Türk hackerler, 26.'lıktan 7.'liğe yükseldi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
mfatiherkan
20-04-2005, 18:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
231 mesaj

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın Sheraton Oteli'nde düzenlediği 2. Polis Bilişim Sempozyumu, çeşitli oturumlarıyla sürüyor. Sempozyumun ikinci ve son gününde iki ayrı salonda paralel oturumlar gerçekleştirildi.

''Kurumsal Güvenlik Yaklaşımı ve Beklenmeyeni Beklemek'' konulu sunum yapan Symantec Türkiye Müdürü Gökhan Say, bugün internet teknolojilerindeki gelişmelere bakıldığında güvenliği sağlamak için ''beklenmeyeni beklemek, bilinmeyeni bilmek'' gerektiğini kaydetti.

Sanal ortamdaki saldırıları önleyebilmek için erken uyarı sistemleri gerektiğini ifade eden Say, bunun maliyeti yüksek altyapı yatırımı gerektirdiğini vurguladı. Say, erken uyarı sistemleri kullanılarak saldırı öncesinde sistemdeki belirtilere bakılarak önlem alınabildiğini belirtti.

Symantec'in 1 Ağustos-31 Aralık 2004 dönemini kapsayan araştırmasına da değinen Say, bu dönemde internette 1403 güvenlik açığı saptandığını, bunların yüzde 70'nin kolay hedef olduğunun anlaşıldığını, saldırıların yüzde 54'ünde ise gizli bilgilerin çalınmasının amaçlandığını ifade etti.

Internette yapılan saldırıların son dönemde arttığını belirten Say, son bir yıl içinde saldırıya uğrayan kurumların yüzde 90'ının güvenlik duvarı (firewall) kullandığına dikkati çekti.

Symantec'in erken uyarı sensörlerinden aldığı verilere göre son dönemde internette Türkiye çıkışlı saldırıların sayısında da büyük artış kaydedildiğini belirten Say, 100 bin internet kullanıcısı başına yapılan saldırı sayısının son bir yılda 520'den 6 bin 980'e çıktığını ifade etti. Bu verilere göre, internetteki saldırı sıralamasında Türkiye'nin 26. sıradan 7. sıraya yükseldiğini kaydeden Say, artışta daha hızlı internet bağlantısı imkanı veren ADSL'in güvenlik açıklarının çok önemli rolü olduğunu belirtti.

Internette rahatsız edici maillerin (SPAM) yüksekliğine de işaret eden Say, bugün mail trafiğinin yüzde 65'e yakınının bu tür maillerden oluştuğunu ifade etti.

yuci81
20-04-2005, 19:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
179 mesaj

helal olsun ne diyelim

theironman
20-04-2005, 19:30   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

bugün haberleri senden alıyoruz galiba.

mrcplus
20-04-2005, 21:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
564 mesaj

ya helal mı olsun yuci??Biliyorsun ki bu gibi leri turk olsun yabancı olsun bir cok kisinin canını yakıyor dolandırıyor hırsızlık yapıyor bilgilerini caliyor sifrelerini alıp kullanıcıyı magdur ediyor.Yani daha sayamadıgım pek cok seyde var tabi..Simdi tutupta helal olsun demek yanlıs olur yani..
bu gibi kotu niyetli kişilerin azalması dilegiyle iyi çalışmalar...

b_u_r_a_k
20-04-2005, 22:10   |  #5  
Yıllanmış Üye
266 mesaj

onların da baya yararı var sayelerinde guvenlik gitgide artıyor....onlar acık buluyor baska hackerlar kapatıyor boyleyece guvenlikte gelismis oluyor.ama yaptıkları yine de hos sey degil...

yuci81
20-04-2005, 23:12   |  #6  
Yıllanmış Üye
179 mesaj

hackerlarla pek ilgisi olmayabilir ama
virüsleri yazanlarla antivirüscüler arasında hiç mi bir bağlantı yok?

alıntı:
Gönderen : mrcplus

ya helal mı olsun yuci??Biliyorsun ki bu gibi leri turk olsun yabancı olsun bir cok kisinin canını yakıyor dolandırıyor hırsızlık yapıyor bilgilerini caliyor sifrelerini alıp kullanıcıyı magdur ediyor.Yani daha sayamadıgım pek cok seyde var tabi..Simdi tutupta helal olsun demek yanlıs olur yani..
bu gibi kotu niyetli kişilerin azalması dilegiyle iyi çalışmalar...

mrcplus
21-04-2005, 00:12   |  #7  
Yıllanmış Üye
564 mesaj

Evet baglantı var biri virus yazıyor digeri temizliyor??

theironman
21-04-2005, 10:42   |  #8  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

ya da her ikisini de yapıyor?

