nm herşey mi ,fx 8150 4 çekirdek anca oluyor çünkü çekirdekleri zayıf eğer özellik olarak göstere bilse kendini core i7 exteremelerle kapışır ama core i5 bile çok rahat geçiyor 2500k.
Tuzaklara Dikkat Edin Oyuna Gelmeyin !
3570K tabiki biri 22nm, diğeri 32nm işlemci.Oyunda 3570K ile,2500K arasında 1-2 fps fark söz konusu.2fps için 50-60 tl fazla verilmez.
Ayrıca,i5 2500K,3570k dan daha iyi overlock olabiliyor,buda işlemcinin kalitesini gösterir.
Ekran kartı kaliteliyse,i3 alsanda yine her oyunu oynatır zaten.Bu en iyi işlemci olayı tamamen gösteriş veya takıntıdan ziyade.2500k Fazlasıyla yeter.
Son Düzenleme: ThekT0niC ~ 02 Ağustos 2012 12:07
3570K tabiki biri 22nm, diğeri 32nm işlemci.İşlemcinin kalınlığı ile performansın ne alakası var pek çözemedimama core i5 bile çok rahat geçiyor 2500k.Çok doğru Fx-8150 işlemci şuan i7 lerle kapışması gerekirken i5 lerle kapışıyor bu da onun düşük performanslı bir çekirdek yapısına sahip olduğunun kanıtıdır.Ayrıca,i5 2500K,3570k dan daha iyi overlock olabiliyor,buda işlemcinin kalitesini gösterir.İntel in tüm işlemcilerine iyi overclock yapılıyor bunun modelle karşılaştırılması çok yanlış belli bir hız limiti var işlemci onu aşamaz. i3 alsan alacağın ekran kartının perormansını çok düşürmez ama o işlemcinin veri işleme hızının ekran kartının görüntü işleme hızına yetişebileceğini sanmıyorum o yüzden ufakta olsa performans düşer.Ekran kartı kaliteliyse,i3 alsanda yine her oyunu oynatır
Son Düzenleme: berk1995 ~ 02 Ağustos 2012 13:58
İşlemcinin kalınlığı ile performansın ne alakası var pek çözemedimBen şunu diyorum,aşırı performanslı işlemciler,i7 vb.Bu işlemciler programlama veya grafikerler için tasarlandı,asıl amacıda bu.Bir oyun için işlemcinin en iyisi seçilmez,sonuçta aynı işlevi görecek.Çok doğru Fx-8150 işlemci şuan i7 lerle kapışması gerekirken i5 lerle kapışıyor bu da onun düşük performanslı bir çekirdek yapısına sahip olduğunun kanıtıdır.
İntel in tüm işlemcilerine iyi overclock yapılıyor bunun modelle karşılaştırılması çok yanlış belli bir hız limiti var işlemci onu aşamaz. i3 alsan alacağın ekran kartının perormansını çok düşürmez ama o işlemcinin veri işleme hızının ekran kartının görüntü işleme hızına yetişebileceğini sanmıyorum o yüzden ufakta olsa performans düşer.
İ5 işlemcide alsan güncel oyunlarda aynı performansı alırsın,i7 alsanda.İ7'nin farkı programcılıkta belli olur.
Ben şunu diyorum,aşırı performanslı işlemciler,i7 vb.Bu işlemciler programlama veya grafikerler için tasarlandı,asıl amacıda bu.Bir oyun için işlemcinin en iyisi seçilmez,sonuçta aynı işlevi görecek.senin bu yazdığının benim yazdığımla ne alakası var anlamadım ben hataları ve doğruları ele aldım sense programcılıkta i7 alınmalı diyorsun ee onu bizde biliyoruz oyun için amd yeterli denebilir ama biz i5 ile karşılaştırdığımızda i5 alınmalı diyoruzİ5 işlemcide alsan güncel oyunlarda aynı performansı alırsın,i7 alsanda.İ7'nin farkı programcılıkta belli olur.
Parana göre seçersin işlemcini ...
Birkaç eksik var ama en büyük eksik bence marka :)
AMD ve Nvidia için ilk tercihler: Asus, MSI, Zotac ( Sadece Nvidia İçin), Sapphire, HIS, XFX vs.
Ve paraya göre değişir iş. Örneğin bunu okuyan biri i5 alır yanına da HD4650 ama bence fx6 + HD6850 almak daha mantıklı neredeyse aynı para ediyor :)
Tabiki bütçe fazla ise 2500k ve üstü + en az HD6850 almayı tercih ederim o ayrı :)
Artık HD 6850 de eskimeye başladı Hd 7850 ucuzlasa biraz fiyat /performans olur.
Ve paraya göre değişir iş. Örneğin bunu okuyan biri i5 alır yanına da HD4650 ama bence fx6 + HD6850 almak daha mantıklı neredeyse aynı para ediyor :)Ben orda toplama pc yapmadım farkındaysan her donanım parçasını ayrı ayrı ele aldım sadece ekran kartı alacaksan en düşük hd4650 al dedimTabiki bütçe fazla ise 2500k ve üstü + en az HD6850 almayı tercih ederim o ayrı :)
Hd 4650 almayın ben kullanıyorum artık o kart öldü en aşağı Hd 6750 alın
Hd 4650 almayın ben kullanıyorum artık o kart öldü en aşağı Hd 6750 alınadamın bütçesi yoksa ne yapcak mecbur düşük seviyeli bir kart alacak oda giriş seviyesinde bulunan HD4650 olabilir senin dediğin ekran kartı bütçesi 150-200TL arasında olanlar için ben 600TL ye pc toplayanları düşünüyorum
İyi bende 6 ay önce 700 tl ye toplamıştım ve powercolor hd 4650 var sistemde ve hiç memnun değilim en kısa zamanda hd 6850 ye çevireceğim
Sen aldınya hani 2500 tl lik sistem noldu iade mi ettin ...
Zaten başından beri biliyordum sen karar veremeyenlerdensin.
ben bilgisayar topladım almadım daha alıcam şimdi biraz kafam karıştı benm işlemci FX X6 peki anakart olarak: bu http://www.teknobiyotik.com/asus ... b3-atx-anakart.html mu
yoksa bu http://www.teknobiyotik.com/giga ... b3-atx-anakart.html mu daha iyi olur ???
bide şuraya bi baksan nasıl uyumlu ve güzel mi: http://www.teknobiyotik.com/akilli-pc-sihirbazi.html?kayitid=4464
ben bilgisayar topladım almadım daha alıcam şimdi biraz kafam karıştı benm işlemci FX X6 peki anakart olarak: bu http://www.teknobiyotik.com/asus ... b3-atx-anakart.html muSistem fena sayılmaz ama anakartını ikinci linkte verdiğin gigabyte seçersen daha iyi oluryoksa bu http://www.teknobiyotik.com/giga ... b3-atx-anakart.html mu daha iyi olur ???
bide şuraya bi baksan nasıl uyumlu ve güzel mi: http://www.teknobiyotik.com/akilli-pc-sihirbazi.html?kayitid=4464
Öncelikle merhaba,
ben bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Fikir sormak istedim, mesleğim dolayısıyla autocad gibi çizim programları, matlab, visual studio gibi programlama ve simülasyon programları, labview gibi arayüz hazırlama programları kullanıyorum. Uzun süre kullanabileceğim ve verim alabileceğim en azından 3 sene boyunca bahsi geçen programların sürümlerini vs. takip edebileceğim ve bunları beraberce kullanacağım bir pc toparlamak istiyorum. İnceleme ve inceleme algısını çok beğendim yazının bu yüzden bu başlığa yazmak istedim. Açıkçası aklımda net bir sistem yok, ancak yıllarca markalara, bilgisayarların içine yüklenmiş basic yazılımlara ve gözboyayıcı parçaların yanında onların performanslarını kaldıramayan diğer dandik parçalara boş yere milyarlar ödedikten sonra en azından parçaları kendim seçmek istiyorum. Bu konuda bana tavsiyleriniz ne olabilir. Son not olarak bilgisayar yıllardır sadece football manager oyununu oynarım bu programlara ek olarak, yani geniş databaseli fm serilerini kaldırırsa çok sevinirim. Bütçem 3500 lira civarı ancak 4000 liraya kadar da çıkabilirim. Ekran vs. buna dahil değil. Sadece kasa ve iç donanım parçaları. 3 bilgisayar eskittim bugüne kadar, ilki meşhur P100 lerdendi windows 95 in köşeli ekranlarıyla beraber o da kayboldu, sonrasında P4 serileri meşhurken onlardan bir tane aldım ancak o da anakart değişikliği sonucu farklı ram ve ekran kartını hacemat etti. Son olarak asusun F3 serisinden bir notebook aldım. 2007 yılından beri onu kullanıyorum ancak artık ısınmaktan öyle garip sesler çıkarıyor ki deliriyorum çoğu kez. dediğim gibi bu bahsettiğim programları sürekli kullanabileceğim, fm mi düzgünce beklemeden oynayabileceğim, ve en azından 2015 yılına kadar üst düzey performans alabileceğim bir bilgisayar istiyorum, herhangi bir parça, ürün ya da özellik tavsiyelerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
Artık HD 6850 de eskimeye başladı Hd 7850 ucuzlasa biraz fiyat /performans olur.
Niye abi 6850 çok sağlam karttır.Youtubeda takip ettiğim bir kanal var onda adam pentium d 3 ghz , 6850 , 4 gb ddr3 ram ile bf3 1280 x 720 mi ne baya yüksek bir çözünürlükte hem highda oynuyor multiplayerda hemde frapsta çekim yapıyor.