Türkiye'de Nükleer Santral İstemiyoruz!

Kapalı Hesap (153334)
23-03-2011, 23:36   |  #26  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Fazla siyaset yapmak istemiyorumda sevmemde zaten anlayan beni anladı umarım.Çember.

iyi geceler...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (183774) ~ 23 Mart 2011 23:37
uGuR.uK
24-03-2011, 00:01   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

adamlar barajlar kuruyor doğayı mahvettiniz tarihi mahvetttiniz(tamam gidiyor biraz ama en ideal yer), ötekileri yapıyor rant yaptınız, dışardan alıyorlar bizde yokmu elalemi zengin ettiniz, nükleeri kurucaklar ona zarar buna zarar.. napalım? mum mu yakalım? şaka mısınız siz? dünyada 400den fazla nükleer santral var ve bunların çoğu bizim nükleerimizi kurmamıza karşı olan o "medeni" ülkelerde... etrafımız zaten sarılı... kaldıki bir nükleer tesisin üreteceği güç diğer türlerden birkaç tesise bedel ve hiçte öyle etrafa durduk yere radyasyon saçan birşey değil.. nedense öyle bir bahsediliyor ki sanki nükleer tepkimeler ve üretim ulu orta bahçede yapılıyor anasını satim...

hepsinden öte bu santraller sadece enerji üretmicek, bunların inşaatı-çalıştırılması-bakımı-üretimi vs. hepsi ülkeye farklı bilim alanlarında teknoloji alanlarında deneyim ve imkanlar sağlamakta, gidip fare tekerleği çevirmek isteyenler buyursun sözde ileri düşünenler... şu at gözlüklerinizi çıkarında sağdan soldan duyup gördüklerinizi değil ortada olanları ve gerçekten oluşçak sonuçları inceleyin!!

ya deprem olursa, ya ters teperse ya o ya bu... e kıyamet kopcak diyolar az kaldı, kehanetler falan ya yakın bi zamandaysa gerçekten? hiç kasmayalım anasını satim yat kalk duralım o zaman!

PcMaKeR
24-03-2011, 00:05   |  #28  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Nükleer santraller de uranyum kullanılıyor diye en kötü enerji kaynağı düşüncesi tamamen yanlıştır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Fukushima_I_N%C3%BCkleer_Santrali

Japonyadaki Fukushima NES 1971 Yapım ve belirli aralıklarla geliştirildi ve teknolojisi 2000 li yıllardan sonra yapılan NES gibi yeni değil.

NES deki en tehlikeli iki sorun şunlar:
Atıkları insansız bir yere taşırken çıkacak radyoaktif sızıntı ki çok nadir oluyor ama yinede tehlikeli. Hiçbir canlının yaşamadığı bir yerde depolanmalı atıklar. TR de böyle bir yer yok bildiğim kadarıyla. Yada şöyle yapılır çorak bir arazi özel kazılan bir tepe içine kurşun bloklarla saklanır ama yarı ömrü uzun olan uranyum çok uzun yıllar radyoaktif ışın saçarlar.

İkinci sorun ise kararsız hale gelen uranyum ve radyoaktif serpinti. Ki Japonyadaki şuan soğutma sorunları olduğu için kararsız hale gelmek üzere. Kararsız hale gelen uranyum aşırı derecede gamma ışınları yayar ve en ağır kurşun bloklarından bile geçme ihtimali yüksektir. Bu yüzden NES lerde en çok dikkat edilen yer soğutma sistemidir.

Soğutma sisteminde aksaklı olduğunda reaktörü kontrol etmesi zorlaşır. Birde NES de reaktörde kullanılan su bildiğimiz normal su değil. Ağır su kullanılır(D2O diye geçer) (http://tr.wikipedia.org/wiki/A%C4%9F%C4%B1r_su)

Nükleer santralleri kıyaslayalım diğerleri ile.

Hidroelektrik santralleri: Çok büyük alan işgal ederler ve eğer yerleşim yerine yakın bir nehrin üzerine kurulacaksa yerleşim yeri tehlike altına girer. Barajın göçme ihtimalinde ortaya çıkacak durumu düşünün.

Termik Santraller. Yatağan termik santrali linyit kömürü sayesinde çalışıyor ama atık yüzünden koca bir tepe ve ağaçlar kurumuş gitmiş. Şehrin havasını zehirliyor. Asit yağmurları yüzünden tarımsal alan ve çevre zarar görebiliyor. Kül yüzünden koca alanlar çoraklaşıyor. İnsan sağlığına zararı çok. Ürettiği güç HES ve NES e göre düşük kalıyor.

