Türkiye'de Nükleer Santral İstemiyoruz!

sosyalik
23-03-2011, 14:29   |  #1  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Ülkemiz için büyük tehdit  olan Nükleer Santraller'in yapılmasına karşı çıkalım!
Nükleer Enerji insanlara,doğaya ve diğer canlılara zarar verir.Kalıtımsal hastalıklar oluşturabilir.Teknoloji devi olan Japonya bile Nükleer Santralle başa çıkamıyor.(Haberlerde takip ediyorsunuzdur.)Tam da bunun üzerine yakın zamanda ülkemize Nükleer Santraller kurulacak.
Eğer enerji gerekiyorsa bu Yenilenebilir Enerji Kaynakları'ndan sağlanabilir.Doğaya herhangi bir zararı bulunmayan Yenilenebilir Enerji Kaynakları'na; Rüzgar Enerjisi ve Güneş Enerjisi örnek olarak verilebilir.Üstelik ülkemiz bu iki enerji kaynağı için de elverişlidir.(Rüzgarlı ve Güneşli yerler)
Nükleer Santraller hakkında daha çok kişiyi bilgilendirip sesimizi duyurmalıyız!

Nükleer Enerji ve Santraller hakkında bilgisi veya düşüncesi olan arkadaşlar yorum yapabilirler.
Nükleer Santrlaller hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:http://www.angelfire.com/scifi/nuclear220/sec444.htm

ifteri
23-03-2011, 15:46   |  #2  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj

bizim;Almanya ve Japonya dan daha ileri düzey bilgi ve donanıma sahip olduğumuzu bilmeden yazılmış talihsiz bir !!!konu....
o durumlarda okunacak dua lar var bilirseniz radyasyon etkilemez sizi......

sosyalik
23-03-2011, 16:56   |  #3  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: beyin42  
Olumsuz tarafının olabileceği gibi olumlu tarafını gözardı etmemek gerektiğini düşünüyorum. Hele ki yanıbaşımızdaki ermenistan ve bulgaristanda nükleer santral olduğunu öğrendikten sonra daha da inandım.
http://www.diplomatikgozlem.com/haber_oku.asp?id=2386
Türkiye sırınına 18 km uzaklıkta olan ermenistanda çernobil zamanından kalma teknoloji ile , santral ömrünü 2004'de tamamlamasına rağmen halen üretim yapılmakta ve 2016'ya kadar yapacak.

Sizce Tehlike 2011 teklonojisi ile tüm güvenlik önlemleri alınarak yapılacak yeni santal mi? Yoksa yanıbaşımızda çernobilden daha tehlikelipatlamaya hazır olan nükleer satralmi yorum sizin... 

Nükleer santralinin gerekliği hakkında yazı , hele ki ülkemizde enerjide %74 dışa bağımlı iken yorum sizin  
http://www.nukte.org/node/283

Tehlike sadece "2011 teknolojisiyle yapılacak Nükleer Santralde" değil,bütün Nükleer Santrallerde.Ama göz göre göre 2 Nükleer Santral daha yapmak çok büyük bir ahmaklık.
2011 Teknolojisi ile güvenlik önlemleri alınarak demişsiniz sizce Japonya eski teknolojiyi mi kullanıyor?Daha önce dediğim gibi teknoloji devi ülkede bile nükleer santral sorun yaratıyor.Bizim nükleer fizikle ilgilenen bilim adamlarımız Japonya'nınkinden daha mı fazla?
%74 dışa bağımlı bir ülkeyiz demişsiniz ama benim yazımın sonunu okumamışsınız sanırım.Ben Yenilenebilir Enerji Kaynakları'nın kullanımından bahsediyorum.Nükleer Enerji Rüzgar ve güneş Enerjisin'den daha mı güvenli?
Nükleer Enerji'nin olumlu tarafları demişsiniz sizce doğanın ve canlıların dengesi bozulunca enerjinin bir önemi kalıyor mu?

sosyalik
23-03-2011, 16:57   |  #4  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj

Neden yorumunuzu sildiniz anlamadım.Söylediklerinize siz bile inanmıyorsunuz.

