Türkiye'nin gururu yazılım projesi

CHIP Online
12-05-2008, 15:28   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Temmuz ayında Paris'te gerçekleştirilecek Imagine Cup 2008'de  Türkiye'yi kim temsil edecek?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Turk ... m-projesi_6853.html


İstanbul’da izleyiciye açık olarak gerçekleştirilen finalde L’orientalis adlı proje birinci olarak Türkiye’yi Paris’te yapılacak dünya finalinde temsil etmeye hak kazandı. Bu yıl altıncısı düzenlenen Imagine Cup’ın teması: "Sürdürülebilir çevre için teknolojinin kullanıldığı bir dünya düşleyin”.

Microsoft’un genç bilişimcileri, teknolojik beceri ve potansiyellerini küresel sorunlara çözüm bulunması için kullanmaya teşvik etmeyi amaçlayan yarışması Imagine Cup 2008’de Yazılım Tasarımı kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek proje belirlendi. İstanbul’da izleyiciye açık olarak gerçekleştirilen finalde Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin “L’orientalis” adlı projesi birinci oldu. İkincilik ödülünü Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden “Miracle”, üçüncülük ödülünü ise Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden “Rota” adlı projeler kazandı.

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Alper Kamil Demir’in danışmanlık yaptığı “L’orientalis” adlı projede, Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Deniz Şen, Engin Kızıl, Semih Balkancı ve Yusuf Avcı görev aldılar. Proje, insanları ağaç dikmeye teşvik etmeyi, bu konuda kolaylıklar sağlamayı ve ormanlık alanları genişletmeyi amaçlıyor. Proje ile insanlar İnternette harita üzerinde herhangi bir yer seçip, orada kendi adlarını taşıyan ağaçlar dikebilecekler. Aynı zamanda, ağaçlar hakkında bilgi edinmek, fotoğraflar ve videolar ekleyerek tüm dünya ile paylaşmak mümkün olacak.

Microsoft Türkiye’nin düzenlediği Türkiye finali 9 Mayıs’ta İstanbul’da, ödül sponsoru olan Casper’ın evsahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışmanın dünya finali ise, 3 – 8 Temmuz tarihlerinde Fransa’da yapılacak. Bu yılki yarışmanın teması, "Sürdürülebilir çevre için teknolojinin kullanıldığı bir dünya düşleyin” oldu.

Türkiye’yi temsil edecek proje Microsoft Türkiye, TEMA Vakfı, CHIP ve TÜBİTAK’ın temsilcileri ile yazılım alanında uzman isimlerden oluşan bir jüri tarafından belirlendi. Yarışmada izleyiciler de en beğendikleri ekipler için oy kullanarak Türkiye’yi dünya finallerinde temsil edecek projenin belirlenmesine destek verdiler. Microsoft Silverlight teknolojisi ve Medianova tarafından sunulan altyapı ile yarışma, internetten canlı olarak da izlenebildi.


Tüm konu: Türkiye'nin gururu yazılım projesi


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu projenin birinci olma şansı var mı?