Türkiye'de Lisanslı Yazılım Kullanma Oranı %-20

peregrinus
11-09-2009, 17:32   |  #26  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Alıntı: Turkish Developer  

Öncelikle, Farklı tartışma konusuna çekiyorsunuz konuyu.
İşletim sisteminin özelliklerini beğenmiyorsanız almazsınız ve diğer operating system's kullanırsınız,olur biter.
Hiç ücret ödemeden illegal kullanan kullanıcıların işletim sistemlerini eleştirme gibi de bir lüx'ü dikkate almak çokda yerli yerinde olmaz.

Alternatifprogramların kapsamlı özelliklerine ihtiyaç duyuyorsanız , sahip olmayı kısıtlamak gibi bir zorunluluk yada engel bulunmuyor.

Sonnitelendirmeniz,  Bilgisayar yazılım konularındaki belirtinizi,busektörün işleyişini iyi bilen biri olarak, ne yazıkki dikkate alamıyor,ve konuyu bu yönde tartışmayacağımıda ifade etmek isterim.

Kolay gelsin.
OperatingSystem's demekle çook havalı bir şey söylediğin fikrindesindir eminimancak bu konuda seninle hemfikir değilim, türkçe karşılığı olankelimeler yerine ingilizcesini kullanmak kültür değil bayağıcehalettir. İkinci hususü, eleştirme konusunda bir grubun tekeli neyazık ki(!) yok, yani dağdaki çobanında oyu petek dinçöz'ün oyu kadarkıymetli (hatta benim için daha kıymetli). Fiyatlar konusuna gelince580 YTL asgari ücretin olduğu ve bilgisayarın hayatın zorunlu birparçası olduğu dünyada yüzlerce doların işletim sistemlerineverilmesini beklemek ahmaklık olur %80 oranı bana biraz düşük bilegeldi ben daha yüksek bir rakam tahmin ederdim. Ayda 35.000 dolarmaaşla çalışan bir mühendisin maaşını kaporta boyalığı yaparak ekmeğinikazanmaya çalışan biri ödeyemez yani küçülen dünyada ülkeekonomilerinin birbirine açılmasıyla bu şekilde bir sürecin yaşanmasıgayet normal, bu ülkenin başbakanı "youtube a ben giriyorum sizdegirin" dedi. Aslında başbakan sadece bunu söylemedi esasında söylediğişudur ben kanunu koyarım ama zaten uygulamam ne mümkün, sadeceuyuyormuş gibi görünsek yeter. Şimdi tüm söylediklerimi yanyana koyuncaböyle bir ülkede ya linux kullanacaksınız ya da korsan yazılımlaradöneceksiniz ki genel eğilim ikinci yönde

toddler
11-09-2009, 17:48   |  #27  
Yıllanmış Üye
220 mesaj

Ben diyecektim peregrinus demiş. Ülkemizde asgari ücret belli. Yazılım fiyatları belli. Lisanslı kullanım oranını artması çok uzak bir ihtimal. %20 lisanslı kullanım oranı bile bence çok iyi. Fakat bu oranı görmek bile beni araştırmanın doğruluğundan şüpheye düşürdü.

Turkish Developer
11-09-2009, 18:19   |  #28  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj
Alıntı: peregrinus  
OperatingSystem's demekle çook havalı bir şey söylediğin fikrindesindir eminimancak bu konuda seninle hemfikir değilim, türkçe karşılığı olankelimeler yerine ingilizcesini kullanmak kültür değil bayağıcehalettir. İkinci hususü, eleştirme konusunda bir grubun tekeli neyazık ki(!) yok, yani dağdaki çobanında oyu petek dinçöz'ün oyu kadarkıymetli (hatta benim için daha kıymetli). Fiyatlar konusuna gelince580 YTL asgari ücretin olduğu ve bilgisayarın hayatın zorunlu birparçası olduğu dünyada yüzlerce doların işletim sistemlerineverilmesini beklemek ahmaklık olur %80 oranı bana biraz düşük bilegeldi ben daha yüksek bir rakam tahmin ederdim. Ayda 35.000 dolarmaaşla çalışan bir mühendisin maaşını kaporta boyalığı yaparak ekmeğinikazanmaya çalışan biri ödeyemez yani küçülen dünyada ülkeekonomilerinin birbirine açılmasıyla bu şekilde bir sürecin yaşanmasıgayet normal, bu ülkenin başbakanı "youtube a ben giriyorum sizdegirin" dedi. Aslında başbakan sadece bunu söylemedi esasında söylediğişudur ben kanunu koyarım ama zaten uygulamam ne mümkün, sadeceuyuyormuş gibi görünsek yeter. Şimdi tüm söylediklerimi yanyana koyuncaböyle bir ülkede ya linux kullanacaksınız ya da korsan yazılımlaradöneceksiniz ki genel eğilim ikinci yö

Merhaba.
Öncelikle; sistem İnglizcesine sahipseniz söylenmek istenenleri ve bahsi edilenlerin  dünyasındaki terminolojileri zaten anlamakta güçlük çekmezsiniz. Yok bilmiyorsanız bunu değerlendirmek size yakışık kalmayan unsur olduğunu belirtmek isterim.

