadaslar.

Oncelikle tum forumda katkisi bulunan yada forum amacli cozum arayan arkadaslara iyi calismalar. Forumlari genel olarak bos vakitlerimi doldurmak amacli olarak incelerim. Yardimci olan yerlerde yada konularda onerilerimle beraber cozumlerimi sunarim. Bunu bir cok arkadasin yaptiginida goruyorum. Fakat son 1 aydir belirli konularda surekli olarak bir tartisma platformu olustugunu gordum.

Bu forumlarda gerek yasit olarak benden buyuk yada kucuk, gerekse bilgisi olarak ayni sekilde benden buyuk bilgiye yada bilgisini gelistirmekte olanlara rastliyorum. Her ne kadar IT ve BT sektorunde olsanizda. Kendinize cok guvensenizde bilginiz kisminda herzaman bir eksiklik olabilir. Bunun icin birbirinizi kirmanizin bir sebebini goremiyorum. Ben 1992 den beri bu sektordeyim ve artik ogrendigim seyleri unutup cevabini veremedigim bile konular olurken, bazi arkadaslarin arkadasca olan bu forumda birbirlerini ezmek gibi asalayici ve duzeysiz yazilari ile karsilasiyoruz. Gerek Admin'ler gerekse Modorator'ler ellerinden geleni yapsada oncelikle bizler buna musade etmemeliyiz.

Iyi calismalar.

blackhawkmilan31
12-07-2007, 01:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

çok haklısın bu konuda.kimse ben pc den çok anlıyorum dememeli.belkide bu egodan kaynaklanodur.sözümü kimse üstüne almasın

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 12 Temmuz 2007 01:56
viking20
12-07-2007, 02:14   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

1996 dan beri bu işin içindeyim,forumlara girme nedenim katkı vermek,yardımcı olabilmek ve tabii ki kendimde sürekli birşeyler öğrenmek olmuştur.İşin özü/doğrusu da bu olmalıdır.Sen-ben olaylarını bende hiç tasvip etmiyorum,ozzeybek arkadaşa da teşekkür.

jeomania
12-07-2007, 08:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj
viking20
Sen-ben olaylarını bende hiç tasvip
https://www.chip.com.tr/forum/gu ... n-komut_t33794.html

egemengiga
12-07-2007, 10:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

ben hic birbirini ezen gormedim. ara sira AMD, Intel, Nvidia, ATI tartismalari oluyor o kadar. genelde onemsiz konularda tartisma cikiyor... bazen hakaret ve satasmalar olsa da ADM ve MOD lar duruma mudehale ediyor merak etmeyin.

bir kisinin bilmedigi bir bilgiyi diger bir kisi bilir. ikisi de bildiklerini ortaya dokerse bir butun olusur ve herkes kazanir. yeni bilgiler ogrendikce ne kadar az bildigini anlamali insanlar.

Son Düzenleme: egemengiga ~ 12 Temmuz 2007 10:15
viking20
12-07-2007, 10:27   |  #6  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

jeomania,
yapma gözünü seveyim,
bir yere mesaj yazmadan önce kafasını  kaldırıp 15cm. yukarısını insan okumazmı\bakmazmı ?Millet daha önce ne demiş diye?Bahusus
dikkat edersen ben orada yorum da getirmedim ve eleştiri de yapmadım.

TuncaBozkurt
12-07-2007, 12:42   |  #7  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Forumların çok sayıda avantajı var.Ama bu gibi dezavantajları da var.ozzeybek'in de dediği gibi özellikle son zamanlarda bu kavgalar iyice arttı.Bu forumda 1,5 senedir varım.Ve eskiden en büyük tartışmalar cem abi(cu_gs7) ile elvis32 arasındaki atışmalardı.Ama son zamanlarda iyice artan üye sayısı beraberinde  kavga-tartışma artışına yol açtı.Öyle zamanlar oldu ki, neredeyse bir yerde buluşup birbirlerini bıçaklayacak kadar ağır tartışmalar yaşandı.

Tamam benim de forumda tartıştığım kişiler oldu.Ama ya mesajlarına cevap vermedim, ya da aramızda anlaşarak hallettik.Ama herkes böyle yapamıyor işte.

Forumun amacı zaten tartışma yaparak en doğruyu bulmaktır.Ama tartışmadan kastım küfürler ve ağır sözler sarf etmek değil, düzgün bir dille, karşıdakini kırmadan en doğruya ulaşmak.

