Ubuntu 11.10 Çıktı İndirme Linkleri İçin Tıklayın

Recebow
14-10-2011, 18:08   |  #1  
Recebow avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
550 mesaj

Merakla beklenen Ubuntu 11.10 sürümüne ait ISO kalıpları sunuculardaki yerini aldı.
[/url]
[url=http://linux.softpedia.com/get/System/Operating-Systems/Linux-Distributions/Ubuntu-Oneiric-Ocelot-69885.shtml]Ubuntu dağıtımının bazı temel özellikleri şunlardır:

· Ubuntu, kurumsal sürümleri ve güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere her zaman ücretsiz olacaktır.
· Ubuntu, Canonical Ltd. ve dünya çapındaki yüzlerce şirketin tam ticari desteği ile geliyor.
· Ubuntu, özgür yazılım topluluğunun sunması gereken en iyi çevirileri ve erişilebilirlik altyapısını içerir.
· Ubuntu CD’leri sadece özgür yazılım uygulamaları içerir; ücretsiz ve açık kaynak kodlu yazılım kullanımını, gelişimini ve dolaşımı teşvik ediyoruz.
Final sürüme ait bazı bilgiler
Paket                      Sürümü
Linux kernel          :  3.0.0-12
Firefox                    :  7.0.1
Thunderbird          :  7.0.1
LibreOffice             :  3.4.3
Gnome 3                :  3.2.0
Banshee                 :  2.2.0
Totem  Oynatıcı     :  3.0.1
Empathy                 :  3.2.0
Shotwell                 :  0.11.2
Yazılım Merkezi    :  5.0.1.4
İNDİRME BAĞLANTILARI:
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download
32 VE 64 BİT İÇİN (i386.iso= 32 bit MİMARİDİR , amd64.iso= 64 bit mimaridir)
ubuntu-11.10-desktop-i386.iso   695 MB
ubuntu-11.10-desktop-amd64.iso  697 MB
MD5SUMS
ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ:
ubuntu-11.10-alternate-i386.iso  673 MB
ubuntu-11.10-alternate-amd64.iso  674 MB
MD5SUMS
DVD:
PC (Intel x86) install/live DVD
64-bit PC (AMD64) install/live DVD
MD5SUMS
KUBUNTU
http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/oneiric/release/
http://releases.ubuntu.com/kubuntu/oneiric/
XUBUNTU:
http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/oneiric/release/
LUBUNTU
http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/11.10/release/

Kurulum için:http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29698 tıklayın
Kaynak:http://www.ubuntu-tr.net/

Son Düzenleme: Recebow ~ 14 Ekim 2011 20:03
Kapalı Hesap (154666)
14-10-2011, 18:29   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Ubuntu 11.04 ü şu anda kullanıyorum. Bu yeni sürüm ü de yorunmlara göre kullanmayı düşünürüm.

Recebow
14-10-2011, 18:40   |  #3  
Recebow avatarı
OP Yıllanmış Üye
550 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Ubuntu 11.04 ü şu anda kullanıyorum. Bu yeni sürüm ü de yorunmlara göre kullanmayı düşünürüm.

Genel kanı 11.04 e göre daha stabil çalıştığı  ve son kullanıcıya daha fazla hitap ettiği,  deneyip göreceğiz.

hakean
14-10-2011, 19:09   |  #4  
hakean avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,572 mesaj

Ubuntu 9 Güzeldi Bana Sorarsan Performanslı

fbli
14-10-2011, 19:15   |  #5  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

Ubuntu kullananlara otomatik olarak paket yükseltme soruluyor. Şu anda indiriyorum ama nedense indirme hızı düşük. Yeni özellikleri sevdim.

fbli
14-10-2011, 20:49   |  #6  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

İndirme bitti. Paketler bilgisayara kurulurken hata verdi. Ama yeniden başlatınca sorunsuz çalıştı. İlk izlenim olarak daha şık bir görünüm ama Windows gibi biraz donarak başladı.

