Tunnel Adapter sorunu ve cözümü

matrixx
10-12-2010, 15:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Microsoftun Vistadan beridir Ip v6 ile ilgili kötü etkileri olan bir BUG  u var (Halen cözüm bulup düzeltemediler) , bu BUG un sizde de olup  olmadigini anlamak icin yapmaniz gereken sey sudur :

Cmd yi admin yetkilerinde calistirip ipconfig /all komutunu verin eger üstteki resimdeki sekilde
bircok Adapter Local Area Connection olustuysa BUG sizde de var demektir , yada
1. Aygit yöneticisini acin
2. view (görünüm) ü secelim > (Gizli aygitlari göster) show hidden devices diyelim
3. Eger asagidaki sekildeki isaretli Microsoft 6to4 Adapter lerden varsa BUG sizde de var demektir

peki bu bug un etkileri nelerdir :
1. Pc nizin acilisini yavaslatir
2. Downloadlariniz sebepsiz sekilde yarida donar
3. network problemlerine yolacabilir
yada  su an ortaya cikmamis baska etkileri de olabilir , neyazikki bazi  kisilerde 2000 lere varan sayilarda otomatik olarak olusmus ve sürekli  artan  Adapter Local Area Connection sayilari gizliden artmaktadir (Vista ve windows 7 tüm sürümlerinde)
Bunlarin  sayilarini sifirlamak icin asagidaki linkte hem 32 hemde 64 bit icin  silicler olusturdum , bu siliciler otomatik olusan bu Adapter Local Area  Connectionlari silmektedir ve birdaha bunlar olusmamaktadir bu arada  Micorsoftun kendi önerileri de isa yaramiyor (ipv6 yi disable edin falan  gibi..)

Download

Ayrintili biligi:
http://social.technet.microsoft. ... -a275-4288c729605a/

mustafa2116
10-12-2010, 21:19   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

matrixx buna yani oluşan BUG hatasına bir çözüm var. Ama henüz bu tanımın denesi  bitmedi. Hemde programsız. olurda deneme doğru sonuçlanırsa açılış hızında %10 gibi bir fark oluşcak.

matrixx
11-12-2010, 01:56   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj

olusmus olan tunnel adapterler Programsiz  nasil silinecekmis merak ediyorum (ki esas sorunlardan biridir) , program bunlari tek tek otomatik siliyor ve birdaha da bunlar olusmuyor , kaldiki microsoft bunu yamamayi daha öncede denedi ve beceremedi:
http://support.microsoft.com/kb/980486/tr
üstteki yama hicbir ise yaramiyor

Son Düzenleme: matrixx ~ 11 Aralık 2010 01:57
mcafee23 ayrılmıştır
11-12-2010, 02:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

biliyordum 2 ay önce 130-140 tane temizledim hemde elle 2 saat sürdü
bir daha da oluşmadı
şimdi de kontrol ettim
silinmesi çok uzun sürüyor ve birini silmeden diğerini de kaldıramıyorsunuz

program çok iyi olmuş eline saplık arşivime attım
yanlız bir sorum olacak program ile silerken de bir tanesini silmek yine normal donanım kaldırmaktan uzun mu sürüyor.
Çünkü elle silerken bir tanesi için 15 sn beklemek gerekiyor

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 11 Aralık 2010 02:14
matrixx
11-12-2010, 02:27   |  #5  
OP Taze Üye
7 mesaj

Elbetteki program cok daha kisa sürede temizliyor lakin öyle tiklar tiklamaz hepsini silmiyor , tiklayin o islem bitene kadar (hepsini siilene kadar) devam edecektir, bu arada elle silme olayindan sonra da tekrar olusuyorlar (basima geldi) , bu sorunun sebebini bilmiyorum lakin microsoftta bilmiyorki cözümleri su ana kadar hicbir ise yaramadi , program ; silmenin yaninda ilave olarak bir iki ayar daha yapiyor ve birdaha tunnel adapterlar asla olusmuyor

Asagida microsoftun önerilerinin hicbir ise yaramadigini ve programi deneyenlerin kac yildir cözüm aradiklari
bu soruna en nihayetinde bu kücük program ile cözüm bulmalarindan duyduklari memnuniyeti okuyabilirsiniz:
http://social.technet.microsoft. ... -a275-4288c729605a/

Son Düzenleme: matrixx ~ 11 Aralık 2010 02:33
mcafee23 ayrılmıştır
11-12-2010, 03:06   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

şu an problem olmadığı için programı deneyemedim ama;
şahsen chip online'da görmek istediğim faydalı bilgilerden biri
chip online'da yardım etmekten çok başka şeyler de öğenmek bilgilerimin üzerine biraz daha koymak istiyorum.

Bu konu paylaşım yapmak isteyen herkese örnek olsun
windows 7 korsan paylaşım yapmaktan daha faydalı

mustafa2116
11-12-2010, 10:35   |  #7  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

yapılan deneme aygıtın çalışma prensibigyle ilgili. Tam programsız değil ama kaldırmak yerine SIFIR olması duruduruluyor sadece.

Sadece test aşamasında henüz denemem bitmediği için sıfırlama geçek olmacakmı bilmiyorum  SP3 XP de de bu tür bir arzam mevcut bu nedenle driverslerin arasında bakınıyorum şu an. CD sini hazırlamaya çalıştığım bir XP kendim elle topluyorum.

Oziko
08-05-2011, 14:05   |  #8  
Taze Üye
7 mesaj

Çok iyi bir yazılım, gıcık Tune Up'ın bildiriminden kurtardı beni. 6to4 devrimidir bu bence. Teşekkürler...