Ayrıca böylesine anlamlı bir konua açtığı için ozzeybek'i tebrik etmek istiyorum.

ozzeybek
12-07-2007, 13:24   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
357 mesaj

Tekrar Merhaba. Bu metinde bile kendi aranizda tartismaya dusulecek neredeyse. Size ornek olsun diye arkadaslar ben bu forumlarda 3 yil once turanozzebek nicki ile vardim. O zaman acilmis bir konuyu link olarak verecegim. Kavga ettigim tek kisi olmadi. Size ornek olsun arkadaslar.

jeomania
12-07-2007, 14:16   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj
ozzeybek
Tekrar Merhaba. Bu metinde bile kendi aranizda tartismaya dusulecek neredeyse. Size ornek olsun diye arkadaslar ben bu forumlarda 3 yil once turanozzebek nicki ile vardim. O zaman acilmis bir konuyu link olarak verecegim. Kavga ettigim tek kisi olmadi. Size ornek olsun arkadaslar.

güzel konuymuş.:) güldüğüm mesajlar da oldu.
iyide kardeş bu konuyu vererek neyi anlatmaya çalıştın ben anlamadım. yani biriyle polemiğe girmekten mi kaçınmışsın yada birine karşı alttan mı almışsın.? iki mesajın olmuş yanılmıyorsam birisinde "nirde" yazıyor diğerinde +1 yazıyor :) hem verdiğin konuda kavgaya sebep olacak hiçbir mesaj görmedim. ayrıca o konuyu forumda sadece sen okuyor değilsin; kavga ettiğim tek kişi olmadı size örnek olsun diyip bu konuyu vermen çok anlamsız :)

biri çıkmış ve sana laf atmış olsa neyse...

Son Düzenleme: jeomania ~ 12 Temmuz 2007 14:17
KusTaH
12-07-2007, 14:32   |  #10  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

Ben hiç kimseyle kavga etmedim . kavga etme gibi bir lüksümde yok. uğruna değecek şeyler için kavga ederim. gerisini salla gitsin. bana çok saçma geliyor forumlarda yapılan kavgalarda veya tartışmalarda tel noları istenip kabadayılık taslanmaları .. çoluk çocuk işi bunlar .

jeomania
12-07-2007, 14:45   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj

merak etme. tel noları boşuna istenmiyor..
nerde bi zamanlar olay olan kişiler..? bi düşün bakalım.
yoksa haklısın forumda konuşunca kabadayılık taslanıyor gibi oluyor ama bazen o kişiyi bulup yerinde banlamak da gerekebiliyor.. Göz kırpma

Borga-x
12-07-2007, 14:47   |  #12  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bu forumda ne yazıkki bır ıkı kendını bılmez densiz geldı ve gıttı.

osa_bh
12-07-2007, 14:50   |  #13  
Yıllanmış Üye
335 mesaj

Arkadaşlar bence çoğu tartışma antivirüs programından oluo.Birisi dio kasper çok iyi öbürü dio ki nod 32 daha iyi öbürü dio ilk 10 a girmiş test ver öbürü dio sen nie kasperi savunuosun baban mı yaptı:=))

TuncaBozkurt
12-07-2007, 15:11   |  #14  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Aaa, AMD-Intel ve ATI-NVidia tartışmalarını da unutmamak lazımKahkaha
Saçmalığa bakın ya:Biri ben Intel kullanıyorum AMD neymiş, diğeri de sen nasıl böyle dersin diyor ve kavga çıkıyor.Sanki forumda bu tartışmaları yapan kişiler AMD ve Intel'in üst düzey yöneticileri ya da patronları.
İncir çekirdeğini doldurmayacak konularda kavga çıkabiliyor.E tabi bunlar da üyeleri forumdan soğutuyor.Bakın üyeler listesine; en katılımcı, en yararlı üyeler forumu bırakmış olabiliyor.Hepsinin değil ama bazılarının bırakma nedenleri bu polemikler.

ufuks
12-07-2007, 15:53   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

Kavga etmemek lazım.Kaşınana bir cümle yeter kanımca.