Güneş enerjisi pahalı bir yatırım. Bir orta seviye eve kurmak için ortalama 40 - 60 Bin tl masraf çıkabiliyor(10 KW üzeri için)

Rüzgar enerjisi ne gelirsek Rüzgarın en çok olduğu bölgede çok uygun fiyata elektrik üretilebilir ve Bir köyü yada ilçeyi besleyecek elektrik açığa çıkartılabilir rahatlıkla ama çiftlikler büyük olmak zorunda.

NES i kim gözünüzde bu kadar büyütüyor bilmiyorum ama ihtimal olarak medyayı gösteririm. NES burada düzgün bir proje ile geliştirilir ve sağlam bir platform üzerine oturtulursa Çok uzun süre elektrik ihtiyacını karşılar. Uranyum zengini bir ülkede yaşıyoruz ve İran gibi uranyum zenginleştirme konusunda lider bir ülke komşumuz. Artı TR de atom enerjisi konusunda yeterince bilgiliyiz.

PcMaKeR
24-03-2011, 00:20   |  #29  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C ... _santraller_listesi

ctrl+f ye basın ve Tahrip yazıp aratın bakim. Çernobil 4 çıkacak karşınza 1986 daki patlayan.

Yakında Japonyadaki de listeye girer...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nuclear_reactors ingilizce liste:
Ctrl + f ile bakın bakim:  critical assembly

6 sonuçtan bir tanesi patladı. Çernobil. Dediğim gibi japonyadaki patlamazsa kapatılacak.

Çernobildeki patladı diye hemen durdurulmadı bunu bileniniz varmı bilmiyorum ama hizmet verdi bir bölümü ama baya hasar aldı. Nükleer enerji öyle çat diye durdurulabilir bir güç değildir.

atom bombası yapımında kullanılan uranyumun 235 izotopu kullanılır. TR de 238 bulunmaktadır ve saf değildir. uranyum zenginleştirme denilen budur işte. Atom bombasında kullanılıyor diye her bir nükleer santrali atom bombası gözüyle bakmak ise sadece saçmalıktır ve şu greenpeace ciler yüzünden her gün şişiriliyor. Şeytan diyor tut bunları topluca nükleer santrale gezintiye götür görsünler bir bakalım nasılmış.

Yapılması için oy toplansa gözümü kırpmadan veririm oy.

infoman
24-03-2011, 13:27   |  #30  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,884 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
adamlar barajlar kuruyor doğayı mahvettiniz tarihi mahvetttiniz(tamam gidiyor biraz ama en ideal yer), ötekileri yapıyor rant yaptınız, dışardan alıyorlar bizde yokmu elalemi zengin ettiniz, nükleeri kurucaklar ona zarar buna zarar.. napalım? mum mu yakalım? şaka mısınız siz? dünyada 400den fazla nükleer santral var ve bunların çoğu bizim nükleerimizi kurmamıza karşı olan o "medeni" ülkelerde... etrafımız zaten sarılı... kaldıki bir nükleer tesisin üreteceği güç diğer türlerden birkaç tesise bedel ve hiçte öyle etrafa durduk yere radyasyon saçan birşey değil.. nedense öyle bir bahsediliyor ki sanki nükleer tepkimeler ve üretim ulu orta bahçede yapılıyor anasını satim...

hepsinden öte bu santraller sadece enerji üretmicek, bunların inşaatı-çalıştırılması-bakımı-üretimi vs. hepsi ülkeye farklı bilim alanlarında teknoloji alanlarında deneyim ve imkanlar sağlamakta, gidip fare tekerleği çevirmek isteyenler buyursun sözde ileri düşünenler... şu at gözlüklerinizi çıkarında sağdan soldan duyup gördüklerinizi değil ortada olanları ve gerçekten oluşçak sonuçları inceleyin!!

ya deprem olursa, ya ters teperse ya o ya bu... e kıyamet kopcak diyolar az kaldı, kehanetler falan ya yakın bi zamandaysa gerçekten? hiç kasmayalım anasını satim yat kalk duralım o zaman!

