arkadaşlar benim araç cubugunda boyle bişey belirdi.bunu nasıl silcem? nedir bu?
biri yardımcı olursa sevinirim nasıl sileceğim konusunda...
arkadaşlar benim araç cubugunda boyle bişey belirdi.bunu nasıl silcem? nedir bu?
biri yardımcı olursa sevinirim nasıl sileceğim konusunda...
bir yazılım kurmuşsundur... onun yanında gelen eklenti olailir...
saygılar...
bir arama barı eklenmiş sana spyda olabilirr nod32 sisteminde kurulu gerçi ama birde ad awareile tarat onu olmazsa program ekle kalrdan kaldırabilirsin spysa zaten onu silecektir ad aware programı
twikibar bir adaware imiş. :)) öyle yazıyo ben bilmiyom :)
C:\Program Files\TwikiBar\popupgo.dll 833024 Byt Application Extension
C:\Program Files\TwikiBar\unins000.dat 1165 Bytes DAT File
C:\Program Files\TwikiBar\unins000.exe 703306 Byt Application
buralara kuruluyormuş.
HKEY_CURRENT_USER SoftwareMicrosoftInternet ExplorerSearchScopesTwikiBar URL
HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstallTwikiBar_is1 URLUpdateInfo
HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstallTwikiBar_is1 URLInfoAbout
registry kayıtlarıda bunlar imiş.
Progam ekle/kaldırada kendini koyabiliyormuş. Orada varsa oradan kaldırmayı dene. Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/ Program Ekle Kaldır.
Eğer yoksa ya da oradan kaldırdınsa ve yine sorun devam ediyorsa yukarıda belirttiğim adreslerdeki dosyaları sil. Eğer bulamazsan gizli dosyaları göster de. Belki gizlenmiş olabilirler. Registry dende kayıtları sil.
Ya da en kısa ve etkili çözümü bir spy programı ile sorunları gider. Hijackthis programı da bu eklentiyi kaldırıyormuş.
http://doctus.net/archive/index.php/t-13812.html
burada da aynı sorun gündeme getirilmiş ve bir çözüm bulunmuş istersen bir incele..
kolay gelsin