İyi akşamlar herkese artık bilindiği üzere fiber internet bağlantısı ve alt yapısı bir standart haline gelmiştir. Antalya ilinde önceden profesyonel ekip ve elemanlar ile çalışmakta olan turkcell Superonline firması sebebinin ne olduğu meçhul fakat işleri taşeronlara vererek artık çok büyük uçurumun eşiğindedir.
Antalya ilinde son 4 aydır kendi hizmet verdiğim müşterilerin hemen hepsinde sıkıntılar var ve bu sıkıntıların çözümünü üretmemek için büyük uğraşlar gösteren taşeronlara inat fiber yapısının sonlandırmasından itibaren devam eden data kablolamalarıda resmen üstüme kaldı. bu işi yapanın suçu yok maalesef ona bu işi verenin suç. adamın gerçekten network kurup kuramadığına yada data kablosu çeşitlerini bilip bilmediğine bakmıyorlar soruyorlar kablo çekip konnektör bağlayabilir misin evet bağlarım kabloda çekerim diyeni gel o zaman diyenlerindir suç.
yarın en son karşılaştığım rezaletin fotoğraflarını büyük bir zevkle forumlara dağıtacağım. ayrıca müşteri hizmetleri nede yollayacağım. Ben daha böyle saçma böyle berbat bir şey görmedim. adam tüm kabloların uçlarını açıp farklı tip kablolara paralel yaptıktan sonra yaptığı paraleldende cat 6 kablolara köprü kullanmak yerine silikon tabanca ile tutturup bırakmıştır.
inşaatlarda amelelerin bu tarz işler yaptığını gördüm kendini elektrikçi sanıpta ortalıkta donanların makaralarında kalan 1 mt lik farklı kabloları köprüleyip çektiğini ve daha sonra ne tip sorunlara sebebiyet verdiğini de gördüm.
amna süperonline gibi bir firmadan bu tarz amatörden bile beter pazardan seçme ameleler ile iş yaptığını görünce inanasım gelmedi.
buna benzer başka yerlerdede aynı benzer sorunlar var. bu fiber denen menetin ve diğer bağlantıların yapılması ile ben yükümlüde değilim eğitimlide ama en azından gerçekten teknik bilgisi olan birisi hangi tip data kablosu nasıl kullanılır tahmin edebilir.
telefon kablosu yerine cat6 ; cat6 yerinede telefon kablosu kullanan telekomun elemanlarının yaptığı marifetleri gelince zamanı resimleyeceğim. yarın resimleri nide ekleyeceğim bu foruma ve diğer büyük forumlar ada