arkadaşlar forumda gezerken dikkatimi çekti hepimiz oyunların türkçe olmasını istiyoruz.geçenlerde derginin birinde bir röpörtaj okudum.kısaca anlatıyorum.2005 te bir türk girişimci firması oyun ve program pazarına türkçe (tamamı)pc programları ile giriş yapacak.o zaman birazda olsun istediğimiz olacak ayrıca bu diğer üretici firmalara da bir nevi pazar araştırması olacak.ben şahsen çıkacak ilk türkçe oyunu ne olursa olsun orijinal olarak alıcam.bu girişim başarılı olursa kısa vadede tüm programların tam türkçe(dingilizce olduğu gibi)sürümleri de çıkar diye tahmin ediyorum.hepimiz bu girişime elimizden geldiğince katkıda bulunalım derim.nasıl yapacağımız malum.sizler de görüşlerinizi belirtiniz.eminim ki bir çok firma bu tğr forumlardan pazar araştımalarında kullanmak üzere dört dönüyor.
türkçe oyunve programlar
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ben hiç böyle bir şey duymadım ama olursa gerçekten güzel olur ve dediğin gibi diğer firmalarada öncü olabilir bende geçenlerde AB ve Türkçe dil desteği diye bi konu açmıştım yani AB sürecinde oyun ve program firmaları üretimlerine Türkçe dil desteğini eklerlermi diye ama genelde aldığım cevaplar olumsuz yöndeydi.
Aslına bakarsınız windowsun bile türkiyede türkçe olarak piyasaya çıkması bir mucize bu kadar fahiş fiyatlarla satışı çıkması elbette bizi korsana yönlendiriyor ne yazıkki ama şunu belirtmeliyim yavaş yavaş artık bütün oyunlarımı orjinal almaya başladım colin mcrae ralli 3 le bu tavrımı aldım korsana karşı ama biraz daha uygun fiyatlarla sunulursa piyasaya memnun kalırım.Bu arada eğer o türk girişimci piyasaya çıkartıcak olursa işime yarıycak programları söz sana free x man orjinal alıcağım.Kolay gelsin...
Türkçe oyunu kim istemezki.En azından konuyu anlarsın ve daha fazla zevk alırsın.Melesa Half-Life serisinde mavi giysili herifin (G Man) söylediklerini anlayamadığım için konuyu tam olarak kestiremedim.Aynı mesele Soldier of Fortune 'da da var.Konuştukları Türkçe olsa bir başka keyif alırdım şüphesiz.Bende çıkan ilk Türkçe oyunu konusuna bakmadan alacam.Asıl amaç Türk girişimcilere destek...
arkadaşlar dediğim gibi.2005 te engeç 2006 başlarında türkçe programlar piyasada olacak.asıl mühim olan türkçe oyun istediğimizi tüm yerli yabancı şirketlere duyurmak.onlarda bu potansiyeli er geç görüp birşeyler yapmayı düşünecekler.eminim ki şu an bu tür forumlarda dört dönüyorlar.sebebini biliyorsunuz.isterseniz bu konu ile ilgili bir forum açalım.hepimiz sesimizi bu forumdan duyurmaya çalışalım.ayrıca bu forumun linkini girdiğimiz tüm sanal ortamlarda belirtelim.e onlarda para kazanmak para kazanmak istediklerine göre nedan olmasın.tabi şu an piyasadaki korsan oyunların bedavaya ve açıkta satılmasına neden göz yumuyorlar o da ayrı bir konu.sanırım bu şekilde vergi kaçırıyorlar.yani korsan piyasası özellikle türk müzik firmalarının işine geliyor.bu benim şahsi görüşüm.saygılar.ha bu arada siz bu oyun firmalarının bu kadar korsanın satılmasına karşı neden bir önlem almadığına farklı bir cevap verebiliyormusunuz?