Adaş süper konuşmuşsun. Print edip duvara assam yeridir valla.
2 yıl önce aynı tüketimle 50 TL civarı fatura öderken bu gün 88 TL fatura ödüyorum.
Bütün ampüller enerji tasarrufu, ev eşyalarını seçerken olabildiğince az enerji tüketeni seçtim, kullanmadığımı kapatıyorum falan filan ama nafile.
Geçen yaz Antalya'da bütün bölgeleri nöbetleşe 2 saat elektriksiz bıraktılar. Sırf yetmediği için elektrikleri kapatır olduk. Yetmediği için elektriklerde dalgalanma oluyor elektronik cihazlar bozuluyor.
Santral kurmayın diye canı çıkanların cebine süper paralar gidiyor.
Düşünün yaw, adamlar üretiyor, yetmezmiş gibi birde fazla enerjilerini satıyorlar:) Bizde üretmeyip dünyasının parasını vererek enerji satın alıyoruz.

infoman
24-03-2011, 13:33   |  #31  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Abi japonya çok riskli bölge. Bence japonya'daki santral çok bile dayandı.
Nükleer santrali Türkiye'de deprem riski EN AZ olan, nüfusun en az olduğu, soğutma suyunun en bol olduğu, rüzgarların yönünün bile hesap edildiği biryere kurmakta fayda var. Hatta savaş olasılığı bile düşünülüp karar verilmesi lazım. Doğru yere doğru şekilde yapıldığında bence hiçbir sorun olmayacaktır.

Kapalı Hesap (154666)
24-03-2011, 13:42   |  #32  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Türkiye'de nükleer santralden çok daha iyi rüzgar ve güneş enerjisi üretilebilirken, nükleer santral sadece ve sadece çevre felaketinden öte gidemez. Bakın başka ülke yaparsa demiyorum, "türk işletmecilerin" kontrolünde ben korkarım.
Sayın Selçuk İslamoğlu iyi bir konuya değinmiş.
Ancak normal koşullarda nükleer enerji doğaya diğer enerji kaynaklarından çok daha az kirlilik yaratmaktadır. Nükleer enerjinin en sorun olan konusu atık sorunudur. Bu konuda duyumlarım ise en ideal çözümün bu atıkların biriktirilerek uzaya fırlatılarak sonsuz uzaya terketmektir. Ama pahalı bir yöntem olduğu için atıkların biriktirilmesi gerektiği ve hepsinin tek bir roket ile gönderilmesi uygun olacağı konusu üzerinde fikir birliği oluşmuştur. Yine de hiçbir devlet, öngörülen sürede yeterince atık sağlayamamaktadır.
Herhangi bir doğal afete karşı ise, günümüzdeki teknolojik araştırmalar hangi bölgelerin deprem bölgesi olduğu konusunda kesin olmamakla beraber bilinmektedir. Bununla beraber en güvenli yerin deniz altında inşa etmek olduğu da görüşülmüş olup maaliyet konusu tartışılmakta idi.
Tüm bunlara rağmen belirtmiş olduğunuz gibi eğer Türkiyede nükleer santral yapılacaksa ve işletmesi için benim arkadaşım olan (ERDAL) gibi mühendisler getirilecekse ben bu ülkeden tüyerim

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (183774) ~ 24 Mart 2011 13:58
sosyalik
24-03-2011, 13:49   |  #33  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
 Artı TR de atom enerjisi konusunda yeterince bilgiliyiz.
Hiç bir yazdığınıza değil de sonda yazdıklarınız kafama takıldı.Dalga mı geçiyorsunuz?Atom enerjisi hakkında yeterince bilgimiz olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?Ülkemizde atom enerjisi hakkında kaç tane çalışma yapan bilim adamı gördünüz?

infoman
24-03-2011, 13:57   |  #34  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: sosyalik  
Hiç bir yazdığınıza değil de sonda yazdıklarınız kafama takıldı.Dalga mı geçiyorsunuz?Atom enerjisi hakkında yeterince bilgimiz olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?Ülkemizde atom enerjisi hakkında kaç tane çalışma yapan bilim adamı gördünüz?
Herşeyin ithal olduğu gibi bizim atom mühendislerimiz yer cilalarken yurtdışından ithal atom mühendisi gelecektir. Sen kafanı yorma yani :)

sosyalik
24-03-2011, 14:12   |  #35  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: infoman  
Herşeyin ithal olduğu gibi bizim atom mühendislerimiz yer cilalarken yurtdışından ithal atom mühendisi gelecektir. Sen kafanı yorma yani :)
O zaman Türkiye atom enerjisi konusunda deneyimli palavralarını bırakın.