ECHELON_
14-10-2011, 21:44   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

evet indirdik kurduk kullanıyoruz benim kafamda ubuntu 9.04 ten sonra bitti. yani kimse kusura bakmasın hiç öyle edepli olmayacağım bu son sürümüde indirdim iyice şişmiş yavaşlamış resmen içine sıçmışlar ubuntunun ben ubuntu 9.04 de hiç bir overclock yapmadan hiç bir kod yazmadan normalde gözükmemesi gereken gizli kurum kablosuz ağlarının bağlantılarını görüyordum listemde. linux ayakta kalmak istiyorsa beyaz dağıtımlar yerine gri dağıtımlar yapmalıdır bir gün ubuntuda ölür ama backtrack her daim kalır. şu anki izlenimim çok olumsuz ben mandrivayı geri istiyorum!

Recebow
14-10-2011, 22:22   |  #8  
Recebow avatarı
OP Yıllanmış Üye
550 mesaj
Alıntı: ECHELON_  
evet indirdik kurduk kullanıyoruz benim kafamda ubuntu 9.04 ten sonra bitti. yani kimse kusura bakmasın hiç öyle edepli olmayacağım bu son sürümüde indirdim iyice şişmiş yavaşlamış resmen içine sıçmışlar ubuntunun ben ubuntu 9.04 de hiç bir overclock yapmadan hiç bir kod yazmadan normalde gözükmemesi gereken gizli kurum kablosuz ağlarının bağlantılarını görüyordum listemde. linux ayakta kalmak istiyorsa beyaz dağıtımlar yerine gri dağıtımlar yapmalıdır bir gün ubuntuda ölür ama backtrack her daim kalır. şu anki izlenimim çok olumsuz ben mandrivayı geri istiyorum!
Buyrun size mandriva http://www.mageia.org/tr/downloads/ benim kullandığım linux dağıtımı mandriva dağıldıktan sonra  geliştiricileri toplanıp "mageia" adında yeni bir dağıtım çıkardı.

dabbe1
14-10-2011, 22:40   |  #9  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

bence 11.04 biraz kötüydü belki 11.10 daha iyi olmuştur...

orhantatar
14-10-2011, 22:46   |  #10  
orhantatar avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
902 mesaj
Alıntı: dabbe1  
bence 11.04 biraz kötüydü belki 11.10 daha iyi olmuştur...
[/alıntı

ECHELON_
14-10-2011, 22:47   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

hellino ben linux camiasını iyi takip ediyorum mandriva bitti negia umrumda değil onun yerini tutamaz tutması için çok zaman geçmeli sen git koskoca mandrivayı dağıt sonra arkadaşlar hadi biz eski mandriva geliştiricileri olarak megia yı çıkaralım oldu mu şimdi bu linuxcü milleti var ya "biz özgür yazılımcıyız" falen diyorlar ya bunlar özgürlüğün bokunu çıkırıyorlar kafalarına göre akşam dağıtım çıkarıp sabah dükkanı dağıtıyorlar. bence ubuntuda yakında bölünür ve saçma sapan türevler ve ekipler oluşur. adam gibi iş yapın adam gibi durun. ubuntunun yeni sürümünde insan biraz özenir en azından masa üstünü varsayılan olarak farklı bişey koyar bundan bir önceki sürümde kullanmaya başladığı soldaki o iğrenç araç çubuğu ne öyle ya kullanışsız basit çirkin.....  birde aklıma hep şu takılıyor xp zamanında orj cd olarak 600 küsür mb lık bir os idi ondan sonra vista çıktı 2 küsür gb ondan sonra win 7 çıktı oda ondan biraz büyük. lan tonla kod yazan bu microsoft işi mi bilmiyorda habire os nin kod satırı artıyor daha büyük bir veri haline geliyor. ubuntuya bakıyoruz dünde 670 mb di bu günde eeee bunlar hiç yeni kod yazmıyor mu ne yapıyorlar boyayıp boyayıp bize mi gönderiyorlar yarın sabahta ben ubuntu 2012 çıkarıcam.

