TurkeymeetsFrancemeetsGermany @ Indigo

Koray Kocaman
24-03-2008, 20:48   |  #1  
Koray Kocaman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

FG 93.7 presents…TurkeymeetsFrancemeetsGermany @ Indigo
Zombie Nation & Brodinski (FR)
7-Erhan (FG 93.7)


FG 93.7 etkinlikleri Goethe Institut ve Institut Francais işbirliğinde farklı bir boyuta taşınıyor. Alman-Fransız işbirliği ile oluşturulan élysee Anlaşması sonucu hedeflenen kültürel işbirliği; Türk, Alman ve Fransız sanatçıların beraber yer alacağı bir festivale dönüşüyor.İlk günü ise iki çarpıcı isimle başlıyor. Canlı performanslarıyla masif festival kitlelerini coşturan, prodüksiyonları ile de dans pistlerini kırıp geçiren Zombie Nation, electro-techno’nun en güzel örnekleriyle, Fransa’nın da son dönemde yakaladığı müzikal çıkışın en önemli isimlerinden Brodinski de rave disco  tarzıyla sahnede!
28 Mart Cuma gecesinin evsahibi ismi ise 7-Erhan.

Zombie Nation (Germany)


İki Technics pikap ve MPC 2000 ile 1997 yılında kendi parçalarını yapmaya başlayan Zombie Nation’ın DJ Hell’in International DeeJay Gigolo Records label’ından çıkan ilk EP’sinin ardından, ara vermeden ilk albümü “Leichenschmaus” geldi. Albümde yer alan “Kernkraft 400” parçası beysbol liglerinden, futbol maçlarına tüm dünyada tüm spor programlarının senelerdir vazgeçilmezi olarak en popüler kutlama parçası olarak biliniyor. Parçanın  remiklerinden biri zamanında popüler müzik listelerine de girmişti. John Starlight ismiyle devam ettirdiği projesi ise Zombie Nation’a göre daha direkt ve sert bir tınıya sahip. John Starlight’ın “Blood Angels” parçası aralarında Sven Vath’in de olduğu pek çok isim tarafından yayınlandığı senenin en iyi parçası seçildi ve 2002’ye damgasını vurdu.
2005'te ise sırf Zombie Nation ve John Starlight kayıtlarını yayınlamak için UKW records kuruldu.  Commoder 64 oyunlarının seslerinin fazlaca etkisinde kalmış olan Zombie Nation'ın "Paeng Paeng " single'ı o kadar iyiydi ki Sven Vath ilk dinleyişte sahibi olduğu Cocoon Records'dan yayınlamaya karar verdi.Son albümü “Black Toys”un aldığı yorumlar Zombie Nation'ın ismine yakışan karanlık tavırları hakkında ipucu veriyor:  Kirli underground müzikler, Slayer ve AC/DC’nin  baştan çıkarıcı bassline’lar ile birleşimi, Daft Punk etkisinde mekanik bir grunge.Black Toys albümününden hemen sonra yayınladığı ‘Money Talks’ ve ‘Gizmode’ ile bir anlamda 90’ların başında elektronik müziğe yön veren fabrika partilerine göndermeler yapıyordu.2007’de çıkan ’Gizmode’, yine 90’lara, Mr.Oizo, Pills gibi fenomenlere gelen, Münih tarzı cevaptı. Aynı yıl içinde Tiga ile birlikte kurdukları ‘ZZT’, Fransa’dan yayılan yeni dalga electro akımına farklı bir yaklaşım sunuyordu.Canlı performanslarıyla masif festival kitlelerini coşturan, prodüksiyonları ile danspistlerini kırıp geçiren Zombie Nation, electro-techno’nun şafağında bizleri kendimizden geçiriyor.

Brodinski (France)


Son yıllarda Fransız dans müziği sahnesinin yetiştirdiği birçok isim arasından, dinleyenlerini hayrete düşüren engin müzik anlayışı ile sıyrılan Brodinski, diğer Parisli DJ ve prodüktörün aksine noisy electro ve techno’yu, bass-heavy house ve minimal tınılı parçalarla donatıyor.Çizgiüstü müzik anlayışını prodüksiyonlarına başarı ile yansıtan Brodinski, geride bıraktığımız sene içinde          Mental Groove Records etiketli ‘Bad Runner’ ile Soulwax, Tiga, Erol Alkan, Justice, Simian Mobile Disco, Laurent Garnier, Chloe, A Trak, Busy P, Switch gibi birçok ismin playlistlerine aylarca yerini korudu.Kusursuz tekniği ve prodüksiyon yeteneği sayesinde benzerlerinden hemen ayrılan Brodinski, çeşitli müzik çevrelerinin de dikkatini çekmeye başladı.
Klaxons, Bonde de Role, Das Pop, Shoes, Heart Revolutions gibi gruplara yaptığı remiks çalışmaları ile indie heyecanını, dans pistlerine taşıdı.Brüksel, Londra ve Paris şehirlerinin ortasında ; Reims’de  şehrinde, mayıs ayı içersinde çıkaracağı yeni EP leri üzerinde çalışan Brodinski kalan zamanlarında, başta Fransa, Belçika ve İngiltere olmak üzere tüm Avrupa ve Amerika’yı turluyor.Tiga’nın sahibi olduğu Turbo’nun da yakından ilgilendiği Brodinski şimdiden, yazın gerçekleşicek tüm prestijli festivallerin sıralamalarında yer alıyor.

Kısa zaman içinde hareketlenen kariyeri,kulak çimdikleyen electro fenomenine getirdiği yeni ve özgün yaklaşımına bağlanan Brodinski, Fransa’yı ardından da tüm Avrupa’yı sallamaya devam ediyor.

Tam: 28,00 YTL, Öğrenci: 18,00 YTL
Biletler Biletix'de
Indigo
İstiklal Cad. Tomtom Mah. Akarsu Sok. Mısır Apt. 1-2-4-5 Beyoğlu

By_Ümit
24-03-2008, 22:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

iyimiş

By_Ümit
24-03-2008, 22:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

tabiiii parası olanlara

Koray Kocaman
27-03-2008, 22:55   |  #4  
Koray Kocaman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Bilet fiyatları organizasyona göre çok fazla gelmedi bana.