PcMaKeR
24-03-2011, 14:19   |  #36  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Hiçbir konuda bilgisi yok gelmiş buraya NES i kötülüyor. Sonra bizi kötülüyor.

Türkiyeyi amma yere vurdunuz ha.

http://www.taek.gov.tr/hakkimizda/tarihce.html Türkiye Atom Enerjisi Kurumu bak bakalım tarihine ne zaman kurulmuş nolmuş. Nükleer enerji çalışması öyle ulu orta söyleniyor mu sanıyorsun sen. Bunu iran yaptı şimdi tamamen açtı sırlarını. Abd hiç bağırıyor mu bizde şu kadar çalışan var diye. Bilgisiz bilgisiz konuşmayın şurda ya.

http://www.habervitrini.com/turkiye_cerne_uye_oluyor-473376.html

http://www.bugun.com.tr/haber-de ... yolunda-haberi.aspx

http://www.google.com.tr/#hl=tr& ... fp=2098199d7cc3b073

Nerde yaşıyorsunuz siz ya. Adamı resmen fıtık eder bu tür düşünceler. TR deki beyin göçü niye var diye hiç düşündün mü. Böyle sığ düşünceler yüzünden gidiyoruz dışarı. Yok yok akıllanmazsınız siz.

Ve son olarak bilmediğim konuda konuşmam ama bildiğim konuda benimle tartışılmaya girilmesine de izin vermem. Bana Nükleer enerjinin çok kötü çok tehlikeli olduğunu söyle göster geri alayım. Yok greenpeace yok yeşilciler miş yok şöyleymiş böylemiş geçin o işleri.

Nükleer santrali yapacak herşey elimizde mevcut. Uranyum mu? Var, Ağır su üretimimi? TR nin üç bir yanı deniz ile çevrili ve Döteryum en çok denizlerde ve Okyanuslarda oluşur. Gerekli personel bulumuda yapılabilir. İş paraya kalıyor. Bu ülkede girişimci olarak çok büyük şirketler var ama ikide bir ihale iptal edilmese çok güzel olacak. 4 kere girişildi 4 ü de iptal edildi. Niye sığ kafalılar tehlikeli diyor.

Merak ediyorum cidden merak ediyorum bu konuyu açarken neye dayanak kurarak açtın? Ney dayanağın. Nasıl bir ülkeysek birisi bişi desin hemen maymun iletişimi gibi konu çarptırıldıkça çarptırılıyor. Adamın biri kötü diyor medya hemen gaza getirip iyice kötüleştiriyor. bunu okuyan dahada coşturup daha beter hale getiriyor.

Geçen evdeki televizyonun(stand-by - bekleme konumunda) cep telefonundan daha fazla radyasyon yaydığı haberi çıktı şu sabah programlarında saçma doktorlar bilenlerin sunulduğu bir kanalda annem söyledi. Olay bu. Uyuyun siz bizde çırpınalım birşeyler için.

uGuR.uK
24-03-2011, 14:24   |  #37  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

kimse kusura bakmasın ama bunca sayfa ve yorumdan sonra görünüyor ki karşı çıkanların ne olduğundan ve ülkenin kapasitesinin(imkan ve insan bakımından) ne kadar olduğundan haberi yok... tamam karşı çıkabilirsiniz eyvallah, biz her fikre açığız(en azından ben herkesi dinlerim ne düşünürse düşün zıt bile olsak) ama kardeşim sağdan soldan sitelerden topladığınız yazılarla kulaktan dolma şeylerle gelmeyin lütfen, zaten şu hükümeti ve son yıllardaki icraatları kötüleyenlerin hepsi aynı mantalitede biri bir laf diyor gerisi koyun sürüsü... herkes salak afedersiniz birtek siz akıllısınız dimi? bunu yapanlar bu ülkede yaşamıyor mu? onların radyasyona karşı bağışıklık sistemi var? sanırsın atom bombası denemesi yapıcaklar o tesislerde.... elinizde internet var, başkalarının-yazarların-grupların-sitelerin vs. yorumlarını haberlerini okumayın, gidin bu işi bilimsel açıdan anlatan kaynaklara yönelin bakalım orda ne diyor.. ondan sonra gelin KENDİ fikrinizi paylaşın ne düşünüyor nasıl istiyorsanız...

sosyalik
24-03-2011, 14:30   |  #38  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Hiçbir konuda bilgisi yok gelmiş buraya NES i kötülüyor. Sonra bizi kötülüyor.

