!
Turbo Boost Hikaye, Asl'olan OverClock
5 gün forumda kalan kulaktan dolma bilgilerle uzman kesiliyor...
Turbo boost çekirdek hızlarıyla otomatik oynayarak(voltaj vermeden) en az çekirdeğin kullanılmasını sağlayarak enerji tasarufu ve az ısınma sağlar.Overclock ise çarpanları ve voltajı elle ayarlayarak toplam hızı arttırmaktan başka birşey değildir.Isınma sağlar
Bari undervolting ve acc kavramlarını da öğrenseydin...
5 gün forumda kalan kulaktan dolma bilgilerle uzman kesiliyor...al sana uzman M.G.G reiz büyüksün
Turbo boost çekirdek hızlarıyla otomatik oynayarak(voltaj vermeden) en az çekirdeğin kullanılmasını sağlayarak enerji tasarufu ve az ısınma sağlar.Overclock ise çarpanları ve voltajı elle ayarlayarak toplam hızı arttırmaktan başka birşey değildir.Isınma sağlar
Bari undervolting ve acc kavramlarını da öğrenseydin...
bana göre en matıklısı turbo boost oc yanlısı değilim yüksek voltaj gerektiri aylık elektrik faturası da fazla gelir ayrıca ısınmadan dolayı ürünlerin ömrüde kısalır
Anlamadım şimdi?
burada profesyonel olduğumu iddia etmedim bir..
ikincisi bu konu seni neden bu kadar rahatsız etti anlamadım?
üç varsa fikrin, varsa yanlışım, insanca uyarırsın, tabii konuşmayı biliyorsan.
damdan düşer gibi atlamışsınız konuya.. chip'e yakıştıramadım sizi. ayrıca üç gün-beş gün diye bişey yok. bu formu yıllardır kullanıyorum..
Anlamadım şimdi?Turbo Boost ve OverClock hakkına merak ettiğiniz herşeyi buradan, uzmanına sorun.burada profesyonel olduğumu iddia etmedim bir..
ikincisi bu konu seni neden bu kadar rahatsız etti anlamadım?
üç varsa fikrin, varsa yanlışım, insanca uyarırsın, tabii konuşmayı biliyorsan.damdan düşer gibi atlamışsınız konuya.. chip'e yakıştıramadım sizi. ayrıca üç gün-beş gün diye bişey yok. bu formu yıllardır kullanıyorum..
Yanlış anlamadıysam,
Mesajların birbiriyle ahenkle dans edişi :)
çok zorunuza mı gitti acaba mesajlarımın dans edişi?
heheh çok komik neden birisinin bilgisiyle alay ederlerki adam çıkmış vatandaşa yardım etmek istiyor ki sanmıyorum böle bişiden çıkarı olsun neden uğraşıyosunuz adamlan
Hayır zoruma gitmedi söylediklerin çelişkili her neyse amacım tartışma çıkarmak değil,peki muhterem kardeşim ben o zaman bi soru sorayım,% kaç civarı o.c da hava soğutma yeterli olur fanlarla olucak soğutma cevabın nedir.Ayrıca anakart üzerinden % değerlerle otomatik o.c yaptığımızda kimi makinalarda %35 o.c dan sonra sürekli reset problemi oluyor,çözümü varsa paylaşırsan sevinirim.
cevabı biliyorsun zaten..
konu fazla uzadı. admin, mod, vs varsa konuyu kilitlemesini veya silmesini talep ediyorum.
Örneğin 4 çekirdekli işlemci kullanıyorsun turbo boostu açınca 2 çekirdeğin gösterdiği perofrmans diğer 2'sini üstüne biniyor yani işlemcin çift çekirdekli işlemci oluyor ama gösterdiği performans 2 kat olmuyor malesef.
Overclock yaparsan işlemcinin hızını (frekansını) arttırıyorsun, 4 çekirdekli işlemci yine 4 çekirdek çalışıyor. Bu nedenle overclock, turbo boostan daha iyi...
Overclock yaparsan işlemcin normalden daha fazla ısınır, ısınınca işlemcinin ömrü kısalır bu nedenle turbo boost daha iyi, işlemcinin ömrü daha uzun turbo boost yapınca ama performans olarak overclock daha iyi.
bu konu saçma sapan bi konu turbo boost işlemcinin özelliği aynı core duo 2 ler gibi nasıl 2 çekirdek cıktıysa bunlarada turbo boost özelliği eklendi i3 i7 i5 işlemcilere e madem öle çift çekirdek işlemcimi iyi over clock mu hadi söyleyin beyler :) turbo boost özelliği o c yaptığın işlemcide çalışmıyomu bence ondada çalışıyo ;) yani karşılaştırma yapılacak konu değiller
turbo boostun hikayesi şu.
Resim 1 de ekran kartımın yükü olmadıgı durumlarda gpu hızını 100mhz çekiyor böylece daha az ısınma daha az elektirik harcıyor.
Resim 2 dede görüldügü gibi işlem yükü ekran kartını ilgilendirdigi durumlarda ise ekran kartının gpu hızı 600hrz ulaşıyor böylece tam olması gereken hıza ulaşıyor.
Turbo boost da buna benzer bir şekilde çalışarak işlemci yi yük altında iken yüksek hrzlere çekiyor böylece performans artışı sağlanıyor.Tabiki 2 çekirdekli işlemcilerede turbo boost konulur ama işlerine gelmiyor.Xp de aslında ekran kartına yük bindirebiliyor videolarda ama power dvd ve windows media player klasik kodek pack kullanarak yapabiliyor gayette memnunum.İnternet explorer 8 %10 ei9 %20 ie10 %30 oranında ekran kartına yük bindiriyor ama google crome hepsinden iyi yük bindiriyor özellikle flash olayında çok çok iyi bide çökmese ve firefox gibi eklenti edinse.
İşin ilginci bu saçmalıkların hepsi adamların elinde şimdi windows 7 de internet ei10 bu uygulama 30 fps veriyor ama xp de corome 8 fps mozila fire fox 7 ise 1 fps alıyor üstelik ikiside ekran kartına bindirmiyor ama windows 7 de ie10 %20 - 30 oranında ekran kartına bindiriyor işte bu saçmalıkların sebebini microsofttan bilgili biri size açıklasın.(ben deil)Yok direx compute yok dx12 yok yük bindirme bunlar hikaye kısmı videoda xp de yükü ekran kartına bindiriyorlar ama ne hikmetse tarayıcıda bindirilmiyor sizce bu özgürlükmü.(hepsi microsofta çalışıyor)
XP KROM
WİNDOWS 7 İE10 TEST