Gürkan
23-03-2011, 17:19   |  #5  
Gürkan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
403 mesaj

Evet, eneji bakımından büyük bir ölçüde dışa bağlıyız..  Gerçi sadece enerji konusunda değil her konumda dışa bağlı olduğumuzu cari açığımız gösteriyor.. Ancak yinede bu durum nükleer enerjiye geçmemizi gerektirmiyor.. Ülkemiz yenilenebilir enerji bakımından zengin kaynaklara sahip.. Bunları değerlendirmek yerine tutturmuşuz nükleer enerji diye.. Üstelik önümüzde Japonya gibi facia yaşamış ve hala yaşamakta olan gelişmiş bir ülkenin çaresizliğinin örneği varken, biz milletimizle dalga geçer gibi nükleer tehlikeyi bir "mutfak tüpü"ne benzetmeye çabalıyoruz..
Şu bir gerçek ki dünya üzerinde kullanılan nükleer enerjilerden çıkan atıkların hiçbiri yok edilemiyor.. Ülkeler bu atıkları gömerek sadece geçici bir çözüm üretiyorlar..
Bu yüzden NÜKLEER ENERJİYE HAYIR!..

http://nukleer.greenpeace.org/

beyin42
23-03-2011, 18:03   |  #6  
beyin42 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
232 mesaj
Alıntı: sosyalik  
Tehlike sadece "2011 teknolojisiyle yapılacak Nükleer Santralde" değil,bütün Nükleer Santrallerde.Ama göz göre göre 2 Nükleer Santral daha yapmak çok büyük bir ahmaklık.
2011 Teknolojisi ile güvenlik önlemleri alınarak demişsiniz sizce Japonya eski teknolojiyi mi kullanıyor?Daha önce dediğim gibi teknoloji devi ülkede bile nükleer santral sorun yaratıyor.Bizim nükleer fizikle ilgilenen bilim adamlarımız Japonya'nınkinden daha mı fazla?
%74 dışa bağımlı bir ülkeyiz demişsiniz ama benim yazımın sonunu okumamışsınız sanırım.Ben Yenilenebilir Enerji Kaynakları'nın kullanımından bahsediyorum.Nükleer Enerji Rüzgar ve güneş Enerjisin'den daha mı güvenli?
Nükleer Enerji'nin olumlu tarafları demişsiniz sizce doğanın ve canlıların dengesi bozulunca enerjinin bir önemi kalıyor mu?
Yazmış olduğum linklere tıklayıp , okuyup yorum yazmanızı öneririm.
Yenilenebilir enerji kaynakları ile enerji ihtiyacımınızın ne kadarını  karşılayacağınız hakkında bilginiz varmı? Rüzgar enerjisi sadece %33 gelen rüzgarı kullanır ve maliyeti fazladır,ömrü 20 yıldır. acaba kaç tane rüzgar gülü koyacaksınız 1 tane nükleer enerjinin yerine ?
Blim adamlarımız daha mı bilgili japonlarmı  diyorsunuz ama ülkemize kurulacak santralleri rusya ve japonya kuracak  ve son bir not japonyaki fukuşima sanrali 1971'de yapıldı biraz araştırırsanız sevinirim. Hangi 2011 teklonojisinden bahsediyorsun? Ayrıca Türkiyede tsunami teklikesi yok denecek kadar azdır ve asıl santrallere zarar veren tsunamidir.

Olaya tek bir yerden bakmamanızı öneririm. Sizin kadar bende ülkemi düşünüyorum ama yılda bu ülke enerji için yaklaşık 20 milyar dolar harcıyor.