Nasılki dağdaki bir çoban ın oyu ile Aysun KAYACI nın oyu arasında kıyaslama yapıyor ve tercihinizi kullanıyorsanız, Windows sistemleri ve rakipleri arasında da kıyaslama yapabilir,  tercihlere görede sahip olabilir kullanabilirsiniz. Kullanmak veya kullanmamak için mecbur değilsiniz. Bu kadar sitemde bulunup, 1 TL bile vermeden kullanıyo ve bu derece %-80 korsan kullanımı  bile az gördüğünüzü ima edip, eleştiri hakkını buluyorsanız bu sizin utancınızdır, Ne yazıkki. ''Cehaleti'' farkli objelerde aramamak gerekir.

Başbakanın youtube konusundaki açıklaması yer almış olsada olmasada durumu değiştirmeye yetmeyecekti.Çünkü Ulusal bütünlüğümüze Türkiye Cumhuriyeti ve kurucusu ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK üzerinde hazırlanmış çirkin görüntüler için , Resmi bir dil ve gerekçeyle gerek Ulaştırma Bakanı gerekse  Başbakan tarafından sert dilde ilgili video paylaşım sitesi uyarılırdı.Sanırım beklenen açıklama bu olmalıydı,farklı ideoloji arkasına sıogınmak sözkonusu olunca espiriyel dilde bildiriler her daim kişileri yüceltmiştir.

Tüm söylediklerinizi ne yazıkki toparlama gibi bir gereksinim veya ihtiyaç duymuyorum, bunuda cehaletliğimize bağşeyleyin lütfen.

Kolay gelsin.

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 11 Eylül 2009 18:23
dárKînqZ
11-09-2009, 20:25   |  #29  
Yeni Üye
23 mesaj

Bugün en ucuz yazılım 20 $  her yazılıma 20 $ verirsek batarız.

pcman34
12-09-2009, 15:18   |  #30  
pcman34 avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

konu sapmııııışşş okumaktan canım çıktı bea :D ben de illegal kullanıyorum :D ama sadece xp yi kaspersky ım bile orjinal 30 gün bitiyo bitmeye yakın format atılıyo zaten :D orjinal xp m var ama home edtion ben prof. kullanıyorum ayrıca internetten perfect xp gibi bir xp indirirseniz tüm yazılımlarınız orjinal kuruluuuuurrr bakın legal oldu :D

L-eopar17
14-09-2009, 10:43   |  #31  
Üye
61 mesaj

fiyatlar pahalı olduğundan çoğu kişi lisanslı kullanmıyor zaten.

T-MacGrady
14-09-2009, 18:19   |  #32  
Yıllanmış Üye
231 mesaj

Bu lisansızların başını ben çekiyom kesin ....Top15 de adım kesınlıkle vardır :P :)

mustafa2526
14-09-2009, 18:49   |  #33  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
709 mesaj

bence microsoftun bu yaptıkla rı saçmalıktan başaka hiç bişeydeyil bizene kendi kuyusunu kendi kazdı bizde üstünü örtelim o istedi yüksek fiyatlar falan ben şuana kadar hiç orjinal bişe almadım herşeyim internetten yada cd korsan olrak alınmış mesela kaspersky internet security indirdim bide keyiin buldum şuan bilgisayarınız korunuyor diyo ve 110 gün daha süresi var sürenin sonuna allah kerim kim öle kim kala.

saygılar

alpbilgekagan
15-09-2009, 00:34   |  #34  
Yıllanmış Üye
111 mesaj

Önemli olan dünyayı iyi okuyabilmektir. Korsan kullanım oranı sadece bizde değil, bütün dünyada yaygınıdır. Bilgisayar programları sponsor ve reklam geliriyle ayakta kalmayı düşünmelidir. Gelecekte bu ücretli program kullanımı daha da azalacaktır. Google herşeyi bedava veriyor ve reklamlardan kazanç sağlıyor. Bir gün bütün programlar böyle olacak...