bilimsel her türlü çalışmayı desteklemesi gereken kurumların, siyasi konjonktüre göre kendi çıkarlarına uygun ya da en masum deyimiyle ağzımızın tadı kaçmasın tarzındaki uygulamalarıdır.
alttaki örnek denizli'den. pamukkale üniversitesinden halkçı sağlık topluluğu ve denizli tabip odası evrim okulu adı altında bir etkinlik düzenlemek istiyor. şehrin üniversitesi etkinliğin üniversite içinde yapılmasına izin vermiyor. benim vergilerimle kurulmuş üniversite elindeki imkanların kullandırtmıyor.
organizasyonu yapanlar ancak esnaf odasından sağladıkları bir kapalı mekanda toplantıyı büyük katılımla düzenleyebiliyorlar. 19 yy.'da kabul görmüş bir bilimsel teoriyi tartışma seviyesinde bile üniversite içine sokamıyorsunuz. daha bu teori kabul edilecek, ve bunu kullanarak insanlığa faydalı çıktılar ya da katma değerli ürünler ortaya konacak. bilimsel gelişmelerde koşarak geçmemiz gereken çok uzun bir yol varken, daha ayakkabılarımızı giyemiyoruz.
türkiye'de bilimin gelişmeme nedenleri
tek nedeni turkiyede bilim yok turkiyede bilimden para kazanmak cok zor mantigidir. halbuki hakkini vererek iyi bir okulu bitirip dogru yollardan gecersen paranin allahini da kazanirsan catir catir is de bulursun. oturdugu yerden bir bok bilmeyip turkiyede bilim is yapmaz diyen andaval aileler ve lise hocalari yuzunden bilim turkiyede yavas gelisir. ama gelismekterdir yine ve bilimden para kazanan da coktur. o yuzden hic bir boku bilmeden hayatinda turk bilim adamiyla tanismamis insanlarin ezber laflarina inanmayiniz.