Türkiye nasıl kurtulur?
FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ:
Forum için tema dışı sayılabilecek mesajlar. Bu forumlar, üyelerin fikir paylaşımı ve yardımlaşması için kurulmuştur. Forumumuzda “Konu Dışı” adında bir başlık bulunsa da, bu kurallar söz konusu alanda da uygulanacaktır. Konu Dışı kısmının her türden tartışmaya açık olduğunu düşünmeyin: Dini tartışmalar, politika, aşk partneri arama, diğer firmalara/dergilere saldırma gibi şeyler, bu forumlara değil, başka web sitelerine ve forumlara uygundur.
arkadaşım açtığın konunun(kişisel görüşüm ama ,kurallardada mevcut zaten) politik tartışmalara yol açabilme durumu var.bu tür konuların chip forumla alakasınıda anlamış değilim.
Konunun siyaset ile ilgisi yok.Siyasete kayma endişesi varsa konu kilitlenebilir.Tek istediğim bu ikisine dikkat çekmek.
Chip forumuyla alakası yok diyorsan adı üstünde bölümün adı konu dışı.Ben bunu sadece chip forumunda değil gördüğüm her yerde söylüyorum.Yeter ki insanlar önemini fark etsinler.
Bu dunya sultan suleymana kalmamıs bızemı kalır bosverin herkez ekmeginin pesinde isininiz olmayan konularla ugrasmayın
Meslek lisesi memleket meselesi. İlk başta komik gibi gelsede bu proje Türkiye'yi kurtaracak proje diyebilirim.
Türkiye'de mühendis çook! Türkiye'de mimar çook! Ama işçi yok! İşçi sınıfı çok az. Bugün Deniz mühandisliği öğrencilerini okuldan çıkmadan işe alıyorlar. Çünkü işçi sınıfı yok! Çünkü bunda çok açık var.
Bir düşünelim. Bundan 50 yıl önceye gidelim. Soğuk savaş döenmi herkes gövde gösterisi için silahlanmaya gidiyor. Japonya o dönemde büyük adımlar atmak üzere. Peki bunu nasıl yapıyor?
AÇıklayalım. O dönemde Japonya'da eğitim meslek okullarına yoğunlaştı ve işçi sınıfı ile, mühendisler arttı bu sayede büyümede büyük adımlar atıldı.
güzelde zaten bilinen yıllardırda söylenen şeyler.GAP yürüyor,çok büyük proje,devamlılığı taze paraya bağlı,diğer konu ise benim küçüklüğümden beri gündemdedir.Tüketim toplumuyuz,tüketim eko.uyguluyoruz(dış borca dayalı),nüfusumuz hızla artıyor,kaynaklarımız son derece sınırlı...
Öncelikle gereksiz yere kapatılan Köy Enstitüleri yeniden açılmalı. Ayrıca köyden kente göçü engellemek için özellikle doğu kentlerinde iş imkanı oluşturulmalı. Tüketim toplumu olmaktan çıkıp, üretim toplumu olmalıyız. Teknolojide ilerlemeliyiz.
Daha uzatırım ama aklıma gelmed şimdi. Aklıma gelince eklerim.
o yapılmalı bu yapılmalı diye sıralamaya kalkarsak kalkamayız pc başından, düzeltilecek binlerce şey var cünkü...
Bir noktaya dikkat edin bu ikisini başarırsak diğerleri var olan dinamiklerle düzelicektir.Bu işler zincirleme gelişir.Bir ev hanımının yaptığı ev temizliği bile önemlidir.Zincirin bir halkasıdır.Bu iki konu bence esas kolonlar.
Meslek lisesinin neyde çok katkısı olur:
İşsizliğin azalması,Öss ve Sbs bunalımı biter,Ekonomiye çokca katkısı
Gap ın neyde çokca katkısı olur:
Terör çokca azalır(propaganda malzemesi bulamaz),doğudan batıya göç tersine döner,ekonomi yükselişe geçer,doğu hızlı şekilde yükselir böylece sağlık ve eğitim kalitesi çokca artar
Daha çokca şey var etkileyecekleri ve işin sonu çok ama çok daha iyi bir Türkiye.Bana sorarsanız bu ikisi sıfır noktası.
hocam hevesini kırmak istemem ama bu iş havanda su dövmekten farksız.(yazılanları görünce bikaç bişeyde ben yazayım dedim).ben 38 yaşındayım.yaklaşık 30 yıldır gap projesinin adını duymaktayım.30 yıl daha geçse bu projenin tamamlanacağını sanmıyorum.nedenide bu bölgede özellikle malum dış güçlerin çıkarlarının bulunmasıdır.terörde aynı şekilde bu sebeplerden bitirilemiyor.yani bu konularda müthiş siyasi oyunlar dönmektedir.meslek liselerine gelince o kadar basit değil öyle herşey.hemen işsizliği azaltıp ekonomiyi canlandırmışsın.meslek lisesini bitirmekle işsizlik azalıcakmı hemen.hani nerde iş sahaları.fabrikamı kaldı memlekette.kaç senedir nereye yatırım yapılmış.bırakın yatırımı ,olanlarda birer birer ya kapanıyor ya satılıyor.millet bir lokma ekmeğe muhtaç hale gelmiş.daha iyi bir Türkiyeyi kim istemez ki.ama önce insanca yaşam haklarına sahip olmalıyız.hükümetler vatandaşı düşünmediği sürece dediklerinin gerçekleşmesi çok zor.
