Türkiye'nin sahte kartuş zaferi (!)

CHIP Online
19-05-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Türkiye bir kez daha Dünya üçüncüsü: Ama bu kez konu futbol değil, sahte kartuşlar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Turk ... s-zaferi_12849.html

HP 2008 yılı içerisinde "Sahtecilikle Mücadele Programı" kapsamında Türkiye'de birçok baskın düzenledi. Yetkililerin yıl boyunca yaptığı ürün kontrolleri ve araştırmalar sonucu üzerinde HP logosu ya da etiketi bulunan, yasadışı kullanım için üretilmiş 120.000'e yakın sahte mürekkep kartuşu folyo bantları, etiketler, lazer toner çekme halkaları ele geçirildi. Bu rakamlar, ülkemizin sahte kullanım alanında Dünya'da üçüncü sırada yer bulmasına neden oluyor. 2005-2008 yılları arasında, 55 ülkede açılan 4 bin 260 adet soruşturma neticesinde 795 milyon dolar değerinde sahte HP tedarik ürününe el konuldu.

Ele geçirilen sahte kartuşlarla ilgili konuşan HP Baskı ve Görüntüleme Grubu Ülke Direktörü Arzu İlhan Babaoğlu, sahte kartuş kullanımının düşünüldüğü gibi firmalara işletme maliyeti konusunda bir avantaj sağlamadığını, sahte kartuş kullanılan cihazların bu yolla büyük oranda hasar görüp, garanti kapsamı dışına çıktığını söyledi. Babaoğlu, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD), sahte ürünlerin uluslararası ticaretinden kaynaklanan yıllık değerin 200 milyar dolar ve dünya ticaretinin yüzde 2'si olduğunu tahmin ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Dünya Ticaret Örgütü (WTO) ve Uluslararası Ticaret Odası (ICC), sahteciliğin yılda küresel ekonomiden yaklaşık 500 milyar avro değerinde bir miktarı alıp götürdüğüne inanmaktadır. Bu miktar, marka ürünlerin dünya çapındaki ticaretinin yaklaşık yüzde 5-8'ine eşittir.

Tüm konu: Türkiye'nin sahte kartuş zaferi (!)

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sahte ürün kullanımı Türkiye'de neden bu kadar fazla?

ferplex
19-05-2009, 01:37   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

Sorarım size "dolan kartuşlar" da sahte kartuş sınıfına mı girer? Onlarda cihazlarımızı bozuyorlar mı? Örneğin benim epson dx8450 yazıcım var ve dolan kartuşlardan kullanıyorum. Alet ara sıra kartuşları tanımıyor ve tak çıkar yapmak zorunda kalıyorum. Bunun yerine bu epson adam gibi kendi dolan kartuşları ve litrelik tonerlerle satsa ürünlerini ben direk ondan alırım ve hiç uğraşmam bu çin malı adi kartuşlarla, ama herkesin bir bütçesi var.

Hp, epson, canon vs her ne marka olursa olsun kartuş denen şey için milletin üzerinden faiş kazanç sağlamak yerine mantıklı bir pazarlama işi yapsalar onlar adına çok daha faydalı olur. Hiç olmazsa gözümüzdeki itibarları sarsılmamış olur. Ama hepsi "hep bana hep banacı"!

Barış
19-05-2009, 01:40   |  #3  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

Lexmark yazıcı almıştımindiridmeyken 75ytl ye yakın zamanda kartuşum bitti 0almak istedik 63ytl dediler...
kartuş mu alıyım yeni yazıcımı yoksa 3-5milyona doldurtuyum mu ..

srk_tutkun
19-05-2009, 02:34   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar artık hangi sahteciliğe girer bilmiyorum ama 2 yıldır yazıcı kartuşlarımı kendim dolduruyorum kalitedende çok memnunum orjinal hp kartuşunu yaklaşık 14 kez doldurup yeniden kullanabiliyorum.kartuş bozulunca ama orjinalini alıyorum.

Mustafa Akın
19-05-2009, 11:25   |  #5  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Doldurma kartuşun kalitesi de tartışılır ama, orjinalin fiyatı yine de çok yüksek.

unart
19-05-2009, 12:44   |  #6  
unart avatarı
Üye
77 mesaj

HP sahtecilerden şikayetçi olacağına kendine baksın 30 liraya yeni kartuş aldım onu bile zor buldum koskoca kartalda yetmiyormuş gibi bizi suçlamaya kalkarlar Ben bunların bu halini gördükçe sahteciliğe destek çıkasım geliyor çok ciddiyim orjinal kartuş aldım (biraz mecburiyetten çünkü firmamız yetmez gibi doldurulabilen kartuşları kaldırtıp cipli kartuş kullanmaya başladılar sahteciliği engellemek için)yine alırım ama sahtecilikte birinci olsak yine umrumda değil. :@

ZeOINickel
19-05-2009, 14:35   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

Ben HP deskjet 3550 kullanıyorum ve ben de doldurtarak kullanıyorum. Ayrıca pek de inanmıyorum yazıcıma zarar verdiğine. Tek dez avantajı doldurulmuş kartuşun mürekkep miktarını doğru göstermemesi (hep bitik görünüyor) ama absürd fiyatlar ödemektense bunu göze alırım daha iyi. Heralde herkesin bu tartışmaya yanıtı benzer.Sonuç olarak yazıcı üreten firmaların önce kendilerini sorgulaması lazım.

Fattur
19-05-2009, 19:34   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Doldurma kartuş ucuz olduğu için çok kullanılıyor. 10 liraya orjinal kartuş vardıda bizmi kullanmadık?
Kartuşlerin fiyatlarını toplasan yazıcı fiyatı yapıyor.E tüketici ne yapacak.Tabii ki de ucuz olana yönelcek.5 Liraya doldurtcak.Yada yeni yazıcı almak önünde bir çözüm.Orjinal kartuş alınırmı?Fiyatı ucuz olursa evet..