Son Düzenleme: beyin42 ~ 23 Mart 2011 18:09
ifteri
23-03-2011, 18:06   |  #7  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
498 mesaj

coğrafi konum olarak ülkemizin şanssığlığına bakın:rüzgar hiç esmez****akarsu yönünden çok fakir-hele karadeniz bölgesi-*****denizimiz boğazımız yokki gelgit olaylarından yararlanalım...
amma nükkleer enerji santralı üreticisi ülkelerden elde edilecek RANT bakımından zenginiz...
eh bir zenginlik bulduk bunca fakirlikten sonra.....

sosyalik
23-03-2011, 18:29   |  #8  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: Gürkan  
Evet, eneji bakımından büyük bir ölçüde dışa bağlıyız..  Gerçi sadece enerji konusunda değil her konumda dışa bağlı olduğumuzu cari açığımız gösteriyor.. Ancak yinede bu durum nükleer enerjiye geçmemizi gerektirmiyor.. Ülkemiz yenilenebilir enerji bakımından zengin kaynaklara sahip.. Bunları değerlendirmek yerine tutturmuşuz nükleer enerji diye.. Üstelik önümüzde Japonya gibi facia yaşamış ve hala yaşamakta olan gelişmiş bir ülkenin çaresizliğinin örneği varken, biz milletimizle dalga geçer gibi nükleer tehlikeyi bir "mutfak tüpü"ne benzetmeye çabalıyoruz..
Şu bir gerçek ki dünya üzerinde kullanılan nükleer enerjilerden çıkan atıkların hiçbiri yok edilemiyor.. Ülkeler bu atıkları gömerek sadece geçici bir çözüm üretiyorlar..
Bu yüzden NÜKLEER ENERJİYE HAYIR!..

http://nukleer.greenpeace.org/

Aynen katılıyorum.

sosyalik
23-03-2011, 18:32   |  #9  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: ifteri  
coğrafi konum olarak ülkemizin şanssığlığına bakın:rüzgar hiç esmez****akarsu yönünden çok fakir-hele karadeniz bölgesi-*****denizimiz boğazımız yokki gelgit olaylarından yararlanalım...
amma nükkleer enerji santralı üreticisi ülkelerden elde edilecek RANT bakımından zenginiz...
İnsanlar ülkemizin coğrafi zenginliğini anlayamıyor.Ülkemizde neredeyse her türlü iklim görülüyor.Böyle kaç tane ülke var ki?İnsanlar yenilenebilir enerji kaynaklarının değerini anlayınca çok geç olacak.

sosyalik
23-03-2011, 18:38   |  #10  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: beyin42  
Yazmış olduğum linklere tıklayıp , okuyup yorum yazmanızı öneririm.
Yenilenebilir enerji kaynakları ile enerji ihtiyacımınızın ne kadarını  karşılayacağınız hakkında bilginiz varmı? Rüzgar enerjisi sadece %33 gelen rüzgarı kullanır ve maliyeti fazladır,ömrü 20 yıldır. acaba kaç tane rüzgar gülü koyacaksınız 1 tane nükleer enerjinin yerine ?
Blim adamlarımız daha mı bilgili japonlarmı  diyorsunuz ama ülkemize kurulacak santralleri rusya ve japonya kuracak  ve son bir not japonyaki fukuşima sanrali 1971'de yapıldı biraz araştırırsanız sevinirim. Hangi 2011 teklonojisinden bahsediyorsun? Ayrıca Türkiyede tsunami teklikesi yok denecek kadar azdır ve asıl santrallere zarar veren tsunamidir.

http://www.enerjigundem.com/nukl ... inda-kapatilmaliydi

Olaya tek bir yerden bakmamanızı öneririm. Sizin kadar bende ülkemi düşünüyorum ama yılda bu ülke enerji için yaklaşık 20 milyar dolar harcıyor.

İfteri arkadaşımın cevabını aktarayım:

beyin42
23-03-2011, 18:47   |  #11  
beyin42 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
232 mesaj
İfteri arkadaşımın cevabını aktarayım:
Benim sorduğum ve yazdıklarımla pek bir alaka göremedim ama önemlide değil. Ben kendime göre doğru olan şeyi yazdın sende kendine göre doğru olan şeyi yazdın. Uzatmanın anlamı yok. Allah herşeyin hayırlısını versin.

infoman
23-03-2011, 18:50   |  #12  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,884 mesaj

