UAC(User Account Control) tamamen kapatmak !

thehunz
23-06-2008, 16:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

merhabalar arkadaslar..

cok onceleri bir konu acmistim fakat cevabini en temiz bir sekilde alacagimi dusundugum bu forumda sorunun cevabini alamamistim ama umarim bunu alabilirim...

Güvenlik karti kullaniyorum Ws-Lite V12.0 kart ise yariyordu..(deepfreez mantigi ile calisiyor) fakat birgun bilgisayar acilirken bu karti iptal etmem icin uyari verdi ve bende sifresini girip kaldirdirdim durduk yere tuhaf bir sorundu ama yani bilgisayar iste diyip tekrar kurdum uc dort gun sonra bir daha ayni hata ve ben birdaha kurdum ve bu simdi can sıkıcı bir sekilde boyle surer oldu..

benim izlenim ise bilgisayardan kart kalktiktan sonra UAC(User Account Control)otomatikmen tekrar aktiflesmesi.. cunku bu karti kurmadan once aktifligini kaldirmak gerekiyor hatta UAC yi Güvenlik kartini kurduktan sonra calistirdiginizda bu kart otomatikmen calismaz hale geliyor yani bir nevi cakisma var diye dusunuyorum..

buda sanirim soyle bir bilgi vereyim..tam emin degilim ama otomatik gunceleme yaparken vista guvenligi icin bir update yaptiktan sonra olmaya basladi diye dusunuyorum... aslinda durmadan update yapmam cunku bayiyor bir sure sonra o yuzden ayda bir yapiyorum..

acaba dusundugum gibi UAC den mi kaynaklaniyor diye bunu tamamen kapatmak istiyorum yani kulanici hesaplarindan kendi menusunden degilde baska bir opsiondan kapatma sansimiz varmi bunu ogrenmek istiyorum..

yada sizce neden boyle bir cakisma yasaniyor? guvenlik karti neden kendi kendine devreden cikiyor..?

tesekurler simdiden ilginiz icin..

thehunz
24-06-2008, 15:03   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Hakkaten mukemmel bir forum...

150 senede gecse bizim bilgimiz sunu mantigi gecemeyecek "Vistami iyi XP mi" ya da "BMW mi iyi Mercedes mi" bu sekilde surup gider..

ayrica bilgi kirliligi yaratmada ustumuze yok ingilizce bilseydim su anda sorun cevaplansti sanirim..

ama biz.. ha ha evet evet Vista iyi yok yok Xp...

eyer bir forum yoneticisi varsa basligi silerse sevinirim..

uGuR.uK
24-06-2008, 17:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

- UAC denetim masasından kapatılabiliyor maalesef, eger farklı yollar varsada fark etmicektir büyük ihtimalle.
- UAC ile o kartın cakışması degilde şöyle bi durum olabilir, bi maziyi yokla bakalım: sen kartı takıp etkinleştirdikten sonra UAC'i kapatmışsındır ve kartı cıkarınca tüm ayarlar otomatik olarak eski haline yüklenmiştir ve tabi onlarla beraber bizim UAC'de eskisi gibi tekrardan devreye girmiştir.
- Ondan ziyade eger UAC'yi actıktan sonra kart etkisiz hale geliyorsa dedigin gibi buda tam olarak bi cakışma sayılamaz, şöyleki: UAC kendinden izinsiz her türlü işlemi ve yapılandırmayı engeller ve sen kartı kullanırken pasifleştirip işini hallediyosun ancak sora tekrar acılan UAC bu yaptıgın degisiklige zamanında hiçbi izin vermedigi icin tekrardan engelliyor.

iş biraz çetrefilli, cünkü bikac sebebi birden var bu durumun. bizzat görüp denemedikce kesin bişey demekten ziyade böle secenekler sunabiliriz, deneyip bulmak sana kalmış...