Bazen oyle zamanlar oluyor ki adam gel benle uğraş diyor.Bir zamanlar Kusa vardı ve insanların sabrını sınayan bir Mdg vardı ki düşman başına.Aslında burayı bir aile olarak düşünürsek dışarıdan gelen ve niyeti paylaşım değil laf ebeliği ve fitne olan kişileri aramızda sindirmemiz lazım.Ama biz en ufak şeyde birbirimize girersek işimiz zor.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyeceğim burada laf ettirmeyeceğim cok samimi arkadaşlarım oldugu gibi forumdan takip edip samimiyetiNE inanıp arkasında durcagım arkadaşlar da var.Chip forumun butun uyeleri benim içi kıymetlidir saygı da ve hoşgörü de kusur etmedikçe.

ozzeybek
12-07-2007, 18:10   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
357 mesaj

Neyse bence INTEL :) ve NVidia. 3 yildir değiştirmedim de. Donanım da oyunda oynamam:) Sakası bir yana herkez anlasmalı...

benersince
14-07-2007, 10:52   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

ya tartışanlarda 2 gün sonra aynı mesaj sorusunda aynı cevaba aynı yorumu yapmıyorlarmıki

yani kavga degil ama benimde tartıştıgım insanlar oldu ama gelin görünki şimdi  yine aynı soruya alıntı yaparak cevap verdigimiz bile oluyor
anlatmak istedigim o anki tartışmanın öfkesine sarılıp gidiyoruz bencede kırmayalım bir birimizi çümki biz dünyanın en büyük sanal dostluklarının üyesiyiz çünkü biz bilgiyi paylaşıyoruz dünyanın en degerli şeyini

saygılar

theironman
15-07-2007, 10:28   |  #18  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Konuyu açan arkadaşım haklı olabilir, sonuçta kimse burada tartışma olsun istemez. Ancak takdir edersiniz ki forum tartışma alanıdır, ama kavga alanı değildir. Kavga-sataşma ile akıllı uslu tartışmayı ayırmamız lazım; bu ayrımı yapılamadığında zaten sonuçlarını görüyorsunuz. Özzeybek gibi ben de forumun eskilerindenim ve takdir edersiniz ki forumun üye profilini, geleni gideni de iyi bilirim. Şahsen benim de hatalarım olmuştur, her durumda ben haklıyım demiyorum, olabilir; ancak benle kasıtlı olarak uğraşan pek çok üye oldu bugüne kadar, bir tanesi forumdan banlandıktan sonra iyi hali göz önüne alınarak tekrar foruma döndürüldü, hala aramızda, meşhur üyelerimizden. Diğerleri de zaten tek tek forumu terk etmek zorunda kaldılar, bırakıldılar. Yani ortamı germeye çalışan üyelerin zaten burada fazla barınamadığını görüyorsunuz. Beni her daim suçlu gören kesimin anlamadığı bir şey var, eğer bende bir yanlış varsa nasıl oluyor da yaklaşık 4 yıldır bu forumda olabiliyorum? Kuralları en iyi bilmesi gereken benim, aksi olduğunda modların yetişemediği alanlara ben de dayanamayıp yazdığım olurdu bir zamanlar, şimdi bunu daha az yapıyorum, çünkü üyeler bunu anlamıyor ve kara listesine sokuveriyorlar.

Bu forumda çok güzel arkadaşlıklarım oldu, hala da onlarla görüşürüm. Bu forum aslında benim internetteki ilk çevrem, ve ilk forumum olma özelliğini taşıyor. O yüzden tüm forumlar bir yana, Chip'in forumları bir yanadır benim için. Ama özzeybek, kabul edersin ki bu konu başlığını açarak hiçbir şekilde bu olmasını istemediğin olayları engelleyemezsin; daha bu konu başlığında bile tartışmalar almış başını gidiyor. İnternet üzerinden uzlaşı sağlamak zordur, çünkü kimseyi yakından tanımaz etmezsin, burada herkes rahatça kendi gibi davranır ya da aşırıya kaçar, onları dizginlemek ancak yetkililerin elindedir (ban ya da uyarı gb.) Şimdi bu mesajımdan sonra mucize olmazsa yazdıklarımın aksini savunan, laf dokundurmaya çalışanların çıkması işten bile değil, ama onlara alışığım ben, buyursun yazsınlar, saygı çerçevesini aşmadıktan sonra sorun yok.

Kısacası bu konuyu açmana lüzum yoktu arkadaşım; bu şekilde hiçbir şeyi değiştiremezsin, belki görüşünü aktarmak istedin ama senin yaptığını yapan çok sayıda üye oldu ben de dahil bir zamanlar, ama hiçbir şey değişmedi, değişeceği de yok, üzgünüm.

elvis32