İşin garip tarafı;
Akarsuya baraj kurulacak olsa HEYTTTTTTTTTT YAPMAYIN ETMEYİN DENİR:)
Nükleer santral kurulacak olsa yine HEYTTTTTTTTTT YAPMAYIN ETMEYİN DENİR:)
Rüzgar jenaratörleri kurulacak olsa HEYTTTTTTTTTT YAPMAYIN ETMEYİN DENİR:)
Yani enerji getirisi olan ne varsa birileri isyan eder. Sebep?
Belki birilerinin oyununa geliyoruz belki de gerçekten bildiğimiz bir şey var ama kazanan biz değil bize enerji satanlar oluyor.
Nükleer santralin nasıl çalıştığı bile bilinmeden yorum yapmak yanlış.
Kendi içerisinde devir daim yapan su çekirdeği soğutur, doğadan alınan su ise çekirdeği soğutan suya karıştırılmadan çekirdeği soğutan suyu soğutur. 
Şaşırtıcı ama adam gibi yerde adam gibi yapıldığında doğaya en az zarar veren Nükleer santraldir.

ifteri
23-03-2011, 19:00   |  #13  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
498 mesaj

rüzgardan elde edilecek enerjinin hesabı yapılmıştır.bugünkü üretimden biraz fazla.....
RÜZGAR ENERJİSİ ARTIĞINI BENİM BAHÇEYE DÖKÜN BİRŞEY DEMEM....
ammaa nükleer artıkları:ATACAK-SAKLAYACAK-YOK EDECEK bilgi beceri ve teknikten yoksunuz.
allah hayırlısını versin demekle olmuyor...allah insanlara" beyin "denen en büyük gücü vermiş...
ve onu en iyi kullanana en hayırlısını veriyor.hemde  inancına rengine ırkına bakmaksızın.

infoman
23-03-2011, 19:16   |  #14  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: ifteri  
rüzgardan elde edilecek enerjinin hesabı yapılmıştır.bugünkü üretimden biraz fazla.....
RÜZGAR ENERJİSİ ARTIĞINI BENİM BAHÇEYE DÖKÜN BİRŞEY DEMEM....
ammaa nükleer artıkları:ATACAK-SAKLAYACAK-YOK EDECEK bilgi beceri ve teknikten yoksunuz.
allah hayırlısını versin demekle olmuyor...allah insanlara" beyin "denen en büyük gücü vermiş...
ve onu en iyi kullanana en hayırlısını veriyor.hemde  inancına rengine ırkına bakmaksızın.
Rüzgar santralleri çok büyük alanı kaplıyor ve çok pahalı. Her bir pal karbonfiberden :)

Kapalı Hesap (154666)
23-03-2011, 20:20   |  #15  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Herkesler birşeyleri istemiyor ama......
Herkesler hava kirliliğine, küresel ısınmaya karşı ama çoğu en süratli en mazotlu arabaları kullanıyor.
Herkesler evinde her türlü bilgisayarı, elektrikli ocakları en baba televizyonları ve bilumum elektrikli cihazları kullanıyor...
Ama bir delikanlı çıkıp ta ben elektrik üretimi için şöyle bir şey buldum. Doğayı kirletmiyor, Yanma patlama tehlikesi yok, demiyor...
Ben şöyle bir ulaşım aracı buldum. petrol ürünleri kullanmıyor, doğa dostu, ömrü bitince tamamen yok olabiliyor demiyor....
ANTİ PARANTEZ
Biri çıksa da ben şöyle birşey buldum dese, yıllardır TÜRKİYEM de bu tür insanlar dışlanıp afaroz ediliyorlar

sosyalik
23-03-2011, 20:26   |  #16  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Herkesler hava kirliliğine, küresel ısınmaya karşı ama çoğu en süratli en mazotlu arabaları kullanıyor.
Herkesler evinde her türlü bilgisayarı, elektrikli ocakları en baba televizyonları ve bilumum elektrikli cihazları kullanıyor...
Ama bir delikanlı çıkıp ta ben elektrik üretimi için şöyle bir şey buldum. Doğayı kirletmiyor, Yanma patlama tehlikesi yok, demiyor...
Ben şöyle bir ulaşım aracı buldum. petrol ürünleri kullanmıyor, doğa dostu, ömrü bitince tamamen yok olabiliyor demiyor....
ANTİ PARANTEZ
Biri çıksa da ben şöyle birşey buldum dese, yıllardır TÜRKİYEM de bu tür insanlar dışlanıp afaroz ediliyorlar
Düşünen adamı her devirde yaşatmamışlar.Örneğin Sokrates...