Türkiyeyi amma yere vurdunuz ha.

http://www.taek.gov.tr/hakkimizda/tarihce.html Türkiye Atom Enerjisi Kurumu bak bakalım tarihine ne zaman kurulmuş nolmuş. Nükleer enerji çalışması öyle ulu orta söyleniyor mu sanıyorsun sen. Bunu iran yaptı şimdi tamamen açtı sırlarını. Abd hiç bağırıyor mu bizde şu kadar çalışan var diye. Bilgisiz bilgisiz konuşmayın şurda ya.

http://www.habervitrini.com/turkiye_cerne_uye_oluyor-473376.html

http://www.bugun.com.tr/haber-de ... yolunda-haberi.aspx

http://www.google.com.tr/#hl=tr& ... fp=2098199d7cc3b073

Nerde yaşıyorsunuz siz ya. Adamı resmen fıtık eder bu tür düşünceler. TR deki beyin göçü niye var diye hiç düşündün mü. Böyle sığ düşünceler yüzünden gidiyoruz dışarı. Yok yok akıllanmazsınız siz.

Ve son olarak bilmediğim konuda konuşmam ama bildiğim konuda benimle tartışılmaya girilmesine de izin vermem. Bana Nükleer enerjinin çok kötü çok tehlikeli olduğunu söyle göster geri alayım. Yok greenpeace yok yeşilciler miş yok şöyleymiş böylemiş geçin o işleri.

Nükleer santrali yapacak herşey elimizde mevcut. Uranyum mu? Var, Ağır su üretimimi? TR nin üç bir yanı deniz ile çevrili ve Döteryum en çok denizlerde ve Okyanuslarda oluşur. Gerekli personel bulumuda yapılabilir. İş paraya kalıyor. Bu ülkede girişimci olarak çok büyük şirketler var ama ikide bir ihale iptal edilmese çok güzel olacak. 4 kere girişildi 4 ü de iptal edildi. Niye sığ kafalılar tehlikeli diyor.

Merak ediyorum cidden merak ediyorum bu konuyu açarken neye dayanak kurarak açtın? Ney dayanağın. Nasıl bir ülkeysek birisi bişi desin hemen maymun iletişimi gibi konu çarptırıldıkça çarptırılıyor. Adamın biri kötü diyor medya hemen gaza getirip iyice kötüleştiriyor. bunu okuyan dahada coşturup daha beter hale getiriyor.

Geçen evdeki televizyonun(stand-by - bekleme konumunda) cep telefonundan daha fazla radyasyon yaydığı haberi çıktı şu sabah programlarında saçma doktorlar bilenlerin sunulduğu bir kanalda annem söyledi. Olay bu. Uyuyun siz bizde çırpınalım birşeyler için.
Türkiye'de işini doğru düzgün yapan kaç tane kurum var senin bundan haberin var mı?Atom Enerjisi Kurumu'nun olması atomla ilgili çalışma olduğunu göstermez.Ülkemizdeki bilim adamları değer görmediğinden dolayı beyin göçü var.Ülkemizde bir kaç üniversite hariç doğru düzgün eğitim veren üniversite bile yok.
Ülkemizde gerçekten atom çekirdeği enerjisiyle ilgili çaışmalar yapan başarılı bilim adamları olsaydı(ya da var da uluorta konuşulmuyor (!)) ben de Nükleer enerjiye bu kadar karşı olmazdım.Kısacası Nükleer Enerji'nin ülkemizde kontrollü bir şekilde yapılacağına inanmıyorum.Sık sık medya diyorsunuz da medyada Nükleer Santrallerle ilgili destekleyici ya da karşı çıkan habeyok.Yani haber yok.Medya ve birileri Nükleer enerji'nin duyulmasını istemiyor!

Gürkan
24-03-2011, 15:46   |  #39  
Gürkan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
403 mesaj

Hiçbir gerçek şuanda Japonya'nın musluklarından radyasyon aktığı gerçeğini değiştirmez.. Ve tehlike hala devam ediyor.. Bu işin sonun nereye varacağı tam olarak bilinmiyor.. 