secman
14-10-2011, 22:48   |  #12  
Yıllanmış Üye
247 mesaj

bunu pc ye bile kopyalamam yazık olur megabyte lara

Recebow
15-10-2011, 00:08   |  #13  
Recebow avatarı
OP Yıllanmış Üye
550 mesaj
Alıntı: ECHELON_  
hellino ben linux camiasını iyi takip ediyorum mandriva bitti negia umrumda değil onun yerini tutamaz tutması için çok zaman geçmeli sen git koskoca mandrivayı dağıt sonra arkadaşlar hadi biz eski mandriva geliştiricileri olarak megia yı çıkaralım oldu mu şimdi bu linuxcü milleti var ya "biz özgür yazılımcıyız" falen diyorlar ya bunlar özgürlüğün bokunu çıkırıyorlar kafalarına göre akşam dağıtım çıkarıp sabah dükkanı dağıtıyorlar. bence ubuntuda yakında bölünür ve saçma sapan türevler ve ekipler oluşur. adam gibi iş yapın adam gibi durun. ubuntunun yeni sürümünde insan biraz özenir en azından masa üstünü varsayılan olarak farklı bişey koyar bundan bir önceki sürümde kullanmaya başladığı soldaki o iğrenç araç çubuğu ne öyle ya kullanışsız basit çirkin.....  birde aklıma hep şu takılıyor xp zamanında orj cd olarak 600 küsür mb lık bir os idi ondan sonra vista çıktı 2 küsür gb ondan sonra win 7 çıktı oda ondan biraz büyük. lan tonla kod yazan bu microsoft işi mi bilmiyorda habire os nin kod satırı artıyor daha büyük bir veri haline geliyor. ubuntuya bakıyoruz dünde 670 mb di bu günde eeee bunlar hiç yeni kod yazmıyor mu ne yapıyorlar boyayıp boyayıp bize mi gönderiyorlar yarın sabahta ben ubuntu 2012 çıkarıcam.
Bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum linux camiası kendi içinde bölünmekten ortaya adam gibi bir işletim sistemi çıkamıyor zaten şu an kullanlan hiçbir masaüstü yöneticisi son kullanıcıya kolaylıktan daha çok zorluk çıkarıyor ,ortak bir dosya türünü hala yok ...

dabbe1
15-10-2011, 10:46   |  #14  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
2,665 mesaj
Alıntı: hellino  
Bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum linux camiası kendi içinde bölünmekten ortaya adam gibi bir işletim sistemi çıkamıyor zaten şu an kullanlan hiçbir masaüstü yöneticisi son kullanıcıya kolaylıktan daha çok zorluk çıkarıyor ,ortak bir dosya türünü hala yok ...
nasıl yok? ext4 dosya sistemi ortak dosya sistemi...

Banned
15-10-2011, 11:05   |  #15  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Çok 2007 yılından bu tarafa ubuntuyu kullanıyor ve takip ediyorum. 11.04 sürümüne kadar ubuntu elli bir çizgide gelişti, güzelleşti. Benim için hani nette gezinmek, müzik video ofis yazılımları gibi standar işler için oldukça hızlı ve stabil bir işletim sistemi oldu. Ancak 11.04 sürümüyle beraber ubuntu ratından çıktı ve masaüstü ve dizüstü çizgisinden çıkarak akıllı telefon özelliklede taplet bilgisayarlara doğtu kaydı.  Evet 11.10 sürümü çıktı ama eğer bir tablet bilgisayarda kullanmayacaksanız masaüstü yada dizüstü bilgisayarda pek katlanabileceğinizi zannetmiyorum. Ubuntuda artık alıştığımız o gname paneller, hızlı menü yok.  artık öyle kolay kolay dosya sisteminde gezinme, simge, imleç dğişimleri, efekt ayarları yok. Bir dizine iki ppencere açma bile yok. Ancak saçmalıklar çok mu çok. Kısacası ubuntu eski çizgisine dönene kadar benim için tarih oldu.

10.10 sürümünüz varsa devam edin diğerlerini denemeyin bile, kotanıza yazık.

Selçuk İslamoğlu
15-10-2011, 14:17   |  #16  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

11.10'da gnome'un yazılım güncellemeden kurabiliyorsunuz.

fbli
15-10-2011, 14:27   |  #17  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

4 saniyede kapanan Ubuntu güncellemeden sonra bazen donuyor bazen de 15 saniyede kapanıyor. Nedenini hala anlamadım.

