Türkiye'yi tehdit eden siteyi Türkler hackledi

ScienceNET
08-06-2011, 18:42   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
787 mesaj

Türkiye'yi tehdit eden sitenin işini iki Türk Hacker bitirdi.

İnternette ''filtre'' iddiaları karşısında Türkiye'ye yönelik siber saldırı tehdidinde bulunan uluslararası ''Anonymous'' (Anonim) grubunun web sayfası, bir grup Türk hacker tarafından erişime kapatıldı. Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin 22 Ağustos tarihinde hayata geçireceği ''filtre'' uygulaması ile internetteki temel hak ve özgürlüklerin ihlal edileceğini savunan Anonymous'un Türkiye'deki çeşitli kamu kuruluşları ile bazı medya sitelerine yönelik ''siber saldırı'' tehdidinin ardından bir grup Türk hackerların saldırısına uğradı.

Söz konusu grubun yurt dışı kaynaklı ''www.anonnews.org'' adlı internet sitesini hedef alan grubun liderliğini ''The Bekir'' ve ''Jester'' adını kullanan Türk hackerlar üstlendi.

Anonymous'un web sitesini kısa sürede etkisiz hale getirerek internet erişimine kapatan Türk hackerlar daha sonra grubun saldırıyı yönetecekleri ''operationturkey'' (Türkiye Operasyonu) ismini taşıyan ''IRC'' sistemi üzerindeki anlık ileti sayfasını hedef aldı.

IRC sitesini hackleyerek site üzerinden Anonymous'a destek verenlerin IP adreslerini ele geçirdiklerini açıklayan ''The Bekir'' ve ''Jester'', söz konusu IP bilgilerini Türkiye'deki güvenlik ve istihbarat birimleriyle paylaşacaklarını bildirdi.

ANONYMOUS KAÇACAK YER BULAMADI

Peş peşe gerçekleştirilen etkin saldırıların ardından web sayfası yayını Google'ın web hizmetleri sayfasına taşıyan Anonymous'un izini süren Türk hackerlar, bu kez de dünyanın en büyük arama motorunu hedef tahtasına koydu.

Google'un söz konusu sayfa içeriğine savaş açan ''The Bekir'' ve ''Jester''ın ekibi uzun uğraşlar sonucu amacına ulaştı. Google yönetimi saldırıya daha fazla dayanamayarak Anonymous'un web yayınını kaldırdı.

TÜRK HACKERLARIN AMACI NE?

Grubunun liderliğini yapan ''The Bekir'' ve ''Jester'' takma adını kullanan Türk hackerlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anonymous'un Türkiye'ye yönelik tehdidi karşısında böylesi bir karşı atak başlattıklarını söyledi.

Anonymous'a yönelik saldırının etkin bir şekilde devam ettiğini ve saatlerce web sayfalarına erişilemediğini kaydeden hackerlar, ''Hiçbir güç Türk devletini hedef alamaz, aksini düşünen karşısında bizi bulur'' mesajı verdi.

Bu arada Anonymous'un hedef aldığı kimi internet sitelerinin yöneticileri ilk kez böylesi bir saldırı tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, acil durumlarda neler yapılacağını bilmediklerini söyledi.

Organize siber saldırılar karşısında devletin ilgili birimleri tarafından bir kriz masası kurulması çağrısında bulunan yetkililer, ancak bu şekilde saldırılarla mücadele edilebileceğini bildirdi.

-Bugun.com.tr-

Sonuna kadar destekliyorum bizim hacker grubunu! :D

özkan_oktay
08-06-2011, 19:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

Çok iyi abi ya lafı ağıza tıkama diye ben buna derim...

Ozan DEMİR
08-06-2011, 19:13   |  #3  
Ozan DEMİR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
318 mesaj

helal olsun valla tebrik etmek lazım :))

Kapalı Hesap (203105)
08-06-2011, 19:21   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

helal size şerefsizzlere nefes aldırmayın :-)

yvzhn
08-06-2011, 19:32   |  #5  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

sitede böyle diyo : NOTE: Contrary to what some people claim, AnonNews was NOT hacked, and is still accessible as usual through the above link.
kapak olmuş anonim :)

Tolunay Kaymakçı
08-06-2011, 19:38   |  #6  
Yıllanmış Üye
479 mesaj

İyi olmuş :)

Tolunay Kaymakçı
08-06-2011, 19:40   |  #7  
Yıllanmış Üye
479 mesaj

Sitede yazanları çeviriyorum :

AnonNews kapasite sorunları yaşıyor.
AnonNews şu anda meşru ani trafik artışı ile birlikte ağır DDoS saldırıları yaşıyor.
Ama diyorki:

Bazı insanların iddialarının aksine AnonNews hacklenmedi. Yukarıdaki bağlantıdan her zamanki gibi erişilebilir.

Ozan DEMİR
08-06-2011, 21:10   |  #8  
Ozan DEMİR avatarı
Yıllanmış Üye
318 mesaj

beyler ayyıldiz team min sitesine girilmior ? .s

cracker1
08-06-2011, 21:14   |  #9  
cracker1 avatarı
Yıllanmış Üye
326 mesaj

benim büyüyünce ki hayalim anonymous u hacklemek ti
ama benim yerime başkası yapmış

cracker1
08-06-2011, 21:15   |  #10  
cracker1 avatarı
Yıllanmış Üye
326 mesaj

:)

gokhan38
08-06-2011, 21:19   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,097 mesaj

bizimkiler ancak facede video paylaşır.
ben bu haberin sahte oldugundan ve  bahsi gecen hacker ların durumu kendi lehlerine cevirmeye calışan bi kaç soytarı oldugundan eminim.
hem Anonymous'u  neden kötü bişey yapıcakmış gibi gösteriyorsunuz anlamadım siz degilmiydiniz düne kadar  filtre yi eleştirenler.

ScienceNET
08-06-2011, 21:37   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
787 mesaj

Anonymous soytarı ve hırsızların yaptığını savunanların aklından şüphe duyarım!

Ben filtre uygulamasına tamamen karşıyım, her zaman bunu savundum. Ancak, 22 Ağustos gelmeden, tepkimi bazıların aksine belirli bir seviyede tutuyorum. Ki, önce bir görelim ne olup, bitecek. Ondan sonra ne olacaksa olur. Sırf filtre uygulaması için devlet kurumlarının sitelerini hacklemek demek kadar mantıksız, saçma birşey yok! Geçmişten günümüze gelen bir alışkanlıktır bu, bazılarımızın genlerine kadar işlemiş "Vur, yık, parçala, darbe yap" mantığıyla hareket eden, bu yolda düşünen zihniyetin aklından şüphe ederim. Sırf Anonymous denen lanet bok hayvanlar yüzünden devlet kendi kurallarından vaz mı geçecek? Zaten, Cumhurbaşkanının bazı uyarıları mevcuttu bu konuda, daha esnek olmaları konusunda. Olmadı, birileri gider, danıştaya dava açar ya bilmem ne yaparsa yapsın. Ancak böyle lanet hacker gruplarını devletin kurumlarının sitelerine yönlendiren kişileri şiddetle lanetliyorum ve vatan hainleri olarak görüyorum. Bu lanet hackerlar kurumlara saldırıken, kişisel bilgilerinizi çalmak gibi birçok zarar verebilir. Bu eşkiyaları bize yönlendiren vatan hainleri olduğuna adım gibi eminim. Bunlar vatanı bile satarlar...!

Son Düzenleme: ScienceNET ~ 08 Haziran 2011 23:10
Ozan DEMİR
08-06-2011, 21:47   |  #13  
Ozan DEMİR avatarı
Yıllanmış Üye
318 mesaj

ya bana göre filtre tamamen bahane bu gurup Türkiyenin bilişimdeki rolunu ölçecek ki çoğu ülkede ölçtüğü gibi Allah korusun herhangi bir olağan üstü halde iletişim ağı önemlidir bazılarınız fikrimi uçuk bulabilir fakat benim gozumde böyle...

sc0field
08-06-2011, 22:59   |  #14  
Üye
80 mesaj

ddos atack yapıldı,Hacklenmedi . Haber yalan . Thebekir gibi bi lamerden de bu beklenirdi. Bizim milletimiz herşeyi büyütmeyi sever.

rap1997
08-06-2011, 23:22   |  #15  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

HELAL OLSUN BİZİM cocuklara :D

back of beyond
09-06-2011, 03:43   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj

Bu seserilerin niyeti internete özgürlük bahanesiyle Türkiye ye saldırmak. Özgürlük ise bizim meselemiz Türklerin haricini de ilgilendirmez!!!
ELLERİNİZE SAĞLIK VERDİKLERİ DİĞER LİNK DE ÇALIŞMIYOR!!!

Kapalı Hesap (91855)
09-06-2011, 12:47   |  #17  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

İyi de bizim hackerlar razı heralde bu filtre olayına.
Bu aslında sadece filtre değil millet girilen sitelerle alakalı bilgi toplama hakkı da açılıyo.
Neyse ya ben düzgün ifade edememiş olabilirim siz sanırım beni anlamışsınızdır.

Kapalı Hesap (200174)
09-06-2011, 13:10   |  #18  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

boşuna dememiş önderimiz başkomutan ''Mustafa Kemal Atatürk'' Bir Türk Dünya'ya Bedeldir

microfrost
09-06-2011, 14:28   |  #19  
Yıllanmış Üye
223 mesaj

Destekliyorum sonuna kadar.

orhanbt
15-07-2011, 23:17   |  #20  
Yeni Üye
28 mesaj

Anonymous'ta çok sayıda türk var zaten. Google kaldırmak zorunda kalmış haberini görünce yalan olduğunu anlamak güç olmaz. 

Mysite