En basit örnekle sizlere üklemizdeki sanayi bölgesi olan Dilovası'nı hatırlatmak isterim.. Kanser vakalarının artığı, insanların temiz oksijen bulamaz hale getirildiği ilçemiz..
Üstelik buradaki fabrikaların bacalarındaki filitreler çalıştığı halde böyle!!!... Güya bizat devlet denetim yapıyormuş!!!
Sadece buda değil.. Tuzla'da toprağın içinden çıkan zehirli varilleride unutmamak gerekir.. (içlerinde ne gibi kimyevi maddeler olduğu belli değildi)
Çoğu nehirlerimizin, derelerimizin fabrikalardan çıkan atıklarla nasıl kirletildiği gözler önünde..
Daha yeni olan Ankara'daki sanayi bölgesi Ostim'deki patlamalarıda unutmamak gerek.. Ruhsatsız, denetimsiz iş yerleri yüzüden oldu bu patlamalar..

Ve biz kalkmış ülkemizde nükleeri tartışıyoruz.. En basit kuralları uygulamakta, halkının sağlığını ve doğayı korumakta aciz kalan devletimiz değil mi???????????
Nükleer enerjiden çıkan o atıklarıda variller koyup Tuzla'ya mı gömmeyi düşünüyorsunuz?
Japonya'da yaşanan nükleer felaketten sonra diğer ülkeler nükleer politikalarını tartışmaya açarken biz balıklama nüklerre niçin atlıyoruz?..

PcMaKeR
24-03-2011, 15:48   |  #40  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Bakıyorum yön değiştirmeye başladın.
Fikrine ya uy yada hiç konuşma. Gelip burda o yok bu yok diyorsun. Sen paradan haber ver bak nasıl TR ye çekiliyor bu insanlar. Birde nükleer santrali kurmak için illa herşeyi bilmek gerekmiyor. Nükleer reaktörleri incele belirli reaktörler göreceksin. Zamanında yapan yapmış geliştiriyor ve satıyor.
Üretenlerin başında ABD,canada,Belçika birde yanlış hatırlamıyorsam Kuzey Kore geliyor. Bu ülkeler geliştirip reaktörleri satıyor. Yönetim teknolojilerinde ise Fujitsu - Siemens geliyor çoğunlukla. Diğer bir çok ülke kendi mi geliştiriyor sanıyorsunuz.

sosyalik
24-03-2011, 18:24   |  #41  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Bakıyorum yön değiştirmeye başladın.
Fikrine ya uy yada hiç konuşma. Gelip burda o yok bu yok diyorsun. Sen paradan haber ver bak nasıl TR ye çekiliyor bu insanlar. Birde nükleer santrali kurmak için illa herşeyi bilmek gerekmiyor. Nükleer reaktörleri incele belirli reaktörler göreceksin. Zamanında yapan yapmış geliştiriyor ve satıyor.
Üretenlerin başında ABD,canada,Belçika birde yanlış hatırlamıyorsam Kuzey Kore geliyor. Bu ülkeler geliştirip reaktörleri satıyor. Yönetim teknolojilerinde ise Fujitsu - Siemens geliyor çoğunlukla. Diğer bir çok ülke kendi mi geliştiriyor sanıyorsunuz.
Ben fikir filan değiştirmedim.Sadece "Bu kar karşı olmazdım."dedim.Karşı olmazdım ile bu kadar karşı olmazdım arasındaki farkı anlayamaman senin sorunun.
Diğer ülkeler yok Nükleer Enerji kullanıyor onu kullanıyor bunu kullanıyor diyorsun fakat onların imkanları bizimki kadar geniş değil.Özellikle Japonya'nın...Japonya'nın yüzölçümünün ne kadar küçük olduğunu biliyor musun bilmiyorum fakat o kadar küçük bir ülkede bizim nüfusumuzun 2 katı kadar insan yaşıyor.Onlar nereye Rüzgar Enerji Santrali kuracaklar?Hadi kurdular diyelim Verimli olacak mı?Bizim ülkemiz rüzgar tribünleri ve güneş enerjisi panelleri için çok uygun bir ülke.Zaten Çeşme yolunda Rüzgar Tribünleri var fakat Nükleer Enerji yerine bunlardan daha fazla olmasının kime ne zararı var?Mesela benim bildiğime göre (yanlış biliyor olabilirim.)Nükleer Santraller Karadeniz bölgesine ve Mersin'e kurulacak.Karadeniz bölgesine Rüzgar Tribünü,Mersin'e de Güneş paneli kurulsa çok daha mantıkı değil mi?Bir çok şey diyorsunuz ama "ülkemiz yenilenebilir enerji kaynaklarına uygun bir ülke değil" diyemiyorsunuz.Diyemezsiniz de.

sosyalik
24-03-2011, 18:30   |  #42  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: Gürkan  
Hiçbir gerçek şuanda Japonya'nın musluklarından radyasyon aktığı gerçeğini değiştirmez.. Ve tehlike hala devam ediyor.. Bu işin sonun nereye varacağı tam olarak bilinmiyor.. 