Kapalı Hesap (153334)
23-03-2011, 20:37   |  #17  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Bana bakın millet bırakın bu tıraşları.Siz neye karşı olduğunuzu bile bilmiyorsunuz.Nükleer enerjiye karşı olmak tamamen teknojimizin gerilemesine neden olur kendi füzemizi yapamayız (uzun menzilli) Kendimizi savunamayız.Elektirigin ucuzlamasını ve dişarıya para akıtmamak istiyorsanız nükleer enerji şart.Dünyanın en pahalı elektirinigini kullanıyorsak busefer devlet elini taşın altına koydu ama halk koymuyor.Senin yedigin domatez patatez ve diğer sebze meyvalar radyasyondan hiç farklı değil peki neden sesiniz gıkınız çıkmıyorda paşa paşa alıyorsunsuz.Yediklerinize dikkat etmeyin etin en pahalısını yiyin.Hormonlu gdo lu gıdalar tüketin ondan sonra gelip karşımda naval okuyun.Arkadaşım telefonunun wifi nin baz istasyonlarının radyasyon oranı nükleer santralllerden farklı değil.İnsanımız hep cahil hep cahil artık gelişim yahu.Zamanında ford fabrikaları ülkemize kurulacaktı arabalar çıkınca hamalların işi bitecekti bizim insanlarımız napti gittiler fabrikayı yaktılar eee fordda gitti başka ülkeye kurdu o ülke şimdi abaraba üreticisi devlerinden.Bu kafayla daha çok devrim arabaları gibi sizi uyuturlar benzini koymadan arabanızı durdururlar.Amerika ingiltere önüne gelene saldırıyor kendimizi beynimizi bu cahiliklerden veya saçma sapan bu hallerden vazgeçmezseniz güçsüz kalırsak sıradaki hedef biziz ona göre.Asker teknoloji silah ilim felsefe den yoksun ülkeler ezilmeye mahkumdur.Irak afkanistanın gücü yok gelen geçen saldırıyor.Amerika neden rusyaya saldıramıyor bu soruyu sorun kendinize.

Kapalı Hesap (153334)
23-03-2011, 20:42   |  #18  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
ANTİ PARANTEZ
Arkadaşım sonsuz bir döngü ile elektirik üreten cihazları ülkem insanı buldu.Ama ne hikmetse yine petrol dogalgaz kullanıyoruz.Erke denen sonsuz elektirik üreten firma nereye kayboldu bir araştırın.Bir avuç toryumla tüm ülkenin 1 senelik ısını karşılayan çalışmayı bulan bilim adamlarına ne oldu kara kutusu bile bulunmadı.Bu ülkenin gelişmesini engelleyenler var akılınızı başınıza alında okuyun teknolojiye karşı olacagınıza teknoloji ilim fen adamı olun.

Çogumuzun kafasıda basmıyor arkadaşım sen nükleer enerji kullanmıyon rusya iran dibimizde kullanıyorlar.Farzedelim iranda ve rusyada 9 şidetinde asrın depremi oldu sizce türkiye nükleer enerji kullanmadığı halde nekadar etkilenir rusya ve iran nekadar etkilenirse sende okadar etkilenecen çernobil ufak bir örnek.Eeeee rusya iran kullansın onlara bişey olmaz bırakın zırvalıklarıda en azından ülkemiz kalkınsın elektirik ucuzlasın her ay dünyanın parasını ödüyoruz özel firmalara.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (183774) ~ 23 Mart 2011 20:51
sosyalik
23-03-2011, 20:53   |  #19  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Arkadaşım sonsuz bir döngü ile elektirik üreten cihazları ülkem insanı buldu.Ama ne hikmetse yine petrol dogalgaz kullanıyoruz.Erke denen sonsuz elektirik üreten firma nereye kayboldu bir araştırın.Bir avuç toryumla tüm ülkenin 1 senelik ısını karşılayan çalışmayı bulan bilim adamlarına ne oldu kara kutusu bile bulunmadı.Bu ülkenin gelişmesini engelleyenler var akılınızı başınıza alında okuyun teknolojiye karşı olacagınıza teknoloji ilim fen adamı olun.
Tam da Japonya'daki Nükleer krizden sonra Nükleer Santral yapmanın teknolojiyle alakası yok.Senin dediğin gibi her okuyan da ilim fen adamı olamaz.Teknoloji doğanın dengesini bozmak değil.Cep telefonları radyasyon yayıyor ve biz cep telefonlarını kullanıyoruz fakat mecbur olduğumuzdan dolayı kullanıyoruz.Ama Nükleer Santrale mecbur değiliz!

Kapalı Hesap (153334)
23-03-2011, 21:05   |  #20  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Tam da Japonya'daki Nükleer krizden sonra Nükleer Santral yapmanın teknolojiyle alakası yok.Senin dediğin gibi her okuyan da ilim fen adamı olamaz.Teknoloji doğanın dengesini bozmak değil.Cep telefonları radyasyon yayıyor ve biz cep telefonlarını kullanıyoruz fakat mecbur olduğumuzdan dolayı kullanıyoruz.Ama Nükleer Santrale mecbur değiliz!
Bırak zırvalamayı senin gibi düşünenlerin soyu kurumak üzere.Adamlar robotlar üretiyor sanrtal üstüne sanral kuruyor dibimize kadar casus sondaları gönderiyor tüm uyduları üzerimizde nekadar bugday ürettigimiz bizden daha iyi biliyor bir deprem oldugunda rasatanemiz 6.8 derken adamlar uzaktan 7.4 diyor.Bütün bu gelişmelerin önündeki tek engel nükleer enerjidir.Kendi uydunu fırlatman için nükleer enerji.Kendi uzun menzilli silahların için nükleer enerji.Kendi elektirik kaynakların için nükller enerji.Savaş çıktıgında kendini savunman için nükleer enerji.Hepsi nükleer enerji ile olur gelişmiş ülkelerin gelişmesindeki en büyük pay budur (iran hariç o ambargolu) Araştır nükleer enerjinin faydalarını zararlarını bence faydası daha büyük oldugundan zararı pek önemsemiyorum.

Sen şu soruma cevap ver Ülkemizde nükleer enerji sanrali yok iran ile amerika savaşa girdi.Amerika iranın nükleer santralini vurdu.Sence biz kullanmağımız halde çevreci oldugumuz halde herşeyimize dikkat ettiğimiz halde radyasyon ülkemizi etkilermi etkilemezmi.(yanıt vermeni kolaylaştırayım japonyadan ülkemize kadar geliyor rüzgar ile iranla aramızda Allahtan Manyetosfer (uzay kalkanı) var neyseki iranda nükleer sanral patladımı bize gelmiyor.)

Çernobil patlayınca yanındaki komşuları günlük güneşlik radyasyondan eser yok.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (183774) ~ 23 Mart 2011 21:23
Selçuk İslamoğlu
23-03-2011, 21:16   |  #21  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Türkiye'de nükleer santralden çok daha iyi rüzgar ve güneş enerjisi üretilebilirken, nükleer santral sadece ve sadece çevre felaketinden öte gidemez. Bakın başka ülke yaparsa demiyorum, "türk işletmecilerin" kontrolünde ben korkarım.

sosyalik
23-03-2011, 21:18   |  #22  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Bırak zırvalamayı senin gibi düşünenlerin soyu kurumak üzere.Adamlar robotlar üretiyor sanrtal üstüne sanral kuruyor dibimize kadar casus sondaları gönderiyor tüm uyduları üzerimizde nekadar bugday ürettigimiz bizden daha iyi biliyor bir deprem oldugunda rasatanemiz 6.8 derken adamlar uzaktan 7.4 diyor.Bütün bu gelişmelerin önündeki tek engel nükleer enerjidir.Kendi uydunu fırlatman için nükleer enerji.Kendi uzun menzilli silahların için nükleer enerji.Kendi elektirik kaynakların için nükller enerji.Savaş çıktıgında kendini savunman için nükleer enerji.Hepsi nükleer enerji ile olur gelişmiş ülkelerin gelişmesindeki en büyük pay budur (iran hariç o ambargolu) Araştır nükleer enerjinin faydalarını zararlarını bence faydası daha büyük oldugundan zararı pek önemsemiyorum.

Sen şu soruma cevap ver Ülkemizde nükleer enerji sanrali yok iran ile amerika savaşa girdi.Amerika iranın nükleer santralini vurdu.Sence biz kullanmağımız halde çevreci oldugumuz halde herşeyimize dikkat ettiğimiz halde radyasyon ülkemizi etkilermi etkilemezmi.

Şimdi de bağnaz olduk hadi hayırlısı!
Sence gelişmemizdeki bütün engel nükleer enerji he?Nükleer enerjiden çok ülkemizin geri kalmasını sağlayan en önemli şey eğitimsizliktir.Eğitim de öyle SBS ile OKS ile olacak iş değil.Ülkemize Nükleer Santral dikeceklerine önce eğitim sorununu çözsünler.
"Sence biz kullanmağımız halde çevreci oldugumuz halde herşeyimize dikkat ettiğimiz halde radyasyon ülkemizi etkilermi etkilemezmi." diye sormuşsun cevap vereyim:Etkiler ama biz de aynı şeyi yaparsak tehlike kat kat artmaz mı? İster cevapla ister cevaplama ama ben sana tekrar sorayım:Teknoloji doğanın dengesini bozmak mıdır?Gelişmiş ülkelerin gelişmişliklerini nükleer enerjiye bağlıyorsun ama onlar her şeyden önce iyi eğitim görüyorlar.Güneş enerjisiyle çalışan otomobil üzerinde çalışıyorlar.Bunlardan bahsetmiyorsun.

Kapalı Hesap (153334)
23-03-2011, 21:26   |  #23  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj

alt yapmız hazır isteginiz kadar çırpının.
http://tr.wikipedia.org/wiki/N%C ... 3%BChendisli%C4%9Fi

Kendimiz kandırmaktan başka bişey değildir bu.Azraili beklemeyin zamanınız dolunca azrail sizi bulur.Efendim deprem olursa nolur ülkemiz binalarını sağlam yap.Efendim tren metro gelirse nolur otobüs firmalarının hali rekabet bu doğal.Efendim ülkemizde herşey pahalı sizin gibi insanların yüzünden.Efendim bir toplu iğne bile üretemiyoruz üretecek fabrikaları yakıyoruz.Efendim millet uzaya çıktı biz halen yerimizde sayıyoruz teknolojiye ayak uydurmazsan sonun irak gibi olur.Irak araplar gibi har vurup parayı harman savurmasaydı bir iki nükleer santral zenginleştirme Amerika değil 3 devlet aynı anda saldırsa kendini savunurdu savaş çıktı kendilerini savunacak silahları yok ondan sonra çok bilmişler müslüman ülkelerin çoğu böyle ezikler dediler.Allah mı size geri kalın ilimden felsefeden teknolojiden insanlıktan doğruluktan faziletten ülkemize bağlılıktan uzak kalın diye emir verdi verdiyse ben neden kuranı kerimde görmedim.Cahil olan başın cezasını halkı çeker.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (183774) ~ 23 Mart 2011 21:35
infoman
23-03-2011, 22:26   |  #24  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

İzmirli DETROID_35 kardeşim:) Bu ne öfke bu ne asabiyet, her girdiğiniz konuda ateş püskürüyorsunuz. Şimdi bana da saydıracaksınız ama kalp kırmayla dost değil ancak düşman edinirsiniz. Tatlı dilinizle yılanı deliğinden çıkarmak varken, korkutup kaçırmaya gerek yok.

Feyk
23-03-2011, 22:39   |  #25  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Şahsen ben istiyorum Türkiye'de nükleer santral,konu sahibinin verdiği linkte çevreden başka birşey yok!Çalışma prensibi,Dünya ve Amerika da kaç tane santral olduğu gibi şeyler yok!
Detroid arkadaşa kesinlikle katılıyorum,yapınca zararlı yapmayalım yapmayınca biz yapamayız biz gerideyiz biz ...
Böyle işmi olur!