Eyüp Korkusuz
21-04-2005, 11:50   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Aynen katılıyorum sonucta ortada dönen paralar herşeyi yaptırır. Biliyorsunuzda iki türlü hacker var iyi niyetliler kişi ve kurumların açıklarını söyleyip güvenliklerine yardımcı oluyorlar böyle bir arkadaşım var ordan biliyorum white diyorlar herhalde kendilerine...

Gökhan Varişler
21-04-2005, 13:23   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Ama şöyle bi şey var yuci sonuçta antivirüsüler kalkıpta suç işleyen insanlarla (virüs yazanlar özelliklede kötü niyetli olanlar dünyada devletleri şirketletleri milyonlarca dolar zarara uğratıyor)iş yapmıyorlar değilmi genelde bu işlerden ağzı yanmış kişiler yakalananlar ömür boyu teknolojiden mahrum bırakılan insanlardan yardım alıyorlar.

mfatiherkan
21-04-2005, 19:57   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
231 mesaj

Arkadaşlar bu haber varya bize bir uyarıdır.Neden diyeceksiniz ,adamlar bizi resmen hırsız ilan ettiler.HACKER lar ,sizi hackerlar.Bizde safız wayybe diyoruz neler yapmışız nasıl buraya kadar gelmişiz.Biz sanıyoruz ama yanılıyoruz.Ama çoğumuz batılının yazdığı programları kullanıyoruz.Bu bir gerçek kimse inkar etmesin bunu.Lakin bence bunun önüne geçmeliyiz.Türkiye korsanlık da değilde , korsanlarla mücadelede bir numara olmalı, öyle değilmi sizce.Ben bize korsan demiyorum,sadece batılının yalanını her şekilde bize iftira söylediğini anlatmaya çalışıyorum.Bence bu gavur milletine artık bizimle alay etmesine dur demeliyiz.Kendimize bakıyorum aslında her kez bir çok şey biliyor,artık kardeşlerim takım olma zamanı geldi,siz genç beyinler artık buna dur deyin ,,,,,,,!

SuNBlaze
21-04-2005, 20:22   |  #12  
Yeni Üye
29 mesaj

Ahh keşke Türkiye'nin durumu daha iyi olsada bizde bu sahte manyaklığımızdan bir nebze olsun uzaklaşsak. Bir nebze diyorum çünkü, kusura bakmayın ama dolandırıcılık, hırsızlık, karapara bizlerin kanımızda olan şeyler. Yaşadığımız ülkede üretilen herşeyin bir hacker'ı  veya dolandırıcısı var. Peki bunları içimizden nasıl atıcaz benim asıl merak ettiğm bu. Çünkü çoğumuz orjinali çok server, savunur ama gidip daha sonra harçlığı yetmediği için (ki buna bende dahil) hep sahte oyun alırız(en acı yanlardan biri de bu ya). Ve böylece bunlar biraz daha güçlenmiş olur, biz hiç farketmeden. Polisin bile rüşvet aldığı bir ülkede yaşadığımız düşünülürse ben sonumuzu hayrı-alamet olarak göremiyorum, en azından benim ömrüm boyunca. Sonuçta korsan kitap ve cd lerin piyasada direk milletin önünde satışı engellenmiş olsaydı hiçbirimiz bu illete alışmıyacaktık, alıştırmayacaktık. Bu bağımlılıktan kurtulmak istiyorum ama kurtulamıyorum...

sweetyalien
21-04-2005, 20:40   |  #13  
Yıllanmış Üye
282 mesaj

kurtulamazsında sunblaze bence hayal kurma, bunun için türkiye ye bi elli sene veriim dicem ama o bile az. üzgünüm :(((((

mrcplus
21-04-2005, 23:42   |  #14  
Yıllanmış Üye
564 mesaj

ya bir hacker olayını polisin rusvet almasına kara paraya yada bilmem batılıcılıga getirdiniz.??Bununla ilgili baska bir konu acip orada tartısabilirdiniz!!

SuNBlaze
22-04-2005, 12:50   |  #15  
Yeni Üye
29 mesaj

Mrcplus, bu konu cevap gerektiren bir soru değil, yoruma açık bir konu, dolayısıyla sana katılmıyorum, o yüzden bırak herkes konuyu rahat rahat belli taraflara çeksin. Bu arada yazdıklarımızın konuyla da aslında baya alakası var. Biraz daha geniş düşünürsen hepsinin bir bağlantı içinde olabileceğini da görürsün.(Belki saçma gelebilir ama olsun Gülümseme).