En basit örnekle sizlere üklemizdeki sanayi bölgesi olan Dilovası'nı hatırlatmak isterim.. Kanser vakalarının artığı, insanların temiz oksijen bulamaz hale getirildiği ilçemiz..
Üstelik buradaki fabrikaların bacalarındaki filitreler çalıştığı halde böyle!!!... Güya bizat devlet denetim yapıyormuş!!!
Sadece buda değil.. Tuzla'da toprağın içinden çıkan zehirli varilleride unutmamak gerekir.. (içlerinde ne gibi kimyevi maddeler olduğu belli değildi)
Çoğu nehirlerimizin, derelerimizin fabrikalardan çıkan atıklarla nasıl kirletildiği gözler önünde..
Daha yeni olan Ankara'daki sanayi bölgesi Ostim'deki patlamalarıda unutmamak gerek.. Ruhsatsız, denetimsiz iş yerleri yüzüden oldu bu patlamalar..

Ve biz kalkmış ülkemizde nükleeri tartışıyoruz.. En basit kuralları uygulamakta, halkının sağlığını ve doğayı korumakta aciz kalan devletimiz değil mi???????????
Nükleer enerjiden çıkan o atıklarıda variller koyup Tuzla'ya mı gömmeyi düşünüyorsunuz?
Japonya'da yaşanan nükleer felaketten sonra diğer ülkeler nükleer politikalarını tartışmaya açarken biz balıklama nüklerre niçin atlıyoruz?..

Bazı insanlar maalesef anlayamıyor Dünya'nın nereye doğru gittiğini.Teknoloji diye  Nükleer Enerji'yi savunuyorlar.Asıl teknoloji doğaya zarar vermeden bir şeyler üretebilmekten geçiyor.Mesela Güneş enerjisiyle çalışan otomobil..Nükleer Enerji'yi teknolojinin bir parçası olarak görenlere soruyorum.Sizce Nükleer Enerji mi daha teknolojik yoksa Güneş enerjisiyle çalışan otomobil mi?Nükleer Enerji daha teknolojikse neden hala trafikte Güneş enerjisiyle çalışan araba yok?

infoman
24-03-2011, 21:35   |  #43  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Yeni bir şey öğrendim.
Türkiye'ye kurulması planlanan santral TAMAMİYLE RUSLARA AİT OLACAK. Onlar inşaa edecek, çalıştıracak enerjiyi bize satacaklarmış. Yani Türkiye'de fabrika açmak ile aynı durum. Hisse sahibi de olmayacağız:)
Komedinin daniskası

sosyalik
24-03-2011, 21:41   |  #44  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: infoman  
Yeni bir şey öğrendim.
Türkiye'ye kurulması planlanan santral TAMAMİYLE RUSLARA AİT OLACAK. Onlar inşaa edecek, çalıştıracak enerjiyi bize satacaklarmış. Yani Türkiye'de fabrika açmak ile aynı durum. Hisse sahibi de olmayacağız:)
Komedinin daniskası
Bu kadar da olmasını beklemiyordum!Yine dışa bağımlı kalacaksak ülkemizi kirletmenin ne manası var?Ülkemizi resmen kullanıyorlar.Biz de buna izin veriyoruz!

infoman
24-03-2011, 21:48   |  #45  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Bu kadar da olmasını beklemiyordum!Yine dışa bağımlı kalacaksak ülkemizi kirletmenin ne manası var?Ülkemizi resmen kullanıyorlar.Biz de buna izin veriyoruz!
Bak bu konuda haklısın. Adamlar daha az itina gösterir, umursamaz davranabilirler. Denetleme işide yaş.
Bu bilginin kaynağı siyasi ama doğru olduğuna inanıyorum. Hatta adamlar "Enerjiyi yurtdışından alalım daha iyi hiç değilse riski olmaz" diyorlar.

