Türkçe: iPhone'da yok, çakmasında var!

CHIP Online
02-10-2008, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Koskoca Apple'ın iPhone'unda Türkçe desteği yok, Çin'den gelen "çakma" iPhone Türkçe menü sunuyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Turk ... sinda-var_8969.html

Resimlerle: Türkçe desteği de sunan "çakma" iPhone

Türkiye'de piyasaya çıkalı henüz 1 hafta olan iPhone 3G, uzun zamandır Çinlilerin göz bebeği konumunda. Çok sayıda taklidi Çinliler tarafından piyasaya sürülen "çakma" iPhone'lardan biri de "Sci Phone". Cihaza çift SIM kart takılabiliyor. iPhone'a inat, taklit cihazın fiyatı da sadece 120 Dolar.

Cihazın kutusunda "Sci Phone" yazıyor. Kutunun içinde bir adet şarj cihazı, 2 pil ve bir adet de kulaklık bulunuyor. Orijinaliyle hemen hemen aynı olan sahte iPhone'un özellikleri de insanı şaşırtıyor. 3,2 inç'lik dokunmatik ekran, radyo, tam Bluetooth desteği... Ama işin en ilginç yanı, telefonun desteklediği dil seçeneklerinde gizli.

Teknoloji devi Apple, Türkiye'de GSM operatörleri aracılığıyla satışa sunduğu yeni nesil iletişim aracı iPhone'da hala Türkçe menü desteği vermezken, Çin'den gelen "çakma" iPhone'lar tamamen Türkçe desteği sunuyor.

Dil seçeneklerinde Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Taylandça, Vietnamca, Rusça ve Arapça olmak üzere 12 dil bulunuyor. Orijinal iPhone 3G'nin Türkçe desteği sunmadan satışa sürüldüğü düşünüldüğünde, elimizden Çinlileri alkışlamak dışında pek bir şey gelmiyor. Her ne kadar ürettikleri telefon taklit de olsa...

Vodafone ve Turkcell'in iPhone fiyatları için tıklayın...

chip.com.tr - Hurriyet

Tüm konu: Türkçe: iPhone'da yok, çakmasında var!

Resimlerle: Türkçe desteği de sunan "çakma" iPhone

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple iPhone 3G'ye Türkçe menü ekler mi?

furkanaksin
02-10-2008, 01:12   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Kendileri açıklamalarında "Yakında elbet eklenecektir" diyorlar ama bu gidişle bizde zor görürüz diyoruz.

Helal olsun çinlilere. Piyasadaki bazı telefonları dışında gerçekten bu işi iyi çeviriyorlar.

deadly_saw000
02-10-2008, 01:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
487 mesaj

iphone 3g türkiye'de çok tutulursa eklerler bence

uGuR.uK
02-10-2008, 10:13   |  #4  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

yakında eklerler belkide bunu baştan yapmak marifet, bak çinlilere. bu konuda google'ı tek geçerim, adamlar her hizmetini mümkün oldukca her dilde yayınlıyor daha başlar başlamaz... gider çakmasını alırım daha iyi be ona o kadar para vercegime...

HİPNOZUM
02-10-2008, 10:18   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj

Daha iyi derken 5 - 6 ay kullandıgın zaman elinde kalma ihtimalide var çakmasının fiyat acısından da biraz sabır edmek lazım düşene kadar

escape
02-10-2008, 18:42   |  #6  
Yıllanmış Üye
183 mesaj

Kimsenin aklına almamak yada bu durumun düzeltilmesi için bir şeyler yapmak gelmiyormu?

Seneler önce PHILIPS marka bir dvd player satın almıştım cihazı kurduğum zaman hayrete düştüm,çünkü cihaz kürtce!!! dahil 32 dil destekliydi ama bu 32 dilin içinde türkce yoktu bende bu durumu o zaman üye olduğum tüm forumlarda yazmıştım. Bu oldukca tepki çekti ve bende bir protesto kampanyası başlatma fikri attım ortaya,zaman içerisinde bu benim kontolümden çıkıp oldukca büyük bir tepki kampanyasına dönüştü.

SONUÇ: PIHILIPS resmi ağızdan özür diledi ve bunun "kürtcenin grammerinin!!! daha kolay türkceninse çok zor olmasından kaynaklandığını" ve derhal düzeltileceğini söyledi kısa zaman içerisindede türkce destekli ürünü piyasa sürüp eskisinide değiştirmeye başladılar.

Ama aklımda şu soru hep kaldı neden 10 milyon nüfüslu yunanistana'ki dışardakileride katsan hadi birazda abartsan 25 milyon yunanlıya her ürün yunanca destekli sunulurken ulan sadece okul aşamasındaki türklerin nüfusu bile 15 milyonken neden ürünler türkce destekli sunulmaz anladımki bu tüketici bilincine bağlı bu toplum bilincine bağlı anladım'ki biz adam olmayız biz hala bize sunulanla yetiniriz üstelikte kendi paramızla...

Toxic
02-10-2008, 18:43   |  #7  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

çinlileri seviyorum :)

escape
02-10-2008, 18:46   |  #8  
Yıllanmış Üye
183 mesaj

insanın gerçekten sevesi geliyor ama ben bu kadarı ile yetinmeyi düşünmüyorum insanları aydınlatmalıyız her fırsatta verileni değil hakkı olanı alması gerektiğini anlatmalıyız

Fattur
03-10-2008, 23:36   |  #9  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

çinlilerin çakmasını alırım.daha güzel olur.İphone görünümlü daha ucuz daha güzel.Kalitet bir şey olur.