Türk kullanıcılar'dan dev Facebook protestosu

CHIP Online
08-04-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Facebook'ta Allah ve Hz. Muhammed'e hakaretler bitmiyor. Şimdi protesto sırası Türklerde...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/turk ... otestosu_19355.html

Resimlerle: Facebook'tan çok farklı 10 sosyal ağ sitesi...

Allah'a ve Hz. Muhammed'e karşı hakaret, küfür içeren video ve fotoğrafların yer aldığı gruplar nedeniyle Türk kullanıcılar protestoya hazırlanıyor.

Hürriyet'in haberine göre, üç gün sürecek protestonun bir diğer nedeni ise kullanıcıların grupları defalarca şikayet etmelerine rağmen grupları kapattırmayı başaramamaları. Bu duyarsızlıktan rahatsız olan kullanıcılar bu yöntemle Facebook yönetiminin dikkatini çekmeye çalışacak.

"10 Nisan - 13 Nisan arasında profilleri kapatıyoruz" adıyla kurulan gruba destek ise oldukça fazla. Henüz grup kurulmasının üstünden iki gün geçmesine rağmen şu ana kadar yaklaşık 55 bin kullanıcı protestoya destek oldu.

Geçtiğimiz ay Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yaşanan olayda, bir Facebook kullanıcısı, Allah adıyla Facebook profili açtığı için internet kullanmaktan men edilmişti.

Tüm konu: Türk kullanıcılar'dan dev Facebook protestosu

Resimlerle: Facebook'tan çok farklı 10 sosyal ağ sitesi...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu protestoya katılıacak mısınız?

mephistopheles
08-04-2010, 20:45   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Bir süre sonra Türk Telekom ve falanca mahkeme tarafından yasaklanacağına bilinçli kullanıcıların oluşturacağı haklı tepkiyi tercih ederim. Yeterince baskı oluşturup bu tarz çok kullanıcı siteleri daha iyi moderasyon yapmaya zorlamak gerekli.
Katılıyorum kesinlikle.

Kapalı Hesap (140385)
09-04-2010, 00:55   |  #3  
Kapalı Hesap
204 mesaj

ben de katılıyorum kesinlikle
bizde diğer dinlere sataşmak yok en azından
tam tersi olsa türkiyeyi sokmazlardı facebooka
ve eğer böyle devam ederse facebook profilimi sonsuza kadar dondururum

canlı
09-04-2010, 01:15   |  #4  
Yeni Üye
20 mesaj

kesinlikle katılmak lazım

hamann7725
09-04-2010, 04:03   |  #5  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

evet katılmak lazım.Hatta bütün servis sağlayıcılar 3 gün boyunca facebooka direkt yasak koysa daha süper olur...

sahtiyan
09-04-2010, 04:41   |  #6  
Taze Üye
6 mesaj

Kesinlikle, katılacağım...

tragedya
09-04-2010, 10:02   |  #7  
Taze Üye
5 mesaj

bence hiç girmemek daha iyi bi kere o hakareti görünce neden artık eskisi gibi girebilirki hiç mi vicdan sızlamaz yürek yanmaz girmeyelim sanki her şeyin sonumu facebook sadece insanı islamdan uzaklastırma teorilerinden biri öle zaman geliyorki insan namazdan uzak kalıyor böle seylerle vakit geciriyor en iyisi hiç girmemek sadece dogru bilgi aramak yardımcı olmak  facebookda ne oluyorki iki uyuz sizi yazı yorum o kadar foto koyuyoz oo karizmasın diyor baskada yok....İslam uzak kalmayalım onu doğru anlayıp yorulmayalım bazılarının uydurduğu gibi hocaları kötü görmeyelim islami gerici bulamayalım o en güzel duygudur yasamak lazım

tragedya
09-04-2010, 10:05   |  #8  
Taze Üye
5 mesaj

bence hiç girmemek daha iyi bi kere o hakareti görünce neden artık eskisi gibi girebilirki hiç mi vicdan sızlamaz yürek yanmaz girmeyelim sanki her şeyin sonumu facebook sadece insanı islamdan uzaklastırma teorilerinden biri öle zaman geliyorki insan namazdan uzak kalıyor böle seylerle vakit geciriyor en iyisi hiç girmemek sadece dogru bilgi aramak yardımcı olmak  facebookda ne oluyorki iki uyuz sizi yazı yorum o kadar foto koyuyoz oo karizmasın diyor baskada yok....İslam uzak kalmayalım onu doğru anlayıp yorulmayalım bazılarının uydurduğu gibi hocaları kötü görmeyelim islami gerici bulamayalım o en güzel duygudur yasamak lazım

Klasik2010
09-04-2010, 13:24   |  #9  
Taze Üye
3 mesaj

Şahsen ben herhangi bir dine inanmıyorum ama yaptıkları saygısızlık..

brkzn
09-04-2010, 13:26   |  #10  
Yeni Üye
34 mesaj

kesinlikle katılıyorum :@

alpk
09-04-2010, 16:33   |  #11  
Yıllanmış Üye
240 mesaj
Alıntı: Klasik2010  
Şahsen ben herhangi bir dine inanmıyorum ama yaptıkları saygısızlık..

aynı fikirdeyim ve bu sadece dinle alakalı değil Türk isminine, Türklere, Türk bayrağına hatta Atatürk'e hakaretler edilmesi büyük saygısızlık