Son Düzenleme: infoman ~ 24 Mart 2011 21:50
infoman
24-03-2011, 21:56   |  #46  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Ahanda link
http://www.milliyet.com.tr/rus-m ... 1237610/default.htm

Şu linkte de NES hakkında detaylı bilgi var:
http://www.turksam.org/tr/a1560.html

Son Düzenleme: infoman ~ 24 Mart 2011 22:03
Kapalı Hesap (153334)
24-03-2011, 22:17   |  #47  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj

arkadaslar nukleer santral ulkemize kurulacak ve muhendisleri gelip muhendislerimizi egiticek egitim bitince adamlar ulkelerine donecek.japonlar ve amerikalilar nukleer kuruyorlar ama nasil calisicagini ogretiyorlar ama rusya hem ogreticek hemde uretici konumuna sokacak bizi.buda kurtulus savasindan sonra ruslarin 2.ci kiyagi.Amerikandan araplardan ingilizlerden daha dostane bir havasi var rusyanin.Bugune kadar en buyuk zarar yukarda saydigim uc ulkeden geldi bize.Hele arablar sozde muslumanlar.Hz muhammedin verdigi Allahin verdigi emirleri hice sayiyorlar bizi kardeslerini sirtlarindan vuruyorlar.ingiliz amerikana aliskiniz yillardir yapiyor da araplarin boyle bisey yapmasi pes dogrusu.eywahh...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (183774) ~ 24 Mart 2011 22:22
sosyalik
24-03-2011, 22:22   |  #48  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
arkadaslar nukleer santral ulkemize kurulacak ve muhendisleri gelip muhendislerimizi egiticek egitim bitince adamlar ulkelerine donecek.japonlar ve amerikalilar nukleer kuruyorlar ama nasil calisicagini ogretiyorlar ama rusya hem ogreticek hemde uretici konumuna sokacak bizi.buda kurtulus savasindan sonra ruslarin 2.ci kiyagi.Amerikandan araplardan ingilizlerden daha dostane bir havasi var rusyanin.Bugune kadar en buyuk zarar yukarda saydigim uc ulkeden geldi bize.
Rusya'nın diğer ülkelerden daha dostça yaklaşabilir fakat şu unutulmamalıdır:Bir millet diğer milletin iyiliğini istemez.Mutlaka kendi çıkarını da düşünür.Ama tabi ki diğer ülkelerin zararı bize daha çoktur.

Kapalı Hesap (153334)
24-03-2011, 22:30   |  #49  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj

arkadasim damat ferit durduk yere rusyaya savas aciyor.rusya saldiriyor boku bokuna toprak kaybediyoz.ingilizin amerikadan baska dostu yok turkiye yanliz yillardan beri.musluman denilen vatandaslar bizi satiyor sirtimizdan vuruyor elin koministi Allah inanci olmayan rusya turkiyeye 500ton altin silah muhimat gonderiyor mustafa kemal ataturk e lenin.sizce bu muslumanlar neden dinlerinin geregini yapmiyorda isine geleni yapiyor bumu Allahin emri bumu muslumanlik.irana yardim ediyoz bizi amerikaya satiyor bumu muslumanlik.osmanlinin miraslarini evliyalarin peygamberlerin mezarlarini yikip otel dikiyorlar bumu muslumanlik.Tarih boyu gecmise bir bakin turkiyeye gecmiste hangi irklar zarar verdiyse gelecektede o zarar verecektir amerikan ile ingilizler ayni irktan bizde amerika ile sozde muttefikiz turkiye zayif dustugunde ilk saldiracak ulkeler ingiliz amerika fransilar italyanlar ermeniler yunanlilardir.rusya hindistan cin bizle ilimlidir yillardir.onlar ari gibidir.yuvasina comak sokmaZsan sana saldirmazlar.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (183774) ~ 24 Mart 2011 22:38
sosyalik
24-03-2011, 22:34   |  #50  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
arkadasim damat ferit durduk yere rusyaya savas aciyor.rusya saldiriyor boku bokuna toprak kaybediyoz.ingilizin amerikadan baska dostu yok turkiye yanliz yillardan beri.musluman denilen vatandaslar bizi satiyor sirtimizdan vuruyor elin koministi Allah inanci olmayan rusya turkiyeye 500ton altin silah muhimat gonderiyor mustafa kemal ataturk e lenin.sizce bu muslumanlar neden dinlerinin geregini yapmiyorda isine geleni yapiyor bumu Allahin emri bumu muslumanlik.irana yardim ediyoz bizi amerikaya satiyor bumu muslumanlik.osmanlinin miraslarini evliyalarin peygamberlerin mezarlarini yikip otel dikiyorlar bumu muslumanlik.
Ben de Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur demek istiyorum zaten.