Merhaba değerli uzmanlar. Lütfen bana yardım edin. Her yolu denedim işin içinden çıkamadım.
Yeni bir problem başladı bilgisayarımda.
Bilgisayarım şu özelliklere sahip:
MSI GL72 6QD i7 6700 HQ , GTX 950M 2GB, 16 GM RAM .
Sorun şu ki arkadaşlar, GTA 5 oynuyorum bu aralar. Turbo fanı çalıştırdığımda 1 2 saat kadar oynayınca sorun yok. Fan durmadan çalışıyor (6000-6500 RPM arası ).
Ama sonra aniden bir şey oluyor. Fan sesi kesiliyor. Dragon Gaming Center'ı açtığımda Fan1 0 RPM yazıyor. 2 saniye geçmeden tekrar 6000 RPM oluyor. 5-6 saniye kadar turbo fan çalışıyor sonra yine aniden tık diye 0 RPM oluyor. 2 saniye sonra tekrar çalışıyor.
Oyuna başladığımda 1 2 saat kadar turbo fan durmayınca ısı değerleri 65-70 GPU , 65-70-75 CPU. Ama ne zaman ki bu fan sorunu başlıyor, ısı değerleri uçuyor resmen. 80-85 arası her ikisi de.
Firmware EC güncelledim
BIOS Modu : Eski yazıyor sistem bilgilerinde ama, MSI'ın bu modelinin en son çıkan BIOS 'u ile, benim bilgisayardaki BIOS sürüm tarih her şeyi aynı. Yani BIOS güncel.
Ekran kartı sürücülerini falan her şeyi kaldırıp tekrar kurdum.
Bilgisayara 1 hafta önce format atmıştım.
Güç seçeneklerini de değiştiriyorum belki bundandır diye ama nafile.
Bilgisayarı yeniden başlatınca ve tekrar oyuna girince 1 2 saat kadar sorun yaşamıyorum ama sonra başlıyor. Lütfen abiler yardım edin alt üst ettim internet sitelerini ama hiçkimse sorunu çözememiş. Lütfen yardım edin saygılar .