U3 - dosyaları şifreleme kopya koruması

HPQ-User
14-03-2008, 14:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

halil sormuş:
Merhaba, falsh diskimdeki program dosylarının ya da sadece belirli bir makinenin çalıştırılabilmesi için yazılmış ufak programların kopyalanmaya karşı korumasını fakat makineye taktığımda da makine tarafından okunmasını nasıl sağlayabilirim ? Elimde bir müzik aleti var (org) bu makine için ritim ve ses yazıyorum. Ritim ve sesleri bilgisayarda yapıp usb diskime atıp bunu org'a taktığımda istediğim ritm ve sesi org'dan seçip çalıştırabiliyorum. Fakat bu ritim ve sesleri yapmak kolay değil ve emek ile oluyor. Bu dosyaların başkası tarafından kopyalamasını engellemek istiyorum. Dosyalar flash bellek üzerinde olacak, flash bellek makineye takıldığında makine tarafından okunup yorumlanabilecek diğer tarfatan da bu usb flash bellek başka biri tarafından içindeki veriler alınıp kopalanamayacak. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. İngilizcem orta seviyede bana yararlanabileceğim adresler de verebilirsiniz. Bilgisayar bilgim orta düzeyde bun da ek olarak belirtemek istedim. Teşekkür ederim. Hepinize sevgi ve saygılar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Halil AKMAN

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: 0
Sistem Özellikleri:
Toshiba 4 GB U3 flash drive. İşletim sistemim XP TR PRO

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.4) Gecko/20070515 Firefox/2.0.0.4