Türkiye PC pazarında sürpriz satın alma...

CHIP Online
09-10-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Türkiye bilgisayar pazarının en önemli hamlelerinden biri: Hangi PC devi rakibini satın aldı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/turk ... tin-alma_15720.html

Resimlerle: CEBIT'e damgasını vuran dikkat çekici 20 PC!

Referans Gazetesi'nden Sevgi Sayar Başaran'ın haberine göre, iki yıl önce 40 milyon dolarlık yatırımla Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük bilgisayar fabrikasını kuran Casper, aynı sektörde faaliyet gösterdikleri rakibi Aidata'yı satın aldı.

2013 hedefini 1 milyon adet üretim ve yurtdışına açılma olarak belirleyen Casper'ın büyüme hamlesi kapsamında yaptığı satın alma sektörde büyük ses getirdi. Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı da satın almayı doğrulayarak, geniş açıklamayı daha sonra yapacaklarını söyledi.

Sektörde büyük küçük tüm firmaların gündemine oturan anlaşmanın duyurusunun önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi. Anlaşmanın Casper'ın üretim gücü ile Aidata'nın pazarlama gücünün birleştirilmesi amacıyla yapıldığı ve sinerji yaratacağı belirtiliyor. Yapılan anlaşma sonucunda Casper markasının üst marka olarak konumlandırılması da planlanıyor.

Tüm konu: Türkiye PC pazarında sürpriz satın alma...

Resimlerle: CEBIT'e damgasını vuran dikkat çekici 20 PC!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu satın alma Türkiye pazarında neleri değiştirebilir?

Ahmet Ertuğrul
09-10-2009, 01:56   |  #2  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Hayırlı olsun.

Ciim
09-10-2009, 09:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

Casper'ın hak ettiğinin çok üzerinde uçuk fiyatlarını değiştirsin yeter.

msaatci
09-10-2009, 10:51   |  #4  
msaatci avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj

Casper haberini okuyan da adamların iş yaptığını zannder. Adamlar parça alıp monte ediyor. Sanki kendileri üretiyorlar. En vasıfsız adam bile artık günde 10 bilgisayar toplar. Zaten lego gibi. Sanki iş yapıyorlar.

Sen işlemci yap, anakart yap, ram yap o zaman konuş. Ordan burdan en kötü malzemeyi toparla kasanın içine koy. Sonra en büyük benim de. Bilgisayar ve teknolojiden bi haber saf insanım da gitsin seni birşey sansın.

Aidata zaten batmıştı. Yıllardır gitti geldi firma. Tek güzel tarafı adı olan firmanın başka hiç bir faaliyeti de yoktu adam gibi.

Casper; Tayvan, Çin, Singapur gibi ülkelerden parça alıyor. Üretime yönelik katkıları kocaman bir sıfırdır.

Tek bir parça bile imal etmeden en büyük benim demek ne kadar doğru acaba...

Son Düzenleme: msaatci ~ 09 Ekim 2009 10:53
Qromodynmc
09-10-2009, 11:12   |  #5  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

caspere suç atmamak lazım, nerdeyse tüm pc üreticileri aynı şekilde donanımı alıp birleştiriyor,keşke casper biraz daha ucuza ve daha dengeli pcler sunsa bize.

Ahmet Ertuğrul
09-10-2009, 20:50   |  #6  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bir kataloğa baktığım zaman Casper ürünleri çoğunlukla daha ucuz diye görüyorum ben. Yanlış mı görüyorum acaba?