dabbe1
15-10-2011, 14:32   |  #18  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
2,665 mesaj
Alıntı: khramn  
Çok 2007 yılından bu tarafa ubuntuyu kullanıyor ve takip ediyorum. 11.04 sürümüne kadar ubuntu elli bir çizgide gelişti, güzelleşti. Benim için hani nette gezinmek, müzik video ofis yazılımları gibi standar işler için oldukça hızlı ve stabil bir işletim sistemi oldu. Ancak 11.04 sürümüyle beraber ubuntu ratından çıktı ve masaüstü ve dizüstü çizgisinden çıkarak akıllı telefon özelliklede taplet bilgisayarlara doğtu kaydı.  Evet 11.10 sürümü çıktı ama eğer bir tablet bilgisayarda kullanmayacaksanız masaüstü yada dizüstü bilgisayarda pek katlanabileceğinizi zannetmiyorum. Ubuntuda artık alıştığımız o gname paneller, hızlı menü yok.  artık öyle kolay kolay dosya sisteminde gezinme, simge, imleç dğişimleri, efekt ayarları yok. Bir dizine iki ppencere açma bile yok. Ancak saçmalıklar çok mu çok. Kısacası ubuntu eski çizgisine dönene kadar benim için tarih oldu.

10.10 sürümünüz varsa devam edin diğerlerini denemeyin bile, kotanıza yazık.

oturum açma ekranında kullanıcıyı seçtikten sonra pencere yöneticisini ubuntu classic yapabilirsin... ben 11.04 için o seçeneği kullanıyordum...

Banned
15-10-2011, 14:48   |  #19  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
oturum açma ekranında kullanıcıyı seçtikten sonra pencere yöneticisini ubuntu classic yapabilirsin... ben 11.04 için o seçeneği kullanıyordum...
Ne yazık ki 11.10 da bu özellik tarih oldu.  Çeşitli dosya depolarından alternatif eklemeler  ile ubuntu eski özelliklerine kavuşturulabiliniyor ancak doğar olarak çakma olduğu apletlerin eklenememesi, çalışma hatalar vs. vs. şeklinde ortaya çıkıyor.  Hçbir işletim sistemi ubuntu 11.04 e 11.10 da olduğu gibi radikal değişikliklere uğramamıştır. Window 98, 2000, xp, vista, 7 hepsi aynı çizgide ve birini kullanan diğerlerinide hiç zorlanmadan kullanabilir ancak ubuntu 10 ve daha eski sürümlerinden 11 sürümlerine geçenler direk buda ne olayı ile başbaşa kalıyor.

dabbe1
15-10-2011, 14:57   |  #20  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
2,665 mesaj

LinuxMint 9 olmadı 11'e geç... sorunsuz gnome 2 ile geliyor...

Recebow
15-10-2011, 15:00   |  #21  
Recebow avatarı
OP Yıllanmış Üye
550 mesaj
nasıl yok? ext4 dosya sistemi ortak dosya sistemi...
Ortak dosya türü derken (.deb,rpm)  dosya biçimlerini kastetmiştim siz başka anlamışsıız.

dabbe1
15-10-2011, 15:07   |  #22  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
2,665 mesaj
Alıntı: hellino  
Ortak dosya türü derken (.deb,rpm)  dosya biçimlerini kastetmiştim siz başka anlamışsıız.
olmasın daha iyi zero install diye bir şey çıkmıştı onu araştır...

Kapalı Hesap (154666)
15-10-2011, 16:01   |  #23  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Fedora ile ilgilenen oldumu acaba. Ben birkaç kez deneme yaptım. Oldukça beğendim. Ama ağ yapılandırmasında çuvalladım. Proxy bağlantıları otomatik olarak algılıyor ama normal bağlantılarda sorun yaşadım.
Bilgisi olan arkadaşlarla bilgi alışverişi yapmak isterim..

orhantatar
15-10-2011, 17:31   |  #24  
orhantatar avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
902 mesaj

Ubuntu 11.10 acılış ekranı gelmeden önce "ALT - sağ tık " kombinasyonu ile masaüstü  açılış seçeneklerine ulaşabilirsiniz..

serdar_ayberk
16-10-2011, 17:39   |  #25  
Yıllanmış Üye
338 mesaj

ubuntu 11.10 bence güzel.unity yerine gnome kullanabilrsiniz. gnome daha klasik bir ekrana sahip. unity daha çok mac'i andırıyor. windows 8 ya da 9'da masaüstü ekranını tablet pc ekranına benzetecek. görsellik açısından bence güzel ama tabiki gelişmesi lazım. ama bence ubuntu en iyi linux dağıtımı. bir başka amacı da bilgisayar hakkında çok aşırı bilgis olmayan kullanıcıların da ilgisini çeekmek. hızlı menü'de firefox yerine webde gezin, thunderbird yerine epostaları oku banshee yerine müzik dinle diye yazıyor.