arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum
acaba türklerin yaptığı adam akıllı bir oyun varmı??
benim bildiğim adam akıllı oyunlar sadece
*istanbul kıyabet vakti
*kabus 22
*pusu
bunalrda adam akıllı sayılmaz çok dandik oyunlar neden türkler düzgün bir oyun çıkarmıyorlar bunun sebebi nedir arkadaşlar
bi ÇANAKKALE savaşıyla ilgili bi oyun nie olmuyor
Türklerin yaptığı oyun varmı?
walla orası tartışılır güzel kardeşim.ama adam akıllı bir oyun arıyorson "CRYSİS"e bak derim.türkler yaptı bu oyunu da.çok mükemmel bir oyun.ayrıca bir de koridor diye bir oyun war bir mühendis kendisi mi ne yapmış öyle duydum ben.o da türk oyunu.ama hiç oynamadım.
canerece3arkadaşlar ben birşey sormak istiyorumNedenlerini sıralayim... :
acaba türklerin yaptığı adam akıllı bir oyun varmı??
benim bildiğim adam akıllı oyunlar sadece
*istanbul kıyabet vakti
*kabus 22
*pusu
bunalrda adam akıllı sayılmaz çok dandik oyunlar neden türkler düzgün bir oyun çıkarmıyorlar bunun sebebi nedir arkadaşlar
bi ÇANAKKALE savaşıyla ilgili bi oyun nie1-Kolay para bulmanın kolaylığı.
2-Kopya oyun piyasası.
3-Yeterli deneyimli adam yok.
4-Olsa bile bütçe yok.
5-Bütçe olsa bile bunları biraraya getirecek bir oyun firması yok.
6-Devletin desteği yok. (vergi indirimi vs.)
7-Yabancı bir firmada (Ubisoft,Codemasters) çalışırken alınan maaşla , Türkiye'de oyun yaparken kazanılan para arasındaki fark uçurum kadar.
8-Dediğine gelirsek... İnsanlarda artık Çanakkale , Kurtuluş Savaşı ruhu yok... (Taktık türbana gidiyoruz)
9-Türkiye'de orjinal oyuna gösterilen değer yok.Buyur sana işte nedenler. Şimdi anladınmı Türkiye'de neden oyun piyasasının gelişmediğini?
Reborn91Nedenlerini sıralayim... :evt arkadaşım sana tamamen katılıyorum ancak bu durum sadece oyun piyasasında değil ki! bu devlet ne öğretmenine,ne doktoruna,ne memuruna , ne mühendisine vs. sahip çıkmıyorki ! her alanda (oyun,cerrah,eğitim vs.) alanlarda başarılı olanlar hep abd gibi ülkelere gidiyorlar neden? Çünkü buluşları yaptıkları yahut yapacakları işleri devletin hiç imrunda değil ve güvence altında da değiller ...1-Kolay para bulmanın kolaylığı.
2-Kopya oyun piyasası.
3-Yeterli deneyimli adam yok.
4-Olsa bile bütçe yok.
5-Bütçe olsa bile bunları biraraya getirecek bir oyun firması yok.
6-Devletin desteği yok. (vergi indirimi vs.)
7-Yabancı bir firmada (Ubisoft,Codemasters) çalışırken alınan maaşla , Türkiye'de oyun yaparken kazanılan para arasındaki fark uçurum kadar.
8-Dediğine gelirsek... İnsanlarda artık Çanakkale , Kurtuluş Savaşı ruhu yok... (Taktık türbana gidiyoruz)
9-Türkiye'de orjinal oyuna gösterilen değer yok.Buyur sana işte nedenler. Şimdi anladınmı Türkiye'de neden oyun piyasasının gelişmediğini?
Üretim değil de tüketim toplumu olmanın sonuçları.
Zar zor yapılan oyunları (Kabus 22 gibi) yerden yere vur. Hiç bir programcısı Türk olmayan Crysis gibi bir oyuna Türk oyunu de. Lula 3D oyunun baş programcısı da Türk, hadi ona da Türk oyunu deyin.
Kardesim say say bitmez ki bunun nedenleri ohooOO cok.Sayarken içinde kayıp olursun :D Biz Türkiye nereye gidiyoz o bile belli değil.Benim saf halkım başımıza getirdi bi şey bilmiyen İMAMI(!)Tüm bankalarımız gevur..Tum madenler gevura satılıyor...Ne biliyim işte daha neler neler ya..Osmmanlının gerileme ve yıkılma zamanında yaşanan herşeyden şu an bizde üç-beş,üç-beş mevcut.
Buralardan,oralardan bir sürü şeye bağlı bi konu.Nedeni çok;dallanır budaklanır bu mevzu...Mesela biz asırlardır müslümanlıgın koruyuculugunu yapmış olan Türkler neden Hz. Muhammedin hayatı filmini çekemiyoruz.Veya gevurun bi vietnamı var 50 tane film çevirdiler.Bizde yapılan savasın-kahramanlıkların haddi hesabı yok ama hiç bi filmimiz de yok.Bunlar hep aynı şeyler işte....
harbiden bunalr demek yaa arkadaşalr peki bi yol yokmu bunun bi şey yapamazmıyız paramızı nie gidip gewurlara yatıralımki mesela ben dewamlı korsan alan biriyimdir crysis çıktığında direk orjinini aldım türkler para kazansında daha iyisini yapsın die ...anlamıom yaa nie biz böleyiz
VAR MOUNT AND BLADE ŞUAN BETA EYLÜLÜN 20 SİNDE ÇIKMASI BEKLENİYOR SÜPER BİR OYUN BETASINI DENEMENİ TAVSİYE EDERİM GERÇEKTEN SÜPERRRRR.OYUN ESKİ ÇAĞDA GEÇİ,YOR EN GÜZEL YANI STRATEJİ OYUNU DEĞİL SAVAŞLARDA KENDİMİZ SAVAŞIYORUZ GTA TARZI AT KULLANABİLİYORUZ...............ARENALAR VAR VE BİRÇOK ŞEY....