QUAD İŞLEMCİLİ PC CELERON GİBİ OLDU LÜTFEN YARDIM

ab0510
16-02-2008, 15:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

QUAD 6600 İŞLEMCİYE , 8500 GT 512MB GRAFİK KARTINA ,500GB HDD YE SAHİP BİLGİSAYARIMDA SORUN YAŞIYORUM.PC Yİ AÇINCA DAHA BIOSA GİRME YERİ GELMEDEN İNTEL YAZISINDA PC DONUP KALIYOR.YÜZDE 1 VEYA 2 ŞANSLA AÇILIYOR AÇILDIĞINDA İSE ÇOK YAVAŞ.DOSYAYA GİRME , KOPYALAMA V.S. GİBİ İŞLEMLERDE ÇOK ZORLANIYOR VEE 5,10 VEYA 20 DAKİKA(EN FAZLA)AÇIK KALIYOR.BU SÜRE ZARFINDAN SONRA ÇEŞİTLİ MAVİ EKRAN LAR ALIYORUM. KERNEL_DATA_İNPAGE_EROR. , IRQ_OR_LESS_EQUAL  YADA DÜZ MAVİ EKRAN(SİSTEMDE BİR SORUN ALGILANDI VE WİNDOWSUN ZARAR GÖRMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN WİNDOWS KAPATILDI.TABİ BU EKRAN LARI ALMADAN ÖNCE VE PC İNTEL YAZISINDA DONUP KALDIĞINDA VE PC AÇIKKEN ARASIRA DAHA ÖNCE DUYMADIĞIM ÇOK GARİP SESLER GELİYOR(HARDDİSKTEN)SESLER:DİT,DİT,DİT... ŞEKLİNDE SANKİ HARDDİSK BİR YERİ OKUYAMIYOR VEYA OKUMAYA ÇALIŞIP BECEREMİYOR GİBİ.BEN ARTIK PC'Mİ AÇAMAMAKTAN BIKTIM.

BU SORUNU BİLGİSAYARCILAR ÇÖZEMEDİ.
250WATT POWER SUPPLY KULLANIYORUM ACABA POWER SUPPLY MI YETMIYOR.YADA HARDDİSK BAD SECTOR MU YAPTI? (BİLGİSAYARCI BAD SECTOR OLSA PC AÇILMAZ DEDİ.NE KADAR DOĞRU BİLEMEYECEĞİM.)

BİLGİSAYARDAKİ DVD-RW'Yİ,2 ADET RAMDAN BİRİNİ,EKRAN KARTINI,SES KARTINI,CARD RAİDERİ VE FLOPPYİ CIKARDIM.(AMAC:GERİ KALAN İŞLEMCİ VE HDD YE FAZLA GÜÇ GİDİP GİTMEDİĞİNİ TEST ETMEK. VE PC ÇALIŞTI.AMA YİNE ÇOK YAVAŞ VE FAZLA KURCALANDIĞINDA(DOSYA KOPYALAMA,YÜKLEME GİBİ İŞLEMLER YAILDIĞINDA)O MEŞHUR DİT,DİT,DİT... SESİ GELİYOR VE 10-15 DK SONRA YİNE MAVİ EKRAN.AMA MAVİ EKRANLAR YİNE DE BAYAĞI AZALDI.AMA PC ÇOK YAVAS , SORUNLU VE FAZLA DONANIMDA SORUN YAPIYOR.

!!!!!!!!LÜTFEN BU SORUNUMA YARDIM EDİN!!!!!!!

ufuks
16-02-2008, 16:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

250 watt psu mu kullanıyorsun.Sennki iyi cesaret valla.O sistemi 250 watt psuya emanet ediyorsan.Suc sende degil o pcye 250 waat psu takanda.Adam gibi 500-600 watt bir psu al.Sonra guzelce bi format at.

uGuR.uK
16-02-2008, 18:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
ufuks
250 watt psu mu kullanıyorsun.Sennki iyi cesaret valla.O sistemi 250 watt psuya emanet ediyorsan.Suc sende degil o pcye 250 waat psu takanda.Adam gibi 500-600 watt bir psu al.Sonra guzelce bi format at.
al benden de o kadar, o ne ya. hadi sen bilmeyebilirsin gerekli voltaj miktarınıda aldıgın yer nası bisi demedi buna? sen bence oraya geri gitme hic, al ufuks'un dedigi gibi 500-600W bi psu(thermaltake veya highpower marka olsun), tak onu gor bak catır catır calısır sora...

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 16 Şubat 2008 18:34
rkaandereli
16-02-2008, 20:41   |  #4  
Yeni Üye
42 mesaj

250W power supply mı kaldı yaaa. En dandiklerinin bile üstünde 300-350W yazıyo:)

wersus28
20-02-2008, 17:04   |  #5  
Yeni Üye
30 mesaj

güzel kardeşim sen şu anda ne yapmaktasın biliyormusun 100 kmde 22 litre yakan ferrariye tüp atıyorsun ve depoyuda az yasındiye besleme borularını daraltıyorsun :)
250 w senin pcyi çalıştırmışsa asıl bu mucize .....

var sayalım ben yanlış yazmış olabileceğine binaen 550W psu un oluduğunu varsayıyorum.

hataların ram ,harddisk hatalarında sıklıkla yaşananlara benziyor
ancak ben yinede ramlari başka bir pcede denemeni öneririm harddisk hataları şanssız bedevi değilsen umarım değilsindir seni bulmaz.

ancak çok önemli bir nokta şu sen sanıyorum pc yi yalnız başına topladın veya arkadaşınla topladın anakart veya cpu ayarlarını otomatik görmediyse makina elle ayarlaman gerekir ki buda yavaşlığı konusunda kafamda soru işareti bıraktı

bence hocam sen pc yi sırtlan doğru aldığın yere götür alın kardeşim şunu bi halledin de cebinede 20-30 milyon sıkışmış say sonuçta 2000$ lık konfiğin var 30 uda gözünde büyütme
sen ben herkes bilgisayarcı olunca onlar ne yiyecek:)