Türk Telekom-ADSL- Fatura üçgeni..

adeep
29-07-2007, 23:02   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
177 mesaj

Şimdi arkadaşlar olaylaı şöyle açıklayayım sizde lütfen yardımcı olun..

Haziran 12 2007 tarihinde adsl'e başvurdum(Yaz fırsatı kampanyası).Kablosuz modem 1024 mb 4GB kotalı tarife..Ertesi gün internet aktif haldeydi ve ben kullanmaya başladım.
   27 Temmuz 2007 eve ilk defa adsl faturası geldi 2 ay geçmiş aradan.Faturayı yazıyorum

* Aylık ücret-______21,80tl
    * KIST____9,02tl
    * Kullanım ücreti Haziran 2007,___1,71tl
    * bağlantı ücreti__2,26tl(burda sorun yok)
    * İndirim tutarı_______6,77tl
    * kdv__5,0tl(ki yaptığı kampanyada kdv dahil fiyat veriyordu)
    * özel ilet. vergi__4,20tl     

Ve Kota aşım miktarı   228 mb.
Fatura tarihi 01/07/2007
Dönem TEmmuz 2007

Şimdi gelelim problemlerime öncelikle Burada belirtilen faturalandırma benim sadece Haziran ayı kullanım ücretlerimmi -ayrıntılarda sadece haziran kullanım bilgileri var?Eğer öyle ise benden hem 21 ytl alıp hemde KIST adı altında neden 9 ytl alıyor.
İkinci sorum bu resimdede belli olduğu gibi kotayı aşmak değil daha 1 gb kullanım hakkım var

Buna rağmen nasıl oluyorda 228mb(1,71ytl) kota aşımı gelebiliyor.
Ve arkadaşlar bu faturalandırma nasıl işliyor hangi zamanlarda hangi ayın kullanım ücreti faturası geliyor ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim zira yarın son ödeme günü faturayı ve gidip türktelekoma itirazda bulunacağım.Çünkü adsl alırken aylık sadece 21+3 ytl ödersiniz denmişti şua an 40 ytl ödemem gerekiyor..

Son Düzenleme: adeep ~ 29 Temmuz 2007 23:16
Banned
30-07-2007, 00:54   |  #2  
Banlandı
1,098 mesaj

TTNet bu 40ytl'de gelir 140ytl'de gelir.. 2gb indirirsin 5gb indirdin derler.. Zamanla alışırsın kardeş..

tolu_en
30-07-2007, 09:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
170 mesaj

Morgue arkadaşımıza tamamen katılıyorum...
bende 29ytl ödemem gerekirken 44ytl ödedim ilk faturada itirazda ettim ne derseler beğenirsin.....
  FATURAYI ÖDEYİP SONRA İTİRAZ EDİN.....
  insana bir sürü laf kalabalığı sölüyorlar yok şundan dolayı yok bundan dolayı....
  TÜRK TELEKOM TEKELİNDEN KURTULMADAN BU İŞLER DÜZELMEZ....
  EEEEEEEEEE.....ARTIK BİRAZ DA OGER TELEKOMU ZENGİN ETCEZ YAAAAAAAAAAAA............

adeep
30-07-2007, 13:54   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
177 mesaj

bugun yeni bir bomba patlattı telekom şu an ki kota miktarına bakın ..haziran ayı ve temmuz mb durumuna düşmüş :DD: kafayı yiyor bu telekom

Son Düzenleme: adeep ~ 30 Temmuz 2007 14:13
irfankeskin61
02-08-2007, 09:02   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj

Yahu Adeep arkadaşım, bu sorularını neden müşteri hizmetlerine sormuyorsun. Konuya vakıf değilim pek ama anlayabildiğimce anlatmaya çalışayım. Anladığım kadarıyla bu telekom aylık ücreti kullandıktan sonra değilde kullanmadan önce alıyor. Bende zamanında güya 1 ay ücretsiz tarifeden bağlanmıştım ama ödenmiş faturaları incelediğimde öyle bişe göremiyorum. Hattımı iptal etmeyi düşünüyorum, du bakalım ne olacak. İstersen ücreti kulanmadan ödeme işini müşteri hizmetlerine bir sor. Burada da yazarsan memnun kalırım.

Şimdi gelelim senin meselene. Sanırım aylık ücret sadece Haziran'a değil Haziran + Temmuza ait. 1 Temmuz fatura kesiminde temmuzdaki download miktarı da nasıl kestirildiyse. Her neyse... Tarifenizi yazmamışsınız o nedenle 21.80 ytl'yi tarife aylık ücreti olarak sayıyorum. (Ttnette böyle bir tarife yok) 14,99 ve 24,99'luk 6 ve 9gb limitli 1mbps hızında tarifeler var sadece. Gerçi yaz kampanyasının da iptal olduğunu söylediler ama başvuruyu yapmış olduğunuza göre devam ettirmeleri hakkınız. Fakaaaat eğer daha önce ADSL kullanıcısı iseniz ve aynı telefon hattı üzerinde bu kampanyaya başvurduysanız 12 ytl (Aylık ücret - KIST) Haziran 1-12 arasındaki borcunuz olabilir. Tabi bu durumda aylık ücretin KIST'ide içermesi lazım fatura toplamını yazmamışsınız bunu da bilemiyorum.

Kullanım ücreti muhtemelen 18 günlük kullanımınıza karşılık gelen (30'da 18 ise 5'te 3 yani 2,4gb) kotanın aşılan miktarının ücretlendirilmesidir (Vay be ne ince hesap yapmışlar). Tabi bu durumda eğer daha önce ADSL kullanıcısı iseniz kendimle çelişiyorum çünkü bu aşılan miktar 12 günlük eski kullanım hakkınızında işin içinde olduğu düşünüldüğünde rahatlıkla kapanması gereken bir miktar (Neyse telekom onada bir kılıf uydurur). dediğiniz gibi 1 gb kullanım hakkınız hakkaten var eğer sizde benim gibi ince hesap yapıp bulduysanız bunu valla helal olsun(önceden üyeliğiniz varsa).

KDV ve ÖİV'ye gelince onlara ben de bişe diyemiyorum. Bu vergilerin zaten aylık kullanım ücretinin içinde olması lazım. Tarifede öyle diyordu.

(Tablonun hemen altında)

Bu arada inş bu ücretleri telefon giderlerini çıkarak yazdınız yoksa ben boşa kafa patlatıyorum.

İsterseniz dediklerimi de dikkate alarak (başta da söylediğim gibi) müşteri hizmetlerine bir danışın. Dönütleri burada yazarsanız sevinirim.

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 02 Ağustos 2007 09:04
irfankeskin61
02-08-2007, 09:08   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj
adeep
bugun yeni bir bomba patlattı telekom şu an ki kota miktarına bakın ..haziran ayı ve temmuz mb durumuna düşmüş :DD: kafayı yiyor bu telekom

Hakkaten bu işi bir soruşturun. Tel: 444 0 375

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 02 Ağustos 2007 09:10