Son Düzenleme: SuNBlaze ~ 22 Nisan 2005 17:13
Der Rote BaroN
22-04-2005, 18:13   |  #16  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Arkadaşlar konu açılmışken bir şey sormak istiyorum. Kaspersky anti hacker kullanıyorum ve günde birkaç defa helkern ve lovesan attack uyarısı veriyor. Olay özetine baktığımda değişik IP lerin yanısıra kablo netin IP sini de görüyorum. Bu ne anlama geliyor ve helkern ve lovesan ne demek?

mrcplus
22-04-2005, 19:28   |  #17  
Yıllanmış Üye
564 mesaj

evet sunblaze konu okadar geniş ki her tarafa cekiştirilmiş goruldugu gibi neyse kolay gelsin iyi çalışmalar.....

ozy_92
23-04-2005, 12:39   |  #18  
Yıllanmış Üye
380 mesaj

unutmayalım ki camı kıran bazen camcıdır...

mfatiherkan
23-04-2005, 14:07   |  #19  
OP Yıllanmış Üye
231 mesaj

Birde adamlar kurs yapmışlar
Lise öğrencilerine hacker’lık kursu
Barcelona’daki La Salle Üniversitesi’nde açılan Hacker Lisesi, bilgisayar programcısı olmak isteyen lise öğrencilerine hacker’lığın inceliklerini öğretiyor.
11 Nisan 2005 — İspanya’nın Barcelona kentinde açılan hacker’lık kursu, kar amacı gütmeyen bir bilgisayar kuruluşu tarafından destekleniyor. Programın amacı “internet ortamında güvenli bilişimi artırmak” olarak tanımlanıyor. Hacker’lık eğitimi sahte e-posta yazımı, önyüz taklidi, casus yazılım gibi dersleri kapsıyor. Kurs sonunda öğrenciler hacker yeteneklerini test etmek için yapay saldırılar düzenliyor.
Kurs, lise öğrencilerine hacker saldırılarının teknik olarak nasıl gerçekleştirildiğini gösteriyor. Öğrenciler daha sonra virüs tespiti ve bilgisayardan temizlemeyi öğreniyor. Öğrenciler, dijital savunma derslerinde sahte e-posta, kimlik hırsızlığı ve virüs saldırılarına karşı hazırlık dersleri görüyor.   

Öğretmenler öğrencilere, e-postalara şüpheci yaklaşmalarını ve kuşku duyduklarını açmamalarını öğütlüyor. Öğrenciler, program sonunda hacker yeteneklerini göstermek üzere bir hacker’lık sınavından geçiyor. Okul sunucularından oluşturulan kontrollü bir ortam içinde öğrenciler, hacker saldırıları yaparak kendilerini sınıyor.
       Kursun yöneticisi Peter Herzog, hacker’lık eğitiminin verilmesi sayesinde bu suçun bir tabu olmaktan çıkacağını ve hacker’lara karşı bilincin artacağını ifade ediyor.

tonic
23-04-2005, 15:25   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

başkalarına hackerlık hapmasınlarda...

mfatiherkan
23-04-2005, 16:37   |  #21  
OP Yıllanmış Üye
231 mesaj

"Hakikaten Avrupa’nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık, Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatlarıyla, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin. Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir."  ATATÜRK, 6.3.1922, TBMM

yuci81
25-04-2005, 15:19   |  #22  
Yıllanmış Üye
179 mesaj

Atatürkü yanlış anlayanlar çok
bize hatırlattığın için çok teşekkürler

mfatiherkan
28-04-2005, 21:08   |  #23  
OP Yıllanmış Üye
231 mesaj

rica ederim her daim görevimiz

blacknightro
30-04-2005, 14:42   |  #24  
Taze Üye
8 mesaj

iste bu hehe

ama size soluyorm

1-2 yila kadar dunyada tek olacazzzz

hehe

benden solemesi ( kimseye garip gelmesin 1-2 yila kadar dedigim olacak :) )

mfatiherkan
30-04-2005, 21:17   |  #25  
OP Yıllanmış Üye
231 mesaj
alıntı:
Gönderen : blacknightro

iste bu hehe

ama size soluyorm

1-2 yila kadar dunyada tek olacazzzz

hehe

benden solemesi ( kimseye garip gelmesin 1-2 yila kadar dedigim olacak :) )

Arkadaşım bence hacker lıkda değil yazılım da bir numara olmalıyızz...Hiç olmassa bile kendi programlarımızla sızmalıyız.