turkcell superonline servis kalitesi resim eklendi

black_flood
01-11-2012, 21:14   |  #1  
black_flood avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

İyi akşamlar herkese artık bilindiği üzere fiber internet bağlantısı ve alt yapısı bir standart haline gelmiştir. Antalya ilinde önceden profesyonel ekip ve elemanlar ile çalışmakta olan  turkcell Superonline firması sebebinin ne olduğu meçhul fakat işleri taşeronlara vererek artık çok büyük uçurumun eşiğindedir.

Antalya ilinde son 4 aydır kendi hizmet verdiğim müşterilerin hemen hepsinde sıkıntılar var ve bu sıkıntıların çözümünü üretmemek için büyük uğraşlar gösteren taşeronlara inat fiber yapısının sonlandırmasından itibaren devam eden data kablolamalarıda resmen üstüme kaldı. bu işi yapanın suçu yok maalesef ona bu işi verenin suç. adamın gerçekten network kurup kuramadığına yada data kablosu çeşitlerini bilip bilmediğine bakmıyorlar soruyorlar kablo çekip konnektör bağlayabilir misin evet bağlarım kabloda çekerim diyeni gel o zaman diyenlerindir suç.

yarın en son karşılaştığım rezaletin fotoğraflarını büyük bir zevkle forumlara dağıtacağım. ayrıca müşteri hizmetleri nede yollayacağım. Ben daha böyle saçma böyle berbat bir şey görmedim. adam tüm kabloların uçlarını açıp farklı tip kablolara paralel yaptıktan sonra yaptığı paraleldende cat 6 kablolara köprü kullanmak yerine silikon tabanca ile tutturup bırakmıştır.

inşaatlarda amelelerin bu tarz işler yaptığını gördüm kendini elektrikçi sanıpta ortalıkta donanların makaralarında kalan 1 mt lik farklı kabloları köprüleyip çektiğini ve daha sonra ne tip sorunlara sebebiyet verdiğini de gördüm.

amna süperonline gibi bir firmadan bu tarz amatörden bile beter pazardan seçme ameleler ile iş yaptığını görünce  inanasım gelmedi.

buna benzer başka yerlerdede aynı benzer sorunlar var. bu fiber denen menetin ve diğer bağlantıların yapılması ile ben yükümlüde değilim eğitimlide ama en azından gerçekten teknik bilgisi olan birisi hangi tip data kablosu nasıl kullanılır tahmin edebilir.

telefon kablosu yerine cat6 ; cat6 yerinede telefon kablosu kullanan telekomun elemanlarının yaptığı marifetleri gelince zamanı resimleyeceğim. yarın resimleri nide ekleyeceğim bu foruma ve diğer büyük forumlar ada

Son Düzenleme: black_flood ~ 03 Kasım 2012 17:57
grezimonk
01-11-2012, 23:37   |  #2  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj

yuh... bu kadar kalas olamazlar...

black_flood
03-11-2012, 17:12   |  #3  
black_flood avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

bu resim direk kapıdan içeri giren flux kaplama bir cat 6 kablo buvatın için kablo cenneti işin işçinden çıkamayacağımı anladığım ve müşterininde bilinçsiz olmasından dolayı uğraşmamak için atladım bu noktayı düzeltmeden. çünkü o kadar berbat bir durum ki müşteri süper online kurdu diyor Superonline ise ben kapıya kadar çekerim gerisi bağlamaz aynı ağzı telekomda yapıyor ve her yaptığında aldığı cevap telefonda benden küfür.

gelelim içerideki kısımlara.

resimde görülen uç modemden çıkıp bilgisayara giden uçtur içinin görünmesi için açtım.

ve bu kablonun diğer ucuna bakın

o da ne içinden korozyonu önleyen plastikli bir uç ama öbür ucu neden anti statik kaplamalıydı açıklama yok.

ve gelelim modemden bilgisayara gidene kadar olan aşamalara.

ilk ekli kısım bunu çözebilecek birisi var mı çok merak ediyorum bu görüntü çok 4 bilinmeyenli yada 2 bilinmeyenli değil birden fazla bilinmeyenli denklemi anımsatıyor bana.

ve oda ne o kalabalığın arasından bir tel splitere gidiyor ne ayak olduğunu bende çözemedim çözemediğim gibi söverekten tereddütsüz koparttım kablo ve spliter' i.

ahanda bir ilk daha bilgisayara giden data kablosunun içinden 5 numaralı sinyal ucunu kesiti yarıp telefon paralel yapmışlar ve bu paralelin üstünden daha 4 tane daha paralel alınmış.

bu da duvardan çekilen kablonun eki bantla geç amele kardeşim demiş adamlar.

buda altın vuruş o kalabalık kablonun açıklamasını bulamadım müşteri sorunca çözümü sıvışmakta buldum data kabloları için kullanılan köprüden kullanarak. bari görünen yerlere kanal yapar adam.

bu görünen resimler işte bu şekildedir ve hiç bir şekilde kabul etmiyorlar durumu etmedikleri gibi modemide biz kurma zorunluluğunda değiliz diyor. kalay kalay bunun yerine amele pazarından adam alsaydım götürüp kablo çektirsem eğitsem bunlardan iyi iş çıkarırlardı üstüne üstlük duvara gömme kablo kanalı bile yaptırırdım yapmadığım işte değil 1 tane büroya tek başıma 12 günde yeri kesip kanalı yerleştirip üstünü alçı ile kapattım üstüne strafor ve parke örtülerek kirli görüntü kapandı duvar kısmındada saten alçı olduğu için sıkıtı yaşatmadı. diğer forumlarada ekleyeceğim.

black_flood bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Kapalı Hesap (172709)
03-11-2012, 21:04   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

müşterininde bilinçsiz olmasından dolayı uğraşmamak için atladım bu noktayı düzeltmeden.

konuyu güncel tutmak için yazıyorum artı o kabloyu çeken firma üste senin dediğin gibi
müşterininde bilinçsiz olmasından yararlanıyor tabi bu arada senin gibi işi bilen biri soruncada
çeşitli bahaneler uyduruyorlar  bence bilgilendirici olmuş yazdıkların kolay gelsin.

grezimonk
04-11-2012, 14:25   |  #5  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj

müşterilerin fiber optik alt yapıdan anlamsını beklemeyin... anlasalardı o bağlantıları yapan elemanları tekme tokat atarlardı...

Son Düzenleme: grezimonk ~ 04 Kasım 2012 14:27
confickerbelasi
14-11-2012, 19:50   |  #6  
confickerbelasi avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 28
925 mesaj
Alıntı: grezimonk  
müşterilerin fiber optik alt yapıdan anlamsını beklemeyin... anlasalardı o bağlantıları yapan elemanları tekme tokat atarlardı...
antala superonline'ni *trull'lar basmis...
*trol agi'nin ingilizcesi farkli manasi varsa bilmiyorum i can't speak english.