Yaw arkadaşlar Türk oyun sektörü ne alemde bilen varmı.Şöle adam gibi bir oyun yapan yokmu.Ben programlama bilmem.Hani bilen varsa.
Türk oyun sektörü
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.valla bir zamanlar bir oyun yapmaya kalkmışlardı bizim türkler ne oldu bilmiyorum ama bu gerçi zor gibi görünsede neden olamasın
Bu konuda Pusu oyunu bitim aşamasında 3tegames firması. Birde mevlüt Dinç var onun amacıda İstanbulu gerçek çizimlerle bir oyun yapıp tanıtmak.
Bi de "Kabus 22" diye bi oyun var, çıkmak üzere, ya da çıktı. Teaser'ını izlemiştim; hoşuma gitmedi, grafikler pek bi dandikti maalesef.
Kabus 22 bildiğim kadarıyla çıkmadı
valla Driver 3tede Öyle Bise Vardı
Gerçekten de Türkiye oyunlar için çok güzel bir mekân...
biz türkler tembeliz dostum b1rak1n uyun yapmayi oyunlarin orjinalini bile almaya üseniriz :)
BU söylediğin genel bir şey değil. Oyunun bu ülkede orjinal satmaması sadece tembellikten değil hatta bu dediğin bence ikinci planda kalan bir şey. Oyunu ya da yazılımı orjinal almak için para gerekir. Ben 100 milyon yerine gider 2 milyona bu yazılımı elde edebilirim ve keseme zarar gelmez ama doğrusu bu değil, bu korsanlık işte. Yani bu ülkede orjinal yazılım/oyun alınmamasının en önemli nedeni parasızlık. Ülkemizin hali ortadayken tembelliğe vurup orjinal malı almamak geri planlda kalıyor. Elbette bu dediklerim korsanı hiçbir şekilde haklı çıkaramaz. Paran yoksa ALMA, ondan MAHRUM OL. Ama bu demekle olmuyor, önüne de geçilemiyor kopyaların böyle. Yani benim iyi gelirim olsa mesela ne diye paramı orjinal oyuna vermeyeyim ki?
Sonuçta İsviçrede bilgisayar program ve oyun sektöründe vergi 0 ve iş yerinizi kuracağınız binayı size devlet veriyor.Ve Faizsiz kredi veriyor. Fakat Türkiye'de yüksek vergi, yüksek faizle krediler var. Bu yüzden içi bilen ve öğrenenlerde yurt dışını tercih ediyorlar.