Her zaman bir yerden başlamak gerekir.Özgüvenini kaybeden herşeyini kaybeder.Özgüvenini kaybetmeyeni de hiç bir şey yıkamaz.
Qazx bir kaç düzeltme yapayım..Planlanan tarihte bitirilemiyişinin nedeni para bulunmada yaşanan zorluklar ve terördür.2010 da bitirilmesi planlanıyor. 30 milyar dolarlık bir sermaye gereklidir.2004 yılı fiyatlarıyla şimdiye kadar GAP için 16,6 milyar dolar harcanırken, yatırımların bitirilmesi için 15,4 milyar dolarlık bir kaynağa daha ihtiyaç duyuluyor.
Hükümet 12 milyar dolarlık eylem planı açıkladı.
Meslek lisesi bitince ekonomi canlanmıycak ama bu Gap ın ve Meslek lisesinin oluşturacağı zincirde canlanacaktır.
"Millet bir lokma ekmeğe muhtaç hale geçmiş"
O ekmeğin yoluda budur.Eğer bu 2 çark dönerse diğer çarklar çok daha iyi döner.
İzmitte lastik iş sendikasının başkanın sahip olduğu serveti unutmamak gerekir.Türkiye nin üretim ağının başmimarı olan işçilere gereken önem verilmiyor,en azından yurtdışındaki çalışanlara verilen haklar seviyesine getirilmelidir.
Ülke de büyük çapta AR GE çalışmalarına girilmesi gerekir.Yıllardır ürettiğimiz herşeyde özellikle kritik parçalarda dış kaynaklara yönelmekteyiz.Bizim diğerlerinden ne farkımız var ki.Biz de yapabiliriz pekala.
Bunları yapabilmek için ekonominin ve siyasetin ekseninin ki özellikle siyasetin bazı açmazları halletmesi ve kendi içinde hesaplaşması gerekir birlik ve beraberlik içinde bunu yapması gerekir.Dış güçlerin özellikle içerden planladıkları ve yıllarca uygulamaya koyup başarılı oldukları,insanları düşünceleri ve yaşayışları itibariyle kutuplaşmaya ve kamplaşmaya götürmelerini engellemek ve sağduyulu olmak gerektiğini düşünüyorum.
Son olarak herşeyde bilinç duygusunun uyanması gerektiğini düşünüyorum,bilinçsiz ve çokça tüketen bir toplum olduk,biz böyle değildik,bize dönmeliyiz...saygılar.
Nırwana demişsinki "Türkiye kurtulmaz,kurtulamaz"
Buna katılmıyorum
Demişsin ki "önce insanlar değişmeli"
Buna katılıyorum.Önce herkes kendine bakmalı.Ben ne yaptım buna bakmalı.Herkes diyor ki keşke Atatürk gelse.Evet keşke gelse ama ne yazık ki bu mümkün değil.O zaman bizde olabildiğimiz kadar Atatürk gibi olmaya çalışalım.Onu anlamaya,onun gibi olmaya çalışalım.Kendimiz ne yapabiliyorsak onu yapalım.
Atatürk ün çok güzel bir sözü var:
"Beni övmeyi bırakın,gelecek için ne yapabiliriz siz onu söyleyin"
Devletin malı deniz yemiyen keriz diyenler insanlar.Sizin bu tabloda çok emeğiniz var,gurur duyun.Bugün hastenede sıra alcam diye insanlar kuyruğa giriyorsa,günler sonrasına randevu alıp hasta halleriyle günlerinin gelmesini bekliyorlarsa.Eğitim için öğretmene ihtiyaç varken bütçe yetmediği için devlet ödenek ayıramıyor ve öğretmen alamıyor,ihtiyacı karşılayabilecek olan öğretmenler varken işsiz kalıyorlarsa ve daha bunun gibi tüm yaşananlarda sizinde rolunuz var.Gurur duyun.Gün gelir hesap günü de gelir.Bilin ki sizden şikayetçi olacak çok insan var.
Geçen gün bir film izledim ve burada özgürlüğünü kaybetmiş insanlar vardı.Özgürlüğü kaybetmek ne kadar kötü birşey Allah ım.Bu ülkeyi Kurtuluş Savaşında binbir fedakarlıkla savunan tüm insanlar(Atatürk,İnönü,tüm askerler,tüm kadınlar,genci yaşlısı herkes) ve bu ülkede daha iyi bir yaşam için çabalamış tüm insanlar(Recep Yazıcıoğlu,Uğur Dündar ve doktoru,öğretmeni,işçisi,avukatı,mühendisi ve daha niceleri ) sizede hesap gününde şükranını sunacak çok insan var.Allah hepinizden razı olsun.
Nırwana konuyu siyaset zeminine taşımayalım.Ayrıca bahsettiğin engeller konusunda haklısın.Engeller her zaman vardır.Her şey toz pembe değil.Ama bir yerden de başlamak lazımdır.Bu işler böyle olur.
Bu yazıları okuyupta benim için bu çocuk boşuna kendini paralıyor diyenler yada sırtlarında büyük bir yük hissedip "Ben mi ülkeyi kurtarıcam "diyenler
Herkes kendine düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışsın.Herkes kendinden sorumludur.Biz eğer kendimize düşeni yaparsak gereken her şey düzene girecektir.Ev kadının yaptığı,temizlik işcisinin yaptığı,chip sitesinin yaptığı,öğretmenin yaptığı yani her işin önemli bir yeri var.Yeter ki iş hak yemekle ilgili olmasın.
Ben kendime düşeni yapacam,gerisini Allah bilir.
N_I_R_W_A_N_ABEN BU ZİHNİYET DEĞİŞMEDİKCE TÜRKİYE KURTULAMAZ DEMEK İSTEDİM.Hakketen saat epeyce geç oldu.Yatalım artık.
YA SEN YANLIŞ ANLADIN,YADA BEN YANLIŞ YAZDIM.
VARSA HATAM ÖZÜR OLSUN.
AMA BU SAATTE YORUM YAZMAN,ELEŞTİRMEN ÇOK GÜZEK.TŞ
Allah herkese rahatlık versin.
böyle boş boş konuşmalarla kurtulmucağı garanti..
Nirwana boş ver.Sen mesajını ver yeter.Anlayan anlar.Ben bu konuyu uygun olan her foruma açıcam.Yeter ki mesajımı vereyim.
Zaten chip te eğer diğer konu dışı adı altında bir bölüm olmasaydı burda bu konuyu açmazdım.Chip te ne alakası var diyenler.Chip kendi demiş burası serbest kürsü diye.
N_I_R_W_A_N_ASİZİN KAFANIZ BU KADAR ÇALIŞIYO İŞTE.BARİ ÇOCUKLUĞUNUZU,DUYARSIZLIĞINIZI BU KADAR BELLİ ETMEYİN.Eğer lafın banaysa ben birşey demedim bu konuya. Sadece karşıt görüşlü kişilerde katılırsa forum karışır dedim o kadar..
TÜRKİYENİN BU DURUMDA OLMASININ SİZ VE SİZİN GİBİLERİNDE AZDA OLSA PAYI VAR.ARA SIRA AZDA OLSA GAZETE OKUMADIĞINIZ, HABER İZLEMEDİĞİNİZ KABAK GİBİ ORTADA.
HERŞEY YAZILIM VEYA DONANIM DEĞİLDİR.BİRAZ ÇEVRENİZE BAKIN NE OLUYO NE BİTİYO.BİRİ YAZMIŞ BOŞ KONUŞUYONUZ DİYE. O ZAMAN DOLUSUNU YAZDA GÖRELİM.
BİRİDE YAZMIŞ BEN KONUŞURSAM KARIŞACAK ORTALIK DİYE.
KONUŞ BİRADER TUTANMI VAR SENİ.ASLINDA HATA BENDE BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR KONUYA DUYARSIZ KALINACAĞINI ÖNCEDEN TAHMİN ETMEM LAZIMDI.
BEN EN AZINDA BÜTÜN ÜYELERDEN BİR YORUM,BİR ÖNERİ YAZMASINI BEKLERDİM.
HATTA ETTİM KUSURA BAKMAYIN ARTIK.
zaten sorun da buradan kaynaklanıyor sanırım.karşıt görüşlü kişilerin varlığı neden rahatsız etsin ki biz insanları.asıl rahatsız etmesi gereken ise doğruluğuna inandığı meseleyi ya da düşünceyi, her neyse, karşısındakini incitmeden ona saygı duyarak ifade etmesini bilmeyen biz insanoğlunda,sorun buradan kaynaklanıyor.yoksa bizler düşüncesini ifade edebilen ve sözün hertürlüsünü dinledikten sonra en güzeline uyan olmalıyız.bu çerçevede burada gördüğüm kadarıyla hepimiz aklı başında iyi eğitimli,kültür seviyesi standartların üstünde sayılabilecek insanlarız(mı yız).ben öyle görüyorum en azından,forumlarda tartışma adabı tecrübesi olan biri olarak gördüğüm o dur ki.biz insanoğlu bizimle aynı fikirde olmayan kişilere karşı hemen muhteşem beyninde bir önyargı fikri oluşturur ve bunu besler besler besler,bu zamanla bazı kişilerde nefret duygusuna kadar gider.önemli olan bu benzeri platformlarda karşıdaki insanı dinleyerek anlamaya çalışırak kendi fikirlerimizle karşımızdaki kişinin fikirlerini çarpıştırmak,kişilikleri en arka plana atarak ve herşeyden önemlisi önyargılarımızı,böylelikle tartışma kültürü bizlere bilgiyi paylaşmayı ve yeni ufuklara açılmayı öğretecektir.hayatta öğrenmediğimiz an var mı ki,herşey katip,herşey ilim.bize ayıklamak düşer iyiyi,güzeli ve yararlıyı...saygılar.