Süleyman abi hdd tek mi çift mi.
Eğer tekse o hdd yi çift le raid 0 yap. O Sistem uçar yanlız kasayı sevmedim :).
Thermaltake hastasıyım ben.
Süleyman abi hdd tek mi çift mi.Soğutmaya biraz para harcadım. 1-1,5 TB bir sabit disk daha alacağım. RAID0 biraz bekleyecek artık. :)Eğer tekse o hdd yi çift le raid 0 yap. O Sistem uçar yanlız kasayı sevmedim :).
Thermaltake hastasıyım ben.
Thermaltake ürünlerini ben de beğeniyorum ama biraz yüksek tabi fiyatları. Konu sahibi arkadaşa da HD 4830 için 430 watt Thermaltake önermiştim ama özelliksiz bir kasası idi tabi Thermaltake'in. :)
Ahmet kardeşimizin önerdiği anakartlar hakkında bilgisi olan warmı x 48 i almayı düşünüyorum
Ahmet kardeşimizin önerdiği anakartlar hakkında bilgisi olan warmı x 48 i almayı düşünüyorumStandart bir x48 chipsetli anakart ama gigabyteın özel teknolojisiyle asusun yukardaki ilk mesajdaki modelinden daha kalitelidir. slient pipe denilen özel soğutma sistemi ve özel katı kapasitör ile orta derece overclock destekler fiyat olarak güzel bir ürün.
X48 daha iyidir tabi ki diğerine göre. Daha yeni yonga seti içeriyor.
öncelikli olarak yardımcı olabildiysek ne mutlu. keşke herkes senin gibi olup, önerilen sistemleri alsa. geçenlerde Ali adlı bir arkadaşa yardımcı olmaya çalıştık ama kafası pek basmadı. süleyman'la beraber onlarca mesaj yazdık ama gidip göz göre göre kazıklandı.
herneyse, sana önerilen cooler master marka 460w olarak geçen kasa gerçekte 401,5w güç verebiliyor. kesinlikle o kasayı alma, güç kaynağı az gelir. çünkü aynı kasadan ev arkadaşıma almıştık. kasanın güç kaynağı üzerinde "total wattage shall not exceed 401,5w" yazıyor. adındaki 460w yazısına aldanma.
eğer sana önerilen aopen marka güç kaynağı ise 450w yeterli olacaktır. ama 500-550w olması daha iyi olur.
GENEL BİLGİ OLARAK ALACAĞINIZ KASANIN GÜÇ KAYNAĞINA BAKMAYI UNUTMAYIN. GENELDE FAZLA YAZIYORLAR. MESALA GİGABYTE'IN 430W OLARAK GEÇEN KASALARI PEAK 400W VERİYOR.
eğer sistemi amd tabanlı istersen. ki ben amd almanı tavsiye ederim. (benim ki biraz taraftarlık gibi oldu ama neyse )
işlemci : bu işlemci q9550 ile denk sayılır. anakartı biraz daha ucuz olduğu için maliyeti biraz düşerebilirsin.
http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=37956 271$+kdv
yada işlemci olarak alttakini alabilirsin. genel olarak q9400 ayarında , q9550'den birazcık geri kalır. birazcık geri kalır derken atıyorum, 1 saatlik bir render işleminde birkaç dakika fark eder. yani aslında genel kullanımda pek bir fark hissedilmez.
207$+kdv
anakart: http://www.vatanbilgisayar.com/g ... ils.aspx?I_ID=38697 113$+kdv
bu arada bilgisayar müh. bölümünde, sonrasında branş seçiminde program yazılımını seçersen zaten böyle bir bilgisayara pek ihtiyacın olmaz. gayet basit bir bilgisayar ile de o işler yapılır. 3 tane bilgisayar mühendisi arkadaşım var. hepsi de yazılımcı oldu. hepsi laptoplarında msn'de yazışıyormuş gibi döngü yazıp duruyorlar. ama sen hazır aileni kandırmışken alabildiğinin en iyisini al.
gönlün rahat olsun. amd yada intel de olsa bu seviyedeki bir bilgisayar en azından 3 sene canavar gibi iş görür.
Zaten hiçbir PSU üzerinde yazan değeri vermez ki; belli oranda verimliliği vardır. % 80 ve üzeri verimliliğe sahip olanları iyidir. Zaten donanım üreticileri bu durumu göz önünde tutuyor önerirken...
Intel'ler daha ucuz ama. :P
hepsi de yazılımcı oldu. hepsi laptoplarında msn'de yazışıyormuş gibi döngü yazıp duruyorlar. ama sen hazır aileni kandırmışken alabildiğinin en iyisini al.
o nasıl yazılım mühendisi yaw.
hiç merakı yok bu adamların.
dos programımı yapıyorlar. ben sistemimin en iyisi olmasını isterim visual studio yada başka bir yazılım geliştirme ide si yavaş olmamalı derledim mi çalışmalı.
ramları değiştirdim arkadaşlar o marka olmıyacağı kesin anakartı da amhet arkadaşımızın önerdiği x48 ds3 olcak onu bulamzsam başka bi x48 serisinden alıcağım kasada gelen tavsiyeler üzerine http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=39357 aerocool alıcağım herkese çok teşekkürler olmuşken 1kere olsun istiorum monitore aldanmayın ucuz bi moniter ancak ona güç yetior 22'' lerde
Şimdi son durum nedir? Hangi parça, ne kadar? Toplamda nedir? Bir de öyle değerlendirelim.
son durum kesinleşmedi yani fiyat olarak anakart ve kasanın stokta olmama ihtimali varmış onları vatandan alabilirim işlemcinin fanını değiştirmek istiyor bilgisayarcım ilk başta kabul ettim ama şuan vaz geçtim 60 ytl bir fana istiyor intel q9550 yapıpta üstüne bi işe yaramayan fan takcak hali yok
Son durumu, parçaları burada tekrar değerlendirelim derim. Stok fanla sonradan ilave edilen fan epeyce fark eder. Bu Intel fanın işe yaramadığı anlamına gelmiyor ama diğer fanlar çok daha iyidir elbette. Faka dediğim gibi, son duruma bakalım çünkü hala bana olması gerektiğinden yüksek gibi geliyor bilgisayarın size maliyeti.
Q9550 hd4850 1 gb 4 gb dual kit Kingston ram 750 gb seagate ana kart gigabyte x48 ds5 benq 22'' 5 MS dvı destekli monitor microsoft klavye maose set creative 2+1 VX-9 450W MidT ATX PERFORMANS KASASI 22x lg dvd-rw toplam 1650 1700 arası mal olcak son bi fikri olan
bilgisayarı alıp kurduktan sonra ısı düzeyine bakıp sonradan taktıralabilirim fanı ilk önceliğimden çıkardım şimdilik 60 tl ne de olsa
Tamamdır al artık.
İçin rahat ve huzurlu olur. yannız o işlemcide büyük bir fan geliyor bildiğim kadarıyla.
Böyle bir fan geliyorsa seni overclock çekmedikçe idare eder:
ama böyle bir fan gelirse mümkün olduğunca kısa sürede bir fan al.
fanı halladerim sorun olmaz speedfandan fln kullanırken ölçmek lazım
Monitörün özelliklerini bilmek lazım.
Modelini almadım olsa onuda göstermek isterdim ama mlsf 22'' 5 ms konstrastlarına da baktım fena değildi
İkinci resimdeki fan geliyor maalesef. Ben de bu fanı aldım:
OCZ GLADIATOR MAX INTEL/AMD CPU SOĞUTUCU
o/c yapmıyorum zaten idare etmezmi o fan
İdare eder. Sorun olmaz stok fanla. Olmuyordu yani. "Overclock" yapılmıyorsa gerek yok. Zaten izlersiniz sıcaklık değerlerini...
İkinci resimdeki fan geliyor maalesef. Ben de bu fanı aldım:
OCZ GLADIATOR MAX INTEL/AMD CPU SOĞUTUCU
Bende de OCZ Vendetta 2 var. Çok ağır ve takması işkence ama buz gibi tutuyor oldukça da sessiz :D
Sorma Serdar. O işkenceyi ben de çektim. Parmaklarım acıdı bir gün boyunca.
Bende de OCZ Vendetta 2 var. Çok ağır ve takması işkence ama buz gibi tutuyor oldukça da sessiz :
Şimdi aslında küçük bir değişiklik yapmam gerekiyor, kasayı açmaya üşeniyorum. O kadar yıldırdı beni. Tabi acemiliğin de etkisi var bunda. :)