Ubisoft'tan PC Oyuncularını Üzen Uygulamalar

Süleyman.
19-02-2010, 16:04   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Assassin's Creed II sadece DirectX 9 destekleyecek

Tüm dünyada beğeniyle karşılanan Ubisoft'un başarılı serisi Assassin's Creed'in ikinci oyununun PC sürümü 16 Mart 2010 tarihinde oyuncularla buluşacak. Ama çıkmasına az bir zaman kala Assassin's Creed II hakkında PC oyuncularını üzen gelişmeler söz konusu.

pcgameshardware.com web sitesinin, Assassin's Creed II'nin 3D programlama lideri David Champagne ile yaptığını söylediği mini röportajda bizzat David Champagne tarafından Assassin's Creed'in sadece DirectX 9 destekleyeceği ifade edildi. Bu da serinin ilk oyununun bile DirectX 10 desteklediği, DirectX 11'in çıktığı, ATI'nin iki milyondan fazla 5000 serisi ekran kartı satıp Nvidia'nın da yeni nesil DirectX 11 destekli ekran kartlarını piyasaya sürmeye hazırlandığı bir dönemde PC oyunculuğu için bir geriye gidiş olarak yorumlanıyor.

Ubisoft'un yeni kopya koruma uygulaması tepkilere neden oldu

Ubisoft'un Assassin's Creed II'nin PC sürümünü geciktirerek diğer platformalardan dört ay sonra piyasaya sürmesi bir yana, yeni kopya koruma sistemi de tepkilere neden oldu. Çünkü firmanın resmi sitesinde de ifade edildiği üzere Assassin's Creed II'yi satın alanlar, oyunu oynayabilmek için sürekli internet bağlantısına sahip olup Ubisoft sunucularına bağlı kalarak sürekli oyunu doğrulatmak zorundalar. Oyuncular anlık internet kopmalarında dahi son kayıt anından sonraki ilerlemelerini kaybedecek ve sistemlerinin tekrar internete bağlanmasını beklemek zorunda kalacaklar.

İnternet bağlantısı olmayan, bağlantı alt yapısı kötü olan ülkelerde sıklıkla bağlantı sorunları yaşayan veya satın aldıkları oyunu dizüstü bilgisayarlarında diledikleri yerlerde oynamak isteyen oyuncular için firma sadece "Oyun için sürekli internet bağlantısı gerekiyor" cevabını vermekle yetindi. Günün birinde Ubisoft sunucularını kapatacak olursa, bir yama yayımlayarak oyunun çevrimdışı oynanmasını mümkün kılacak.

Daha evvel EA Games'in daha sıkı kopya koruma önlemlerinin daha fazla korsanlığa neden olduğunun görülmesi, firmanın bundan ders alarak uygulamalarında geri adım atmasına neden olmuştu. Ubisoft'un daha da sıkı olan bu uygulaması ise firmanın PC oyuncularını gözden çıkardığı, bu uygulamanın daha fazla korsanlığa neden olacağı ve sadece para verip oyunları satın alanları cezalandırdığı yorumlarına neden oldu. Oyunlarını satın alan kullanıcı kitlesinin bile yanlarında sürekli DVD taşımamak, sınırlı aktivasyon sayısına takılmamak gibi eziyet olan uygulamaları aşmak için oyunlarını "crack"lediği hesaba katıldığında, Ubisoft'un bu uygulaması daha fazla tepkiyle karşılandı. Oyunu satın almaktan vazgeçenler, ön sipariş vermeyi düşünüp vazgeçenler hatta verdikleri ön siparişi iptal etmek isteyenler bile söz konusu. Hiç kimse internet bant genişliğinin bir kısmını Ubisoft sunucularına ayırmayı, muhtemel bağlantı sorunlarında oyun zevklerinin yok edilmesini istemiyor.

Öyle gözüküyor ki, Assassin's Creed II'yi merakla bekleyen PC oyuncuları Ubisoft'a fazlasıyla öfkeli. Çünkü önünde sonunda bu kopya koruma uygulamasının da kırılacağını düşünüyorlar ve bu yüzden böylesine sıkı bir kopya koruma uygulamasının sadece parasını verip oyunu satın alan müşterilerini cezalandırmaya yarayacağını düşünüyorlar.

Kaynaklar:
http://www.pcgameshardware.com/a ... C-is-DX9-only/News/
http://assassinscreed.uk.ubi.com/assassins-creed-2/
http://support.uk.ubi.com/online-services-platform/

Tartışma: Sizce korsan, PC oyunculuğunu öldürüyor mu? Daha sıkı kopya koruması uygulamaları daha fazla korsanlığa mı kapı açıyor?

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 19 Şubat 2010 16:24
Qromodynmc
19-02-2010, 17:01   |  #2  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

aslında o kadar üzülecek birşey deil,bu işin ehli olanlar bilirki çok yüksek detaylı modellemeler dx9dada yapılabilir,yüksek grafik elde edilebilir sadece shader konusunda dx9 zayıf kalır biraz..

Mehmet-
19-02-2010, 20:00   |  #3  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Sürükli internet bağlantısına ihtiyaç duyması gülünç bir durum. Günümüz şartları malum, herkes istediği yerden internete giremiyor.
Kişisel olarak; Oyunu o şartlar altında oynamam için, Ubisoft'un oyunun üstüne para vermesi lazım:)

KuR_SaD
19-02-2010, 20:00   |  #4  
KuR_SaD avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
770 mesaj

bence kötü..İnsanı orjinal almaktan caydırmak istiyorlar resmen

karacalı
20-02-2010, 12:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

korsanını bıle oynamıcam o olcak en son :D ılk oyunda bıle dx10 vardı ne alaka ya

SR71BlackBird
20-02-2010, 16:04   |  #6  
SR71BlackBird avatarı
Yıllanmış Üye
175 mesaj

Bunların gram kafası yokmudur nedir gülünç yani bi crack ile halledersin bu internet bağlantısı işini orjinal oyun alanı bile bezdirir bunlar

gokhan38
20-02-2010, 19:28   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

cok sacma bı koruma yontemı olmuş

Fransuva
20-02-2010, 22:44   |  #8  
Fransuva avatarı
Yıllanmış Üye
141 mesaj

Anno 1404 çıkdığında 1 aydan daha fazla süre crack çıkmadı..yabancı forumlarda herkes Razor1911 den yardım istedi ama Razorun hiç sesi sedası çıkmadı..Bu 1 aylık süreçte Ubsioft istediği satışı yaptı.Daha sonra birileri crack yaptı ama o crackta oyun çoğu makinede kasıyordu..Ve o cracktan kısa bir süre sonra Razor kendi cracğını çıkardı ve kullanıcılar Anno 1404 ü adam gibi oynayabildi..Akıllara ise şu soru takıldı Ubisoft Gerçekten Razor1911 grubuna crack çıkarmaması için paramı teklif etti???veya Razor1911 gerçekten crack yapamadımı..

posicor
20-02-2010, 23:02   |  #9  
Yıllanmış Üye
358 mesaj

Bu tür tedbirler para ödeyene işkence sadece, kırarak oynayanların korumaların varlığından haberi bile olmuyor.En iyi çözüm online content'in kalitesini arttırmak veya insanları gönüllü olarak online üyeliğe yönlendirmek.

Multiplayer oyanan oyunlar için iş kolay, multiplayer'ı sadece kendi server'larınızda çalışacak şekilde düzenlersiniz insanlar paşa paşa oyunu alırlar, yazılımın içine kopya koruma bile koymanıza gerek kalmaz.

Single player oyunlarda da online içerik öyle özendirici olurki insanlar gönüllü olarak üye olurlar (üye olmanız için de lisansınızın olması kaydıyla tabi)

Böylece parasıyla oyununu alan vatandaş rahatça dvd'sini yedekleyebilir ve crack'li oynayan vatandaş da oyunu sevdiyse ve multi oynamak istiyorsa veya oyunla ilgili daha fazla özelliğe erişmek istiyorsa gider oyunu alır, sevmediyse de zaten oynamaya devam etmez.

_hEro
21-02-2010, 23:09   |  #10  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

AC2 ni yanlızca dz 9 a destek vermesi tam bir saçmalık.PC lere neden böyle kısıtlamalar geliyor anlamıyorum.

Korsan aslında pc sektöründe bir döngü.Eğer korsan olmassa oyun dünyası ayakta duramaz bana göre.Taraftarı olmayan bir takıma benzer.Aynı zamanda da korsan firmaların karını azalttığı için sekötürn canlılığı zor korunabilmektedir.Yani hangi tarafta olursa olsun - ister iyi ister kötü- çok büyük bir rolü var korsanın.
Keşke korsan yok denebilecek kadar az olsa...Ama maalesef işte birsürü sebepten ötürü olmuyor.Bu sebeplerin en genelgeçeride malum...Etiket. Ama sevindirici olan şu ki firmalar artık maliyeti azaltmanın gerçekci bir kaç yolunu buldu ve daha uygun fiyattan oyunlarını satıyorlar.Ayrıca çeşitli kampanyalarda buna ciddi destek veriliyor.
Kopya koruması konusunda çok bir bilgim yok ancak Ubisoftun geçtiğimiz yıllarda uyguladığı saçma sapan yöntemlerden haberdardım.Ucunu biraz fazla kaçırmış, yalnız korsanı değil orjinal oyunlarınıda çalıştırmaz hale gelmişti.
Ayrıca kopya korumanın korsanı yaşattığını sanmıyorum.

HActeX
23-02-2010, 17:03   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,275 mesaj

Sorulan soru yaznın içerisinde gizli zaten ben şimdi oyunu orjinal alıpta sürekli interneti mi neden açık tutayımki interneti açık tutmamak için crack liyeceğiz oyunu Eh daha sonra orjinal oyuna crack yaptıkdan sonra
neden orjinal oyun alalımklı bir yerimizde KERİZ mi yazıyor bizim

infazci6100
24-02-2010, 23:00   |  #12  
infazci6100 avatarı
Yıllanmış Üye
1,108 mesaj

dikkatımı cektı Tüm dünyada beğeniyle karşılanan Ubisoft'un başarılı serisi Assassin's Creed'in ikinci oyununun.serisi demısler tek oyun cıkdı daha seri nasıl oluyo:)

Süleyman.
24-02-2010, 23:07   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Ben ifade ettim o şekilde; dört ay önce konsol sürümleri çıktı zaten. Yani şu an için iki bölüm, üçüncüsü de gelecek. Bu da oyunu seri yapıyor. Aslında bence çok da önemli birşey değil.

infazci6100
24-02-2010, 23:10   |  #14  
infazci6100 avatarı
Yıllanmış Üye
1,108 mesaj

hı konsold cok begenılmıs demek de okuyanın aklı pc ye gdıyo halıyle benceede acıklama yapcak kadarda onemlı deyıl

Kapalı Hesap (101323)
26-02-2010, 17:13   |  #15  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

razor1911 e güvenin   halleder o  razor1911  in mail adresi olsa keske  tesekkür ederdim onlara   bende ilerde  razor1911 e katılmayı düşünüyorum

BeyazLotus
28-02-2010, 23:04   |  #16  
BeyazLotus avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
180 mesaj

Ubisoft'un şimdiye kadar çıkan tüm oyunlarını çok beğenmişimdir hep. Gerçekten iyi oyun yapıyorlar. Prince of Persia ne oyundu bee...  Assassins Creed tam benim oyunumdu. Her zorluğa rağmen Assassins Creed 2 oynarım. Korsan karşıtı önlem almalarına saygı duyuyorum. Adamlar aylarını yıllarını verip grafikler, kodlar yazarak bir oyun yapıyorlar, bizde onu PARA VERMEDEN oynuyoruz. Salakmı onlar. Tabikide korsana karşı önlem alacaklar. O kadar emek harcayıp karşılığını beklemelerine kimse bişi diyemez. 
Oyun yapımcılarının korsana karşı alınan önlemler hakkındaki yorumumu belirttim. Tartışma yaratmayalım lütfen :))

ALVAREZ76
02-03-2010, 13:17   |  #17  
Taze Üye
10 mesaj

oldu olacak oyunu ubi sw'lerinde oynayalım direk daha iyi olur. Bedava verecekse AC2'yi internet istesin sorun değil. ancak üzerine para vereceğim doğal olarak istediğim yerde istediğim zaman, istediğim koşulda oynamak benim hakkım. laptopum var wireles kartım yok, trenle yolculuk ediyorum nolacak şimdi ? Bir de 3G mi alacağım ac2 oyanamak için devamlı modemimi açık tutacağım, pili bitti, net kapsama dışına girdi o zaman nolacak ? Ayrıca bunu R.U.S.E. için de uygulayacaklar ki bir strateji oyunudur RUSE, her manevranız önemlidir, aynı olay bunda olursa ne olacak ? Gereksiz, saçma sapan, adeta, alma PC için oyun kardeşim git konsol diyorlar kafamıza vura vura, ben de öyle yapacağıım.

Ayrıca daha sıkı korumalar korsanı arttırıyor diyen EA çok güzel söylemiş nitekim öyle de olacak. İşin teknik kısmına bakarsanız, Modern Warfare 2 ilk haftada 6milyon sattı, gazetelere haber oldu ve bariz olan şey, oyun daha çıkmadan cracklenmiş sunumu nette dolaşıyordu. Sonuç ortada oyun ona rağmen bir rekor kırdı. Bana göre oyun şirketleri koruma sistemlerine verecekleri akıl ve zaman israfını Activision gibi, adam gibi oyun yapmak için kullanmalılar.

Bir deyim vardır, yarası olan gocunur diye, eğer çekinceniz varsa oyununuzdan böyle gereksiz şeylerle uğraşırsınız bu kadar basit. Son bir not, LEVEL AC2 için oldukça beter bir not vermişti, tek kelimeyle hakediyor o notu her ne kadar konsol için verilmiş olsa da