bende ekibinize katılmak istiyorum,ama,malum öğrenciyim ve bu aralar sınavlarım var,chipte konunuzu gördüm ve hemen katılmak istedim,oyun yapmayı çok istiyorum eğer bana biraz anlayış gösterirseniz ekibinize girip,sınavlarımı bitirince (aralarda tabikide yardım ederim) oyun yapmaya çok daha rahat bi şekilde devam ederim siz beni ekibe alırsanız lütfen görevimi söyleyin ben onu yapmaya çalışacağım tabi isterseniz,lütfen bunu çok istiyorum!
Türk oyun sektöründe son durum!
- 1
- 2
Aslında turkiyede oyun sektorunde ciddi sayılabilecek tek bir olusum var oda ATOM
odtu teknokent(metutech/atom) içinde bulunan kulucka evresindeki bir olusum simdiden pekcok basarıya imza attılar
Crytek,Asus ve daha bir cok sirket tarafından destekleniyor.
(CryEngine 2 yi kullanabilen sayılı olusumlardan biri...)
Kendileri ile tanısabilme sansım oldu ve ekip olarak daha pek cok basarıya imza atacaklarına inanıyorum...
Evet keşke bir gün atom odtu teknokentin seminerine katılabilme şansım olsa hiç beklemeden giderdim.
bu amatör ekibin FPSC kullanacagını okudum bana sorarsanız bos isler bunlar
oncelikle proglamlamayı öğrenmeliyiz kendi "engine"mizi olusturmalıyız diye düşünüyorum..
ibrahim7892isallah bizde kendi oyunumuzu yaparız(dünya capında)Aslına bakarsan buda bos bi hayal Türk milleti rahata alıstı artık ugrasmaz die düşünüyorum zatenciddiye alan fazla cıkmaz cıkanda basarılı olamıyor büyük sirketler karsısında (ubi,konami,capcom vs.) 70m insan var dahada fazla hatta ama=>ama gerisi koca bi soru isareti!
GTA gibi bir oyun yapıp Türkiye'de geçebilir.İstanbul,Denizli,İzmir,Antalya gibi şehirlerde yerlatı dünyası az değil. (:
Eğer amatör bir proje olursa dil desteği sağlamaya çalışırım anadolu lisesinde dil bölümü okuyorum çinkü.(Bugün itibariyle 11 YD-A öğrencisiyim artık :))
bende katılmak istiyorum fena sayılmıyacak bir gamemaker geçmişim var
Türklerin yaptığı bütün oyunlar türk imzası taşıyor. Yani o oyunu türklerin yaptığı çok belli oluyor. Konusu, hikayesi, geçtiği yer tamamı türk. Bu yüzden dier ülkelerde başarılı olamıyoruz; yani dünya çapında bir oyun yapamıyoruz. Hangi amerikalı konusunun türk tarihi olduğu, tamamen türkçe, türkleri yönettiğimiz, atıyorum işte Istanbul'da falan geçen bir oyun oynarki...?
bende varım ama ismim gorunmuyorrrr!
Bakıyorum da burdaki kaç insan bunu nasıl yapabilirim diye düşünüyordur acaba 1 mi 2 mi hadi 3 olsun.Ne tür oyun yapacaksınız pc oyunu mu flash oyun mu ? bununla ilgili sadece bir program kullanmak olmaz onlarca program gerekir.Ayriyeten siz daha birini kullanmaya çalışmakla uğraşıyorsunuz.Grafik motorunu kendiniz mi yazacaksınız yoksa satın mı alıcaksınız.Amatör olduğunuz(ya da kendinizi böyle adlandırdığınız) için satın alamazsınız ve kendinizde yazamıyorsunuz aranızda en basitinden coder yok ve oyuna başlamadan önce kimin coder kimin de grafiker olduğunu belirlemeden programa geçiyorsunuz.Bunlarla ancak kendinizi avutursunuz ,boş hayaller peşinde koşmayın.
Bu yoruma lütfen kırılmayın,boşa zaman kaybetmeyin diye söylüyorum
game maker 7.0 oldukça rahat bi program basit denemelerde ordan başlaya bilirsin
Şuan yavaş yavaş kaliteli online oyunlar giriyor oyun sektörüne mesela Türkiyede 2. SIrada bulunan War Rock türkçeleşti ve türk mekanlar harita olarak tercih ediliyor.
bunun yanında yine K2 Network tarafından tamamen türkçe ve türk öğelere dayanılarak hazırlanan Runes Of Magic temmuz ayı içinde sunulacak.. EA Games vs. diğer şirketlerde türkiyeye daha fazla ilgi göstermeye başladı. Umarım :) her iki tarafta mutlu olur.
sitede gayet açıklayıcı var çok kapsamlı site
- 1
- 2