Tunçmatik Powernote Notebook Adaptör Nasıldır

Banned
07-04-2011, 22:32   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
556 mesaj

edit: ürünü alacak olanlara fikir vermek adına google aramalarında daha rahat çıksın diye başlığı değiştiriyorum.

Uzun zamandır netten alışveriş yaparım, hep bilindik siteleri tercih ederim vatan dışında başımı ağrıtan olmadı. Aradığım bir ürün var ve çok iyi fiyata bimeksde var; bu gün tam sipariş verirken site uçtu 12.45 civarı, defalarca açmaya çalışdım server bilmem ne hatası verdi. sonra dedim heralde bunlar paranın üzerine yattı, bankamı aradım bu gün k.kartımdan işlem yapılmış mı dedim; yok yapılmamış dediler. neyseki ürünü alamadık ama paçayı ve parayı kurtardık ben bu siteye iyice ayar olduğumdan defalarca 444 22 11 aradım, siz ne iş yapıyorsunuz diye sormak istiyordum  enteresan ama böyle bir numara yok, varda sürekli meşgul; ne operatör var ne müzik en azından müzik olsa biraz yatışırdım. sadece dıt dıt edip kapanıyor bu numara. iş inada bindiği ve izzeti nefis meselesi olduğundan açtım tüm türkiyedeki şube sayfasını ve hepsinide tek tek aradım bildiğiniz numara bunlar 444 li değil, yine  şaşırmayacağınız gibi hiç biri cevap vermedi. Buradan alış veriş yapan kimse varmı,  beyler bu bimeks ne ayak? paramla rezil olurmuyum aşağıda belirttiğim ürünü almalımıyım yoksa arkama bakmadan kaçmalımıyım. telefonu bile olmayan bir yerde elimize ürün ulaşmayacınca nereyi arayacağız bimeksten alıp vatanımı arayalım yoksa hb mı bir fikiri veriniz lütfen.

http://www.bimeks.com.tr/urun/10 ... or-120w.aspx#photos

bu ürünü almayı dendim iyikide site server hatası verdide alamadım nette bu fiyata başka hiç biryerde yok, yoksa bimeksle hiç işim olmazdı ama başka hiçbir sitede 120 w luk tunçmatik adaptör yok.

Son Düzenleme: Banned ~ 15 Nisan 2011 22:33
ekran kartı
07-04-2011, 22:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Bimeks halka arz ediliyor belki ondan dolayı bir yoğunluk/karışıklık olabilir. Anlayışla karşılamak lazım.

Banned
07-04-2011, 22:57   |  #3  
OP Banlandı
556 mesaj

evet biliyorum ama halk arz borsa üzerinden yapılıyor ben bimeksi aradım istanbul menkul kıymetleri değil. zaten böyle bir firma halka arz edilse ne edilmese ne zaten hep batmaya yaklaşan küçük firmların taktiğidir bu ben microsoftun haklka bir ilgisini duymadım bu üne dek her neyse konuyu saptırmadan şöyle demek sitiyorum "kardeşim netten satış yapıyorsan en basitinden telefonu aradığımda alo dediğimde ben karşı tarafda bir insan sesi durmak istiyorum nereden biliyim boş bir depoda matrixdeki gibi kimsenin bakmayacağı bir telefonu aradığımı"

Kapalı Hesap (154666)
07-04-2011, 23:27   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Uzaktan kokusu gelen balığın tazeliği düşünülmez.
Oradan mal almak sorun değil. Aldığın mal arızalı çıkarsa külliyen ayvayı yedin.

Dincers
08-04-2011, 00:54   |  #5  
Taze Üye
15 mesaj

+ ürün yelpazesi dar.sitesini kontrol ettimde neredeyse hiç bişey yok

Jubei76
08-04-2011, 05:54   |  #6  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

Birde bu numarasını denermisin bakalım sonuç ne olacak bende merak ettim ?
http://www.bimeks.com.tr/magazalar/?mid=ACB

y.burak
08-04-2011, 10:28   |  #7  
Taze Üye
11 mesaj

Bimeksin Antalya Özdilek de mağazası var şıkır şıkır işliyor,internet mağazasından da alışveriş yaptım hiç bir sorunla karşılaşmadım.Yalnız siteyi yeniliyorlardı gördüğüm kadarıyla belki sorun ondandır.
Bulunduğunuz yerde alışverişmerkezlerinden birinde mağazası vardır oralardan seçip beğenip görüp alışverişi de internet üzerinden hızlı gönderi olanları tercih ederseniz sorun yaşamazsınız.
Hayırlı alışverişler birde akakçe.com'u gezmeden çıkmayın derim.Nacizane.

Banned
08-04-2011, 14:40   |  #8  
OP Banlandı
556 mesaj

@[url=../kisisel/146232/]Jubei76[/url] ve burak zaten bulunduğum yerde bimeks olsa i,nternetle ne işim olur gider gözlerimle seçerek alırım jubie o numarayı deniycem bu gün sonucu buraya bildiririm. buradan hepsi buradayı da kınıyorum konuyla pek ilgisi yok ama nedenini foto ile yazacağım internetten alışveriş yapmak tam bir işkence.

thegenius
08-04-2011, 15:19   |  #9  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

0216 444 22 11
 0212 444 22 11 gibi numaralari da deneyebilirsin. :D

ozil26
08-04-2011, 22:23   |  #10  
Taze Üye
6 mesaj

Almak istediğiniz ürünü ben eskişehir media mark'tan aldım.Bir türlü randıman alamadım.Üç kez yenisiyle değiştirmelerine rağmen randıman alamadım.Trust marka adaptörle değiştirdiler çok rahat ettim 6 aydır sorunsuz biçimde kullanıyorum.

Banned
08-04-2011, 23:03   |  #11  
OP Banlandı
556 mesaj
Alıntı: ozil26  
Almak istediğiniz ürünü ben eskişehir media mark'tan aldım.Bir türlü randıman alamadım.Üç kez yenisiyle değiştirmelerine rağmen randıman alamadım.Trust marka adaptörle değiştirdiler çok rahat ettim 6 aydır sorunsuz biçimde kullanıyorum.
kardeş sendeki hangisi kaç woltluk olanını almıştın tunçmatiğin ve hangi pc için kullandın adaptörü gerçekten otomatik volt ayarı yapıyormu? randuman alamadım derken kastın neydi sen şimdi bunu yazınca bende ciddi ciddi başka alternatifleri düşünmeye başladım.

thegenius
11-04-2011, 11:39   |  #12  
Yıllanmış Üye
131 mesaj
Alıntı: 36 boys  
kardeş sendeki hangisi kaç woltluk olanını almıştın tunçmatiğin ve hangi pc için kullandın adaptörü gerçekten otomatik volt ayarı yapıyormu? randuman alamadım derken kastın neydi sen şimdi bunu yazınca bende ciddi ciddi başka alternatifleri düşünmeye başladım.
bende tuncmatik degil ama rain var.
1 adaptor cok isiniyor. ortalama bi adaptor de isiniyo zaten acnak bu biraz daha fazla isiniyo.
2. otomati regulator sectigin voltaja  regule ediyo ancak guc yetersizse yapamiyo [bendeki hem akuden gem 220 volt ile calisiyo] 
   220 voltta sorun yok isinma haric ancak aku amperi dusukse gerekli voltaji saglayamiyor.
kaptinca en son voltaj ayarini hatirliyo bu guzel bisey olsa gerek :P 
onun disinda sorunsuz calisiyor .
tabi 19 volt gerekiyosa bazen 20 yapinca sorun cikmiyo ancak her laptop yuksek voltaja ayni derecede dayanikli olmayabilir .

Banned
12-04-2011, 18:14   |  #13  
OP Banlandı
556 mesaj
Alıntı: thegenius  
1 adaptor cok isiniyor. ortalama bi adaptor de isiniyo zaten acnak bu biraz daha fazla isiniyo.
2. otomati regulator sectigin voltaja  regule ediyo ancak guc yetersizse yapamiyo [bendeki hem akuden gem 220 volt ile calisiyo] 
   220 voltta sorun yok isinma haric ancak aku amperi dusukse gerekli voltaji saglayamiyor.
tabi 19 volt gerekiyosa bazen 20 yapinca sorun cikmiyo ancak her laptop yuksek voltaja ayni derecede dayanikli olmayabilir .
hocam şimdi iş iyice karıştı tamda 220 wat olanı sipariş vermişken sen sakın adaptörü ups ile karıştırmayasın akü nereden çıktı ekü derken laptop pilini mi kastediyorsun kafam allak bullak oldu. 
"otomati regulator sectigin voltaja  regule ediyo ancak guc yetersizse yapamiyo"

Güç yetersiz derken anlamadım neyin gücü şebekenin gücümü upsnin gücü mü neyin gücü yoksa amper volt dengesimi. Ben hem bu tunçmatiği sipariş verdim hemde liteon nun orjinal adaptörünü aldım sana bir tavsiye eğer adaptörün çok ısınıyorsa sorun aldığın adaptörün amper değeri ile ilgilidir amper düşükse bataryanın çektiğin, ayad pcnin çektiğini karşılamakta zorlanır ve bu yüzden daha fazala çalışır ve kazuuummm booooom ya pil ya pc ya da adaptör patlar. pilin ölür o ayrı mesele. şimdi alacağım ürünü iade mi edeyim nedir olay ben özellikle tunçmatik aldımki regülasyon akım koruma felan sağlasın.

thegenius
12-04-2011, 19:36   |  #14  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

ben aku derken arac kiti olarak da kullanilabilen adaptor oldugu icin benimki  araba akusunu kastetmistim. 
tuncmatikler rainlerden daha kaliteli bildigim kadariyla. ancak zaten sadece 220 volt ozelligi oldugu icin sorun cikmaz kaliteli degilse de. cunku sorun voltaj yukseltme islemi yaparken cikiyor 12 den 19 a . 220 den 19 20 volt civarina dusurme isini her adaptor yapabiliyor. fazla ek cihaz gerekmiyo.
sorun cikacagini zannetmiyorum bahsettigin adaptorle alakali. vilataji gereginden yuksek ayarlamazsan tabi :P

Güney62
12-04-2011, 20:08   |  #15  
Güney62 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
545 mesaj

Şimdide ürün 76 Tl'ye ulaşmış:O

enqazaq
14-04-2011, 16:55   |  #16  
Taze Üye
11 mesaj

bir de vatan a bakmanızı öneririm

Banned
15-04-2011, 18:52   |  #17  
OP Banlandı
556 mesaj

ürün bu gün elime geçti alacak arkadaşlara tavsiye anlamında tecrübelerimi yazmak istiyorum:

1. Ürünü kutu bulamadığı için bir ilaç kutusunun bir kısmını keserek, bir ilkokul bebesinin yapabileceği acemelikte katlayarak paket yapıp bana gönderen bimekse sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. diayalog sanırım şöyle geçmiştir:

bimeks elemanı,   eczacı

bimeks elemenı: Ahmet abı ağrı kesici var mı la!
eczacı: Napacan lan başın mı ağrıyor
bimeks elemanı: yok abi internetten satışta sıcak keriz düştü kutusu belki acısını hafifletir.

teşekkürler bimeks, teşekkürler sanayi ve ticaret bakanlığı.

2. gel gelelim ürünün durumuna ürün bozuk çalışmıyor ve aynen şu oluyor; uygun ağızı buldum taktım pcye bağladım yarım saat düzgün çalıştı sonra birden o sevimli ekrandaki 19.2 olan volt değeri 10v-12v-15v-11v şeklinde gezdi durdu tabi bu sırada notebookum "oh my got" diye çığırmakta iken ben fişi çektim yani anlıycanız ürünün bir b...k yaptığı yok, ne voltu otamatik algılıyor ne amperi ayarlayabiliyor sadece gösterişi ve havası var sakın ama sakın almayın hele bimeksden kesinlikle almayın.

uzman arkadaşlara sormak istiyorum ürünü iade edeceğim fakat kredi kartı ile çektim şimdi bimeks bana geri ödeme yaptığında peşin ödemediğim için nasıl paramı tek defada ödeyecek birde paramla rezil mi olacağım süreç nasıl işliyor bilgisi olan varmı.

Son Düzenleme: 36 boys ~ 15 Nisan 2011 18:54
thegenius
18-04-2011, 17:36   |  #18  
Yıllanmış Üye
131 mesaj
Alıntı: 36 boys  
ürünü iade edeceğim fakat kredi kartı ile çektim şimdi bimeks bana geri ödeme yaptığında peşin ödemediğim için nasıl paramı tek defada ödeyecek birde paramla rezil mi olacağım süreç nasıl işliyor bilgisi olan varmı.
iade icin bu formu doldurman gerekiyormus .
sartlar da var tabi bazi seyler iade edilemiyo diye belirtilmis  

http://www.bimeks.com.tr/musteri_hizmetleri/iade_talep.aspx

müllers56
22-06-2011, 20:45   |  #19  
Taze Üye
16 mesaj

tuncmatik ürünleri genelde kaliteli ve pahalidir.Ama dünyaca ünlü targus ve belkin markalarina yakin fiyattir.Onu alana kadar targus ya da belkin tavsiye ederim.

müllers56
22-06-2011, 20:47   |  #20  
Taze Üye
16 mesaj
Alıntı: thegenius  
Kardes o rain benzeri markalari cin halk cumhuriyetinde kilo ile satiyorlar.Isinmasi